19 september 2011

Läget Just Nu - Vecka 1138
"Downton Abbey" – Säsong 2 på ITV Ny
Det fanns en tid för exakt ett år sedan när vi fnissade åt britternas vurm för kostymdrama, då trailers för första säsongen av Downton Abbey dök upp i varje reklampaus för X-Factor. "Maggie smith är tydligen med i ALLT!" fnissade vi och slog över till Konnie Huqs sorgliga version av Xtra Factor. Men tji fick vi. När lovorden började hagla in kände jag mig tvungen att kolla upp vad det här var – och innan året var över hade Downton Abbey förvandlats till en besatthet hos mig (och de flesta av mina vänner) och fått en jäkla massa Oswald Awards. När serien drog igång igen igår hemma i Storbritannien satt jag såklart som klistrad, och jag fick precis det jag ville: Fortfarande samma påkostade kostymsåpa full av snygga oneliners och skådespelarinsatser, kryddat med lite historielektion och vacker scenografi. Piloten gav ordentlig mersmak och tog både upp nya trådar och planterade in nya (WWI! Maria Doyle Kennedy som ärkebitch!) och som grädde på moset håvade första säsongen rättvist in en tsunami av Emmys i natt. Hösten absolut mest efterlängtade TV är här.
"Sober" – Ny singel med Loreen Ny
Jag har nästan slut på superlativ efter min recension HÄR av Loreens fantastiska uppföljare till My Heart is Refusing Me (kanske den låt jag som medlem i förra årets Melodifestivaljury är mest stolt över att vi hittade), men om ni legat under en sten hela veckan – eller åtminstone inte läst min eller någon annan musikblogg – så hoppas jag att ni direkt hoppar till iTunes och köper en av årets bästa svenska låtar!
"Read All About It" – Ny single med Professor Green feat Emeli Sandé Ny
Stjärnskottet Emelie (jag lyssnar fortfarande dagligen på den här superhiten) slår sig ihop med Storbritanniens Eminem för en suverän crossover-hit i samma stil som nämnde Eminems Stan. Precis lagom dos med rap för den här annars ganska rap-skeptiska popbloggaren, men det är såklart Emeli som gör det magiskt.
"Don't Go Breaking My Heart)" – Singel med Agnes Ny
Jag tror jag skrev det mesta om den här sköna comebacken i fredags. Extra! Extra! Read all about it. HÄR. Oj, vad jag har saknat Agnes.
"Ny resväska"Ny
Äntligen! Nu ska vi bara se om det här lite mera okända märket klarar sex schlagerveckor i snöstorm, en resa till Barcelona och åtskilliga Stockholmshelger framöver! Men det känns jäkligt bra att ha något som fungerar och har hjul igen...
Big Brother UK/Big Brother’s Bit on the Side 5v
Ibland när jag tittar på den här brittiska realityn på buissen kommer jag på mig själv vad jag håller på med och skäms lite…men mestadels så skrattar jag bara åt alla sjuka uppdrag, konstaterar att serien är väldigt annorlunda mot de svenska versionerna (trots att man i år bara siktat in sig på folk under 30) och längtar efter att dagens avsnitt ska vara över så jag får se underbara Emma Willis i BBs Bit on the Side. Det perfekta efterprogrammet!
"Brains Out" – ny singel med Caotico & Tove Styrke Ny
En skitsnygg Tove Styrke