03 september 2007

Läget Just Nu - Vecka 36




Facebook Ny
Fick en inbjudan för några månader sedan (har glömt från vem det var – hör av dig igen), men fattade inte vad jag skulle med ytterligare en community till och struntade i det. Lite senare dök det upp en till från någon annan (har glömt vem du var också) och jag slängde den utan att tveka återigen. Men nu sista veckan när hela Sverig kastat sig in på Facebook (bara för att Calle Bildt råkat kryssa i att han gillade män?) så var jag såklart att följa massan och göra samma…och jaha…så var man fast där också. Tänk att det kan vara så skoj att hitta folk man har dåligt samvete för att man inte skickat julkort till! Samtidigt gnager Seinfeldts mantra i skallen: Don't mix the worlds! DON'T MIX THE WORLDS! Något som från och med nu är helt omöjligt när man klickar in på någons Facebooksida och ser den glada blandningen av kusiner, onenightstands, skolkamrater, kollegor, knullkompisar och människor du konfirmerade dig med.
"This is England" – Film av Shane Meadow Ny
Galet välspelat, nästan dokumentärt skildrat och väldigt engagerande - ofrånkomligen en av årets bästa filmer. Läs mera här. Dessutom en del av en trevlig kväll med Micke Åsiktstorped. Mer sådant!
"Fabricator" – CD med BWO 2v
Nu kan jag äntligen hoppa ut ur garderoben och ropa högt att jag tycker Fabricator är BWOs bästa skiva! Jag har längtat SÅ länge efter en låt som We Should Be Dancing. Det är Oswaldmusik ända ut i öronhåren. Jovars, det är brukspop som man säkert tröttnar på ganska snabbt (även om det inte hänt ännu) men ibland måste musik få vara precis så! Skulle dessutom ljuga om jag inte erkände att jag är jävligt mallig över att vara en av de få i världen som hört skivan än så länge. Det tråkiga är väl bara att inte kunna dela sin besatthet med någon och att alla andra kommer vara i samma extas över den som jag är nu så har jag tröttnat för länge sedan. Läs mera här.
"Gimme More" – Singel m Britney Spears Ny
Jag hade räknat ut Brittan helt som någon som skulle kunna göra något som intresserade mig igen (har inte gillat något sedan Toxic and the girl is a mess) och så dyker den här underbara refrängen upp. Med flera Gimme per minut än Björn&Benny någonsin kunnat drömma om har hon fått mig att sjunga Gimmegimmegimmegimme i flera dagar och numera tänker jag starta alla mina konversationer med "It's Oswald, bitch!"
"Himmelsöga" – Bok av Arne Dahl 2v
Två gånger fyra getingar i Expressens Söndags Extra/Veckans Böcker bredvid en veritabel sågning av Kajsa Ingemarssons nya bok räcker förhoppningsvis en bit för att folk ska förstå att sista(?) delen i Arne Dahl/Janne Arnalds A-gruppendekalog är en av hans bästa och mest spännande i hela serien. Att sluta nu vore både genial och dumdristigt på samma gång. Läs mera här.
TV4 Komedi Ny
Jag har blivit helt beroende av den här TV-kanalen. Rusar hem för att hinna se favoriten Pantertanter, flinar åt gamla repriser av Skål!, förundras över att jag fortfarande tänker att Alf är en levande varelse och inte en docka, inser fortfarande att Christine Baranski är behållningen i Cybil och att Candice Bergen i stort sett var samma karaktär i Sex and the City som i Murphy Brown….och så det mest pinsamma av allt….jag har fastnat i Cosby.
"Let's Dance" – Singel m Craig David Ny
Jo, jag vet att det är en skamlös (nästintillcover)version av Bowielåten och att Craig David har verkligen inte haft många hits i min mp3-spelare innan…men jag faller för det här. Så lätt är jag.
ICA Sveavägen Ny
Nä, nä, nä. Rusa nu inte iväg dit i tron att det här är någon form av fantastisk butik med grymt utbud och schyssta priser – det är det nämligen absolut inte. Vad det är är däremot en hyfsat ren affär med de flesta basvaror, rejält med färdigrätter och stadsdelens bästa utbud av cashewnötter (naturella, löksmak, sourcreamsmak, barbequesmak etc)…och när man innan fått nöja sig med "Sveriges sämsta ICA (efter den där kiosken med ICA-skylt hemma i Kålltorp) Roslagstull" så räcker det till en listplacering på den nypoppade delen.
Familjelördag Ny
Så fick jag till slut se lite av Stockholmsområdet utanför tullarna när syrran tryckte in mig, pojkvän och föräldrar i en bil och guidade runt oss till delar som Gustavsberg, Sickla och Värmdö. Allting avslutades med hysteriskt många rätter på libanesisk restaurang (men då var vi tillbaka på säker mark innanför tullarna igen såklart). Nice.
"Johnny Crash Does Texas" - Mobiltelefonspel 4v
Dethärbörjarblilöjligt dethärbörjarblilöjligt dethärbörjarblilöjligt dethärbörjarblilöjligt





