19 juni 2005

Läget Just Nu - Vecka 25

Bra Saker Just Nu:

Lördagsutflykt till Lager157 Ny
Inte för att det var en lika stor shoppingsuccé som förra gången jag var i Gällstad…inga kallingar och inga skor som jag hade hoppats på…men väl en snygg sommarskjorta, ett par Levis (290SEK!), färgglada sockor, mysiga träningsbrallor och två luvtrjor för kring tusenlappen ihop. Men det är ändå själva utflykten som är grejen: Åka bil och lyssna på ett utkast till årets midsommarskiva, stanna vid en sjö och käka alldeles utsökt mat (heja Fredrik!), shoppa – och så komma hem och laga massa god mat och käka jordgubbar framför TVn…allt i runt 20gradig sommarvärme och sol och i trevligt sällskap. Flera sådana lördagar, tack!
”Pojken och Flickan” – bok av David Almström Ny
Inte bara en bra bok i ”Parsons/Gayle-stil” som utspelar sig på Redbergsplatsen (två hållplatser härifrån) – den är dessutom skriven av min kollega David! Kul att kunna diskutera boken med snubben som skrivit den, men jag var lite nervös först för att ”göra en Carrie och prata hårsnoddar” (hemläxa på SatC om ni inte hänger med), men till min stora lättnad var boken riktigt okej, han skriver väldigt, väldigt bra och allt kändes helrätt. Köp från nätet eller låna på biblioteket!
”Shoreline EP” – cover-EP med Anna Ternheim Ny
Att Broder Daniel kunde låta såhär vackert? Sommarens absoluta ballad-hit har legat cementerad efter Elena på Trackslistan ett tag nu, och det är föredömligt att singeln åtföljs av fyra minst lika starka låtar. Förutom Broder Daniel får vi Bowie/Iggy’s ”China Girl”, Tom Wait’s ”Anywhere I Lay My Head”, och mina två personliga favoriter: Fleetwood Macs ”Lies” och Eurythmics ”When Tomorrow Comes” – båda i sådana hjärtskärande vackra versioner att jag inte vill lyssna på något annat alls just nu.
Köp genast - eller ladda ned för bara 18:- på iTunes!
Bloggar 2v
Jag är kär i min blog. Allvarligt. Att skriva fritt och ”på sitt eget sätt” på engelska är iofs lite ovant (speciellt när man skriver teknisk, torr engelska hela dagarna), men samtidigt jäkligt kul och stimulerande. Sedan är jag rätt säker på att absolut ingen annan än jag läser den – vilket faktiskt bara gör det ännu mera personligt och skoj. Än så länge.
Elsa 2v
Strax efter hon besökt mig förra veckan bestämde hon sig för att börja gå. Så jäkla tufft!
Svenska Jordgubbar Ny
Vet inte med vem eller när det var – men i en diskussion någongång gång vi fram till att svenska jordgubbar är det enda som är riktigt gott och riktigt nyttigt på samma gång. Lågt GI, vitaminer osv.
Tur. För jag äter och äter och äter och äter…
AXA Balansbröd, Yoghurtbröd Ny
Face it; nyttiga saker brukar inte vara speciellt goda…möjligen med undantag för jordgubbar…å så nu detta bröd. Lågt GI, max 2% fett och minst 8% kostfiber…och jag kan knappt sluta äta det. Mums!
”24” (säsong 4) – TV-serie 2v
Efter halva säsongen så kom både Carlos Bernard/Tony Almeida (nominerad till "Oswald’s TV-Awards 2004" för BästaManliga Biroll) och Reiko Aylesworth/Michelle Dessler (vinnare av ett "Oswald’s TV-Awards 2004" för BästaKvinnliga Biroll) in i serien igen.
Klart jag stod upp och jublade i tv-soffan!
Morgonpromenader 8v
Nu även med vikter vissa morgnar…

Tveksamma Saker Just Nu:

”Midsommar 2005” – Årets Midsommarblandning
Min viktigaste blandskiva varje år (har gjort den i 7-8 år nu) i alla fall enligt mig själv. Och det ligger ett gediget arbete kan jag lova.
Den här veckan är nästan värst. Nu har man fått ned låtarna till runt 30 – och det får plats ungefär 20. Vilka ska bort?? Självklara är ju Septembers ”Satellites”, Angel Citys ”Sunrise”, Arash ”Temptation”, Rob’nRaz ”The Snake”, ”Shoreline, och Elenas melodifestivalvinnare. Men hur gör man med låtar som man gillar men som inte är singlar och inte kommer bli sommarhits, typ Jimmy Sommervilles ”But Not Tonight”? Eller låtar som kommer att bli sommarhits men som man inte gillar själv, som typ Blac Eyed Peas ”Don't Phunk with My Heart” och Gwens ”Hollaback Girl”?
Det är en ångestframkallande – men extremt rolig – vetenskap det här!

Dåliga Saker Just Nu:

Robyn på Liseberg
Hon har gjort en av årets bästa skivor, har uppenbar talang och är värd all respekt och framgång – men konserten på Liseberg var verkligen inte bra. Bäst var de nya elektroniska varianterna av de gamla låtarna, men det slarvades bort med dåligt ljud, fula backdrops, helt fel scen (vilka artister är i sitt rätta element på Lisebergs stora scen förövrigt?) och konstiga cover-val. Kom tillbaka med en inomhusturné i höst, Robyn!
Solbränna
Nä, inte den där ”gud-så-snygg-du-är-i-ansiktet-mot-den-vita-tröjan”-brännan, utan den där ”jag-kan-inte-sova-för-mina-armar-bränner-som-fan och jag-svettas-konstant-vad-fan-är-det-med-ozonskiktet”-varianten.
Min Förmåga Att Aldrig Få Tummen-Ur
Jag är verkligen förjävla dålig på att ta tag i saker ibland. Fortfarande stopp i avloppet (och numera även fukt i golvet) och ingen ny lägenhet eller ens låneansökan ännu. Jäkligt intelligent. Skärpning!

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: