19 september 2011

Singelrecension: Agnes - Don't Go Breaking My Heart

Agnes – Don't Go Breaking My Heart

Det finns så mycket med det här som jag tycker om: Jag älskar Agens som artist, en av de få Idoltjejer som - efter en onödig utflykt i en utdöende RnB-trend – vågade satsa på den kommersiella dans/pop/discomusiken, och jag gillar att hon fortsätter på samma spår när hon nu är tillbaka. Jag gillar att låten, som hon skrivit själv tillsammans med Matthias Lidehäll och pojkvännen Vincent Pontare, känns som en naturlig fortsättning på Release Me, On and On och de andra låtarna på förra succéplattan, att den har små sköna "kasta-konfetti-från-golvet-stunder" och att den behåller "Agnes-stråkarna" från Anders Hansson-tiden. Det är dock med Afasi & Filthys (ni vet de som producerade Maskinens Alla som inte dansar-produktion som jag har mina enda problem.
Jo, jag gillar som sagt stråkarna (speciellt mot slutet) och jag är väldigt förtjust i de första härligt skramliga 15 sekunderna och den lite elaka gitarren som samsas med nämnda stråkar genom hela låten. Det är supersnyggt. Men det är något med trumkompet som plockar ned alltihopa från att kännas "dyrt" och från att kännas som något annat än en snyggt förpackad discoschlager (inget fel på dem, men man kanske inte når Englandsettan med dem) som jag inte kan sätta fingret på. Framför allt förvandlar de hela det här så älskvärda och så lättomtyckta paketet till något mycket mer anonymt än vad det borde/behöver vara. Och det stör mig.
Agnes är ju en verklig stjärna. En artist som tickar i alla rutor med de attribut som krävs för att ligga på alla världens topplistor, och långt sämre låtar än Don't Go Breaking My Heart har lyckats med det på senare tid. Men för att hamna där krävs att man sticker ut. Att man har något eget som direkt får folks ryggmärg att tänka Agnes! Och jag är inte riktigt säker på att det här paketet har det. Tyvärr.
Men en hit i Sverige i höst? Skojar ni…Fotnot ett: Videon spelades in i veckan och bör väl alltså dyka upp ganska snart. Singeln släpps på onsdag.
Fotnot två: Titeln har använts förut, men det vet ni väl? Kolla HÄR annars.

Tillägg: Här har ni hela singeln!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Titeln har använts förut även i en låt med Sonic Dream Collective

Anonym sa...

MAGNUS Lidehäll (Filthy) heter han. Som har skrivit och producerat. Inte Afasi.