25 september 2005

Läget Just Nu - Vecka 39

Bra Saker Just Nu:

Säsongspremiärer på Amerikanska (och Svenska) TV-program 2v
Nu är det verkligen igång på riktigt! CSI startade lite trevande, Joey försöker desperat stuva om i plotlines och cast för att vinna tillbaka tittare, och Lost la in högsta växeln från början och fullkomligt strålade självförtroende (det kommer att bli en grym säsong)!
Här i Sverige har vi äntligen fått nya Rallarsving och självklart är jag återigen fast i TopModel… Å då har jag inte ens räknat med alla nya serier som också dragit igång…men de som är värda det kommer allt efter som få separata omnämnanden här på listan. Jag ska dessutom försöka sammanfatta allting om starten på TV-hösten i bloggen nån dag.
Nu väntar jag såklart bara på att hemmafruarna på Wisteria Lane ska komma tillbaka, att får se Will&Grace live-premiär och att Sidney ska få veta Michaels verkliga identitet i Alias….
"Spellbound" – Dokumentärfilm av Jeffrey Blitz Ny
Fängslande dokumentär om åtta barn som skall tävla i "The National Spelling Bee" (stavningstävling) i USA. Härligt nördiga ungar, extrema föräldrar (en killes föräldrar har hyrt coacher i olika språk som inte lär honom språken…utan att stava utländska låneord), den amerikanska drömmen, mera nördiga barn, extremt konstiga ord och en tävling som är bland det torraste som man sett (men som ändå lyckas bli ganska spännande eftersom man har lite olika favoriter). Helt klart ett hyrtips i höstmörkret!
Betyg: S-J-U nördiga barn av T-I-O möjliga.
Elsa 6v *åter*
Nu femton månader och lika bedårande som vanligt. Vi börjar bli ganska bra polare hon och jag.
"FCZ" – Fotbollsdokusåpa på ZTV Ny
När man såg de här grabbarna i Prideparaden i år så fattade jag ingenting…och så hade det nog förblivit om jag inte av misstag slagit på ZTV klockan 21.00 i fredags. 15 riktiga nördar (en är med i ett studentspex, en är schlagerbög, en håller på med rollspel etc etc) som aldrig sett en fotboll, ska bilda ett lag, tränas av Glenn Hysén – och sedan möta Djurgården i en match. Låter det fånigt (men ganska kul)? Tro mig… det är bara början. Fullständigt fängslande – och ett måste i höst!
"A Pain That I'm Used To" – Albumspår m Depeche Mode Ny
Ännu en låt från DM’s kommande album har läckt ut på nätet…och vilken låt! Blytung öppning och ett DM som i min värld som "light-fan" låter som om "Violator" möter "Songs of Faith and Devotion". Kan inte bli bättre nu när jag har biljett till min första DM-konsert i februari!
Rostade Sojabönor 2v
Risenta är nya favoritmärket, helt klart. Kan inte sluta äta…
"Kitchen Confidential – Ny TV-serie på Fox Ny
Nya serien från Darren Star – killen bakom Bevvan, Melrose och (framförallt) Sex and the City – har gjort ännu en serie löst byggd på en bok (som utspelar sig i New York). Denna gång är det spelet bakom kulisserna på en stjärnkrog som är utgångspunkten, och med snygga Bradley Cooper (från Alias) i huvudrollen. Första avsnittet var helt okej och det finns verkligen potential här - kanske inte att bli en ny SatC, men lyckas de förvalta det väl kan det åtminstone bli en riktigt bra komediserie.
Äpplen i September Ny
Äpplen finns ju alltid att köpa och det är för det mesta väldigt gott…men det finns aldrig lika många goda sorter som nu i september! Jag fullkomligt frossar i massa olika sorter som finns att köpa för 10kr/kg hos Munkebäcks Frukt&Grönt. Det enda trista är att jag aldrig kommer ihåg vilken sort det är jag gillar bäst…
"Idol 2005" – TV-program på TV4 2v *åter*
Svårt att inte fastna när det går ungefär varje dag och deltagarna är så bra som de är i år – alla i finalstartfältet kan ju faktiskt sjunga denna gången. Å andra sidan finns det inga självklara favoriter…
Morgonpromenader 17v *åter*
Men det är trögt….så trööööögt. Och mörkt.

Tveksamma Saker Just Nu:

"Invasion" – Ny TV-serie på ABC
Det är snyggt, det är påkostat, det är spännande…men det är lite väl mycket vi har sett det förut" i första programmet (utomjordingar som tar över människor, barn som ser saker som inte vuxna gör, tjockisar med konspirationsteorier) för att jag ska vara helt övertygad. Men jag tänker helt klart ge det en chans!
"My Name is Earl" – Ny TV-serie på NBC
Hyllades som "sitcomens stora revansch" av amerikanska nöjesjournalister i veckan, men så långt är jag kanske inte beredd att gå. Däremot var första avsnittet en schyst pilot i samma anda som "Arrested Development" och "Scrubs" och faktiskt riktigt rolig stundtals….så hoppas kan man ju alltid!

Dåliga Saker Just Nu:

"Folk Som Inte Gör Sitt Jobb Ordentligt"
Jag kan ta att folk glider runt på sin arbetsplats och disponerar sin tid som de vill. Jag är helt för att om folk uträttar det de ska på tre timmar så kan de ägna de andra fem till nåt roligare om de vill – bara så länge de gör det arbete de ska och vad som förväntas av dem. Gör man inte det så blir det bara ett enda stort kaos och en jäkla massa jobb och strul för alla andra…och det är inte tolerabelt.
Peter Erixon på "Morgonpasset" i P3
Han har noll koll och har överhuvudtaget ingen pejl på tillvaron. Han kan inte uttala ett enda ord på korrekt engelska…och följaktligen inte en enda låttitel heller. Stundtals kan han dessutom inte tala svenska… Man kan verkligen förstå att folk flyr till kanaler dominerade av Gert Fylking istället när det här är alternativet.
Galna Mejeriprodukter
Först hittade jag en mjölk som verkat övervintrat i mitt kylskåp sedan juni (jag vet…det låter superäckligt och sluskigt…men det hör inte till vanligheterna…jag lovar) och blivit till Keso. Det får jag väl ta. Men sedan visade sig min morgon-latte på jobbet också innehöll sur mjölk…vilket jag inte förstod förrän den var i munnen. Örk! Och till råga på det exploderade sedan en jäst Yoggi (som befann sig långt före sitt "Bäst Före"-datum) i ansiktet på mig vid mitt kvällsmål. Vart är världen på väg?
Trasiga Solglasögon
Jag vet… det händer alltid. På något sätt tappar man ett par varje år – eller typ sätter sig på dem. Men när ens favoriter blir sönderklämda i träningsväskan är det ändå jäkligt sorgligt.

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: