12 juni 2005

Läget Just Nu - Vecka 24

Bra Saker Just Nu:

Bloggar Ny
Måste bara lägga bloggandet etta som en motreaktion till allt gnäll som uppstått de senaste månaderna. Bara för att kvällstidningarna hittat ett nytt sätt att utnyttja sin personal på så måste alla gnälla om att bloggandet är ”såååå 2003”!
Fine, men hur kommer det sig då att knappt någon man pratade med (förutom kanske min blogg-tokiga kollega Jens, som visat mig till de flesta roliga bloggar jag läst) ens visste vad det var runt nyår 2004 när det (i sällskap med flera andra) valdes till ”Årets ord” – eller var det företeelse…whatever - internationellt?
Jag vägrar – vad Svenska Dagbladet och massa krönikörer än säger – hålla med om att ett tillfälle för människor (kända som okända) att göra sin röst hörd världen runt är något dåligt.
Att låta människor skriva av sig saker de tycker och tänker.
Bloggandet är ju bara en light-version av alla hemsidor som finns därute – och precis som med dem är det förmodligen 85% ingen läser och lika mycket av det som är felstavat skräp om vad folk åt till middag…
…but who cares? Läs eller skit i att läsa. Skriv själv eller skit i att skriva.
Jag älskar att skriva (den här listan (fast på min QX-sida) är f.ö. min längsta kontinuerliga blog hittills) och numera testar jag en engelsk variant också.
Keep on Blogging!
Elsa Ny
Jordens gulligaste unge är nu 11 månader och charmar mig så oerhört att jag nästan börjar lipa när hon vinkar ”hej då”. Gullunge!
”24” (säsong 4) – TV-serie Ny
Säsong 3 av ”24” var bland det bästa jag sett på TV, så kraven var rätt stora nu när jag började kolla på säsong 4…och det ska väl i sanningens namn sägas att det inte är riktigt lika tätt, spännande och bra ännu. Det är genialt att byta ut alla i serien utom Jack – på så sätt vet man ju verkligen inte alls vilka som är onda, goda, kommer att dö osv…men samtidigt saknar jag det gamla gänget lite och jublar när Tony dyker upp efter sju/åtta avsnitt...
Fortfarande bland det bästa man kan se på TV/DVD i vilket fall.
Morgonpromenader 7v
Nu börjar det ge resultat också – och det är ju alltid nice.
Första delmålet är nu nått! Dessutom så är varma, soliga sommarmorgnar helt underbara att promenera i.
Pink Cripps - äppelsort Ny
Tror minsann dessa äpplen låg på en av de första listorna här i QX-dagboken nånsin…
…och det är nu bekräftat att det fortfarande är den absolut godaste äppelsorten utan konkurrens. Köp! Ät!
H&M Ny
Har letat ihjäl mig efter en snygg, röd luvtröja (till rimligt pris) – och så plötsligt säljer de såna för 190:- på H&M! Ibland blir man bara så stolt över att vara svensk. =)
Rabarbermarmelad Ny
Eftersom jag själv är en pysselgubbe så är det bland det bästa jag vet att få presenter som någon annan har gjort på egen hand…eller okej…riktigt dyra presenter fungerar alltid också!
*hahaha* Dessutom är en annan favoritgrej är att få presenter spontant (utan födelsedags- eller festkrav). Så självklart kommer att "spontant få en burk hemmalagad rabarbermarmelad" med på listan. Mums! Tack, FF!!
Retrolåtar Ny
Först hittade jag Thompson Twins gamla ”Here’s to Future Days” och blev helt nostalgisk och kunde inte sluta lyssna på ”Lay Your Hands on Me"... Sen hittade jag en samling med Baccara och då blev det ”The Devil Sent You To Lorado” för hela slanten (fick tom min kollega Erik att sjunga med i både ”The Däääävil, the Dääääävil!” och det fjolliga lilla ropet i refrängen). Ibland är inte ny musik det bästa…
(För)Fest m Johan&Fredrik 3v
Den här gången blev festen ”bara” lite bärs i solen på en uteservering…men vad kan vara trevligare?
You rock, guys!
”HP Pavilion d4075.se Desktop PC” – ny hemdator 2v
Den nya datorn är fortfarande inte uppackad…och mina polare börjar allvarligt fundera på att spärra in mig. Men snart… Snart!

Tveksamma Saker Just Nu:

”Mamma Mia! – på Svenska” - musikalskiva
För det första så vann jag ju denna skiva här på QX! Hur kul är inte det? Jag som aldrig vinner något annars. Kul, kul, kul. Nästan roligare än själva innehållet på skivan… För även om föreställningen är fantastisk, så blir låtarna lite väl platta på skiva. Den svenska översättningen räddar dock det hela från att bli lika illa som skivan med originalföreställningen – vem vill ha gamla klassiska ABBA-låtar i musikal-arr?
Strömstedts texter är nämligen stundtals helt geniala. Riktigt bra gjort.
”I Tryggt Förvar Hos Mig” är min absoluta favorit, men även ”Super Trouper”, ”Dancin’ Queen” och ”Under Attack” är bra.
Tyvärr finns det några botten-napp också, så totalt sett: Betyg tveksamt!
Men se absolut showen på Cirkus! Den är grym!

Dåliga Saker Just Nu:

Stopp i Avloppet
Tre omgångar kaustiksoda – och så en komplett isärskruvning och rensning av hela skiten…ÄNDÅ så vägrar vattnet rinna igenom…och nu ser det dessutom ut som en fontän bakom papperskorgen. *gah* Hyresvärden! Var är du??
Film på Bio
Såg två kritikersågade filmer i veckan: ”House of Wax” och ”Mr&Mrs Smith”. Ingen av dem förtjänade sitt dåliga rykte, men vad som gjorde ”House of Wax” till en mera angenäm upplevelse var att jag såg den ätandes god mat hemma hos några goda vänner…medan jag fick försöka urskilja Brad&Angelina i skenet från otaliga mobiltelefoner och försöka höra vad de sa genom allt snack i salongen…
Film ÄR bäst på bio – på filmfestivalen!
Möjligen på Capitol och Draken också...annars föredrar jag nog hemma-bio numera - och det är fanimej en ren katastrof! Det är inte DVDer eller nedladdandet som dödar biobesökandet – det är fjortisarna!!
Sömnbrist
Jag är vansinnigt dålig på att somna, men oerhört duktig på att vara jävligt trött.
Sommartabell på Spårvagnen
Barnen slutar skola och plötsligt går det inte att ta sig till jobbet längre. Och Brunnsparken blir en grusgrop. Spännande.

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: