11 september 2005

Läget Just Nu - Vecka 37

Bra Saker Just Nu:

"Crash" – Film av Paul Higgins Ny
En Magnolia för 2000-talet. En förödande bild av ett Amerika efter 9/11, fyllt av klasskillnader, rasmotsättningar och fördomar (bekräftade och obekräftade) och en film fylld av oväntade vändningar och lysande skådespeleri. En pärla som man vanligen bara hittar på filmfestivaler – och jag såg den i en salong som var fullsatt och så knäpptyst att man kunde höra fläktarna susa…något som aldrig händer på bio nuförtiden. Dessutom helt gratis…tack Johan!! Spring och se, och läs min recension här!
"Hung Up" – Singelteaser från Madonna Ny
Det är fantastiskt. Det är ABBA + Madonna. Det är höstens stora dans-hit. Det är ännu en gigantisk comeback för fru Richie. Och det är inte släppt ännu. 1.20 av Madonnas kommande singel har läckt ut på nätet och jag är helt såld och lyssnar på de 1.20 om-och-om-och-om igen - helt frustrerad av att inte kunna lyssna på hela låten eller dansa till den ute. Lita på att den kommer att ligga etta på den här listan när den släpps (och att jag kommer att hänga på låset till skivaffären) – och att vi kommer att få höra den på bögklubbarna resten av våra liv.
"The O.C" (Säsong 2) – TV-serie på Kanal5 2v
Säsong 3 körde igång i USA i veckan, men själv plöjer jag en två-tre avsnitt om dagen av säsong 2 som jag bunkrat upp under förra året. Lika beroendeframkallande som alltid - och det absolut bästa sättet man kan se TV på, kan knappt vänta på att alla andra serier som jag följer ska dra igång de kommande veckorna – när Ryan, Marissa, Seth & Co fortsätter i ungdomssåpornas nummero uno.
"Charlie & the Chocolate Factory" – Film av Tim Burton Ny
Ännu ett bildfyrverkeri från en av mina absoluta favoritregissörer. Johnny Depp är i absolut högform som en helt utflippad Willy Wonka och Danny Elfman har skrivit några konstiga (men roliga) musikalnummer till Oompa Loompas och marionettdockor. Spring och se, och läs min recension här!
"Dare" – Singel m Gorillaz Ny
En falsettsjungande Damon och en mumlande Shaun Ryder är receptet för en ny englandsetta och det bästa Gorillaz gjort sedan…tja….de började? Min absoluta favorit-partylåt just nu.
"First Class Travelling Guide: New York" – Reseguide Ny
En alldeles utmärkt present från mitt företag inför den förestående NYC-resan i Oktober. Inte bara det att guiden är fullspäckad med massa rolig läsning, utan också för att den på ett effektivt sätt dämpade min Londonabstinens.
"Ny Garderob" – Resultat av Extremshopping 2v
Nackdelen med att köpa massa snygga vinterkläder är att man bara sitter och hoppas på att värmen ska försvinna… När man dessutom inte har någon fest eller utgång planerad så man får ha sina nya partykläder på sig är det verkligen kris. Ändring nu, tack!
Spontanbesök Ny
Att ha Johan över på en bit mat efter jobbet, kolla TV och spela lite PSP – det är verkligen hur trevligt som helst. Eller att ha grabbarna grus på spontanvisit i Kålltorp när de är på väg hem från Borås. Mera sådant!
"Munkebäcks Frukt&Grönt" – Fruktaffär 2v *åter*
Köpte lite lök och rotfrukter. Betalade 5.50kr. Fem och femtio!! När fick man något för det sist? Borde helt klart bli vegetarian och göra alla mina inköp på Munkebäcks Frukt&Grönt. Enda nackdelen är att mitt tunga cashewnötsberoende förmodligen skulle göra att jag ökade X antal kilon samtidigt.
"Idol 2005" – TV-program på TV4 Ny
Jaja. Jag erkänner väl då’rå. Jag är fast. Nu kommer jag vara tvungen att följa det här i år igen. Åtminstone tills uttagningarna är klara.

Tveksamma Saker Just Nu:

"PSP" – Portable Sony Playstation
Jag är alltså inte tveksam till PSPn som pryl… den är snygg, verkar jäkligt användarvänlig och är rolig att leka med. Nä, tveksamheten ligger mest i att jag inte har en egen…och att det är så jäkla mycket pengar som krävs för att man ska kunna skaffa en. Årets leksak?

Dåliga Saker Just Nu:

La Cimbali M3 Cappuccinostation
Kaffemaskinernas flaggskepp…or so they say. Sedan vi fick den i mitten av november i fjol på jobbet så tror jag fanimej inte att den fungerat fullt ut en vecka i sträck. Jag tror reparations-snubben i den rosa pikétröjan har mera tid på kontoret än vad jag har.
Förkylning
Har drabbats av en såndär liten meningslös förkylning som knappt märks utåt…men som gör att om jag försöker städa, jobba, röra mig (eller andra basala aktiviteter) så blir jag helt svettig, supertrött och yr. …och jag som skulle börja hårdträna i september. *suck*
Jobbstress
Vissa veckor är bara för mycket… När stressen sedan börjar sätta sig som ryggont…då är det nog dags att göra något annat en stund.
Storstädning
Behövligt och lätt att dra igång…men tråkigare att genom- och slutföra.

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: