13 september 2011

Singelrecension: Loreen - Sober

Loreen - Sober

När min schlagerblog-kollega Ronny träffade Loreen och hennes team innan årets festival fick han redan i januari höra uppföljaren till My Heart is Refusing Me. Han var lyrisk. Just då hade ingen av oss (och förmodligen inte teamet bakom Loreen heller) koll på vilket enormt genomslag MHIRM skulle få, och jag trodde väl då att jag skulle få höra Sober typ i maj. Klipp till mitten av september och nu, äntligen, släpps uppföljaren efter vad som förmodligen varit en hektisk vår och sommar för den gamla Idol-deltagaren. Och vad ska jag säga? (Mer än att jag (och många andra) kanske ska börja ge min kollega lite mera credd för hans musiksmak). Bara att det var värt väntan.

I know this moment will be over tomorrow,
‘Cause we are sober
Will we feel the same or let it be?
Will you be there?
The night is almost getting over,
And I don’t want us to go there,
I wanna wake up with you next to me
Will you be there?


Det här är nämligen i mina öron fullständigt briljant. Det är långt mera direkt och kommersiellt än Melodifestivalbidraget, samtidigt som det inte gör avkall en millimeter på Loreens fantastiska röst och intigritet. Vad vi har är helt enkelt den perfekta kombinationen av den världsomfattande dansmusiktrenden på hitlistorna kombinerat med det som kallats "nästa trend" eller "Adele-trenden" (dvs kommersiellt riktad musik med meningsfulla texter och känslomässigt innehåll). I mina öron är det här en världshit med rätt lansering, en låt som Simon Cowell borde jobbat ihjäl sig för att få till Leona Lewis istället för att plocka den av Avicii redan ratade versionen av Collide. Fantastiskt. En av årets bästa svenska låtar.

Köp den på iTunes HÄR.
Lyssna på den på Spotify HÄR.

PS. Att Coldplays fruktansvärt sömniga nya singel i skrivande stund ligger etta på iTunes försäljningslista och den här låten bara sjua är inget mindre än en katastrof.

3 kommentarer:

Anonym sa...

JAG vill se henne i nästa år iMF med en lika grym låt OCH då ska hon fan vinna!! SNÄLLLAA?? // Jonas

Jag började fan grina första gången jag hörde MHIRM och gör det fan igen nu,, ÄLSKAR henne!!

Anonym sa...

ALLTSÅ jag menar att denna låt är så bra så jag börjar grina även denna gång,, har lyssnat på den repeat typ 20 gånger sen IGÅR., // Jonas

Elizabet Westerlund sa...

Roligt att den här faktiskt är med i Melodifestivalen fast under annat namn :)