"Integral (PSB Perfect Immaculate 7-inch Remix)" – Promosingel av Pet Shop Boys
Den långa versionen är nästan en olidlig slakt av en av mina favoritlåtar. Den här kortare singelvarianten är mera uthärdlig, men den är ju inte ens i närheten av originalets genialitet. Trist, för Integral förtjänade ett bättre öde som låt…speciellt som den nu inkluderas på Disco4 med mästerliga spår som Bowies Hello SpaceBoy och The Killers Read My Mind.
"Nite Runner" – Singel m Duran Duran feat. Justin Timberlake
Jag har börjat ändra mig rejält på den här låtens kvalitéer. Efter några veckor i kylan har jag den plötsligt smygit sig upp som en favorit igen. Fan vet om den inte snart är en hit på riktigt här hemma (som i hemma hos mig alltså…inte som i typ Sverige). Hur kommer det sig att jag alltid, alltid känner så för Timbalandsinglar?




Vara Utan Tuggummi på Jobbet
Om jag har ett enda stort beroende så är det tuggummin. Får jag inte stoppa in ett Extra eller ett Stimorol i munnen direkt efter jag druckit jobbets vidriga automatkaffe (eller bara käkat lunch, typ) så blir jag helt vansinnig och kan inte koncentrera mig på något annat. Eftersom jag jobbar i avkroken Gud glömde dessutom skulle ett "springa till kisoken" ta en halvtimme vilket inte alltid fungerar…så har jag glömt ta med mig får jag helt enkelt sitta där och darra likt Lindsey Lohan på rehab….vilket är vidrigt. Vidrigt!
"Kokobom" – Singel m Ellinor
Musik för barn av barn promotad och spelad av vuxna. Öronspya. Dessutom med någon form av världsrekordförsök i att ha flest videos enligt hemsidan. Zzzzzzzz.
ICA Roslagstull
Fick ju sin släng av sleven en bit upp rean, men det kan inte sägas tillräckligt många gånger: det där är ingen affär – det är en smutsig avkrok av helvetet.
Sätta Sig på en Gott & Blandat
Visst, det låter slapstick – men försök få bort det strax innan en bio och du har sockerklet över hela händerna och det fastnar saker i röven på dig som du sedan glatt går omkring med utan att du förstår det.
Friidrottsfiasko
Är det en tillfällig svacka eller är våra glansdagar över?
ClaesOhlsson glömmer att ta bort larm
Vill jag betala 300 spänn för förnedring så föredrar jag inte att göra det genom att köpa ett USB-minne på ClaesbloodyOhlsson som de glömmer att ta bort larmet på så det sedan piper i varenda affär som jag och BB går in och ut ur en hel eftermiddag.

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: