18 september 2005

Läget Just Nu - Vecka 38

Bra Saker Just Nu:

"I Hennes Skor" – Film av Curtis Hanson Ny
Johan fixade en förhandsvisning (som han inte dök upp på själv) av en film som inte ens haft USA-premiär, och jag (och Andreas) ramlade dit lite motvilligt eftersom det var "Idol 2005" på TV4… Tur! För som man kan läsa i min recension så var det en jättetrevlig liten film, med en helt fantastisk Toni Colette i en huvudroll. Spring och se när den dyker upp på bio i november!
"Dare" – Singel m Gorillaz 2v
Fortfarande flitigast spelad i min iPod mini.
Hilda - Kompiskollega Ny
Alla bögar behöver tjejpolare, och när Moa flytt till Stockholm så var det ett litet vakuum tills Hilda dök upp på banan. Alltid redo för party (mycket oftare än vad jag är) och en jättestöttepelare när fantasin helt tog slut och det behövdes idéer till QX-artiklar. Tror vi kommer att bli ett grymt skoltidningspar jag och min "hagga"… *host*
Säsongspremiärer på Amerikanska TV-program Ny
Precis lagom till jag plöjt färdigt säsong två av "The O.C" (som hade en av årets tuffaste cliffhangers) så startade säsong tre och jag behövde bara vänta några minuter på att se upplösningen…en upplösning som ledde till en grym nytändning av serien. "Gilmore Girls" har också kört igång sin sjätte säsong, och där känns det efter första avsnittet som om man dragit ned lite på sin signifikativa vassa dialog till förmån för stora omstruktureringar i handling och karaktärer. Kan bli intressant….även om det intressantaste brakar loss inom en snar framtid: "Desperate Housewives", "Lost", alla "CSIs" och (framförallt) fortsättningen på "Alias" gör TV-hösten till nånting väldigt välkommet.
"Come and Get It" – CD m Rachel Stevens Ny
"So Good" och "I Said Never Again" har varit stora favoriter I min iPod och på min musiktopplista under sommaren och hösten, så förväntningarna på Rachel Stevens nya CD var väldigt stora hos mig…och faktum är att de faktiskt infrias. Rak, glad, engelsk pop i S.A.W-anda, fast med ett uppdaterat 90-talssound. Måhända med en del meningslösa R’n’B-nummer som "Je M'Appelle", men också en mängd nya favoriter som tillexempel "Nothing Good About This Goodbye". Rachel Stevens har beskrivits som en ny Kylie i engelska tidningar, men det är hon såklart inte i min värld. Hon kan däremot få fungera som ett fullgott light-substitut under La Minouges konvalescens.
"Ny Garderob" – Resultat av Extremshopping 3v
Hösten kom över en natt – och inte mig emot. Iskalla, klara septemberdagar betyder bara tillfälle för mig att använda min nya, bruna, grovstickade luvtröja – så schyst och mysig! Dessutom är min nya väska en grym hit. Londonresans bästa köp?
Rostade Sojabönor/Solrosfrön Ny
Kanske inte lika gott som cashewnötter, men helt klart ett nyttigare alternativ. Och Jesus så mätt man blir…
"Sunshine in the Rain" – Singel m BWO Ny
En av de bästa låtarna på "Prototype" blir nu Bodies without Organs" sjunde [!!] singel… Föredömligt att släppa den med sju remixar, där Italo remixen är min absoluta favorit. Då kvittar det nästan att jag och Andreas gjorde veckans dummaste (och roligaste) deal och köpte varsin för 20kr i stället ör "två för 30"…
"Harry Potter and the Goblet of Fire" – Filmtrailer Ny
Trailers brukar jag ju oftast placera under tveksamma saker här på listan eftersom de kan ljuga rätt mycket om hur filmen själva verket är. Är det dessutom en ny Harry Potter-film (byggd på den svagaste boken) så borde det helt klart finnas ytterligare anledning till oro. Men när resultatet är såhär strålande så kan det väl bara inte vara en kass film?? I vilket fall är det en lysande trailer!
"Crash" – Film av Paul Higgins 2v
En av årets bästa filmer…kanske den näst bästa efter Susanne Biers "Bröder"…går på bio just nu! Spring och se den, och läs min recension här!

Tveksamma Saker Just Nu:

"Tjenare Kungen!" – Film av Ulf Malmros
Det är helt klart godkänt och en mindre orgie i nostalgi – men jag kräver helt klart mera av Ulf Malmros.
"Stories We Could Tell" – Bok av Tony Parsons
Upplägget verkar väldigt lovande, men eftersom jag bara last ett tiotal sidor så vågar jag inte hoppas riktigt ännu. Parsons har gjort mig besviken tidigare…

Dåliga Saker Just Nu:

"Unga Pojkar & Äldre Män" – Singel m Lena Philipsson
Jo, jag vet att jag fippat den och att den ligger på min musiktopplista – men den är inte desto mindre en besvikelse. Herregud, inget är mera inne än 80-talet i musiken just nu, och här har vi två svenska popikoner från 80-talet som gör musik ihop… hur kan resultatet då bli turkdisco á lá 2002?
Träningsuppehåll
Jag som tidigare var jordens soffpotatis får krypningar i hela kroppen av en veckas träningsuppehåll. Jag riktigt känner hur musklerna försvinner och magen växer… Nu får det här med förkylning vara över!
Idétorka
Att skriva Göteborgssidorna i QX är ett tokroligt uppdrag…men med ett skenande jobb, förkylning och extrem idétorka är det lite mera en stressfaktor än vad jag hoppats på…
Smågodis
Inte alls min grej. Det är för sött, jag får ont i magen – och jag lyckas alltid köpa äckliga sorter.

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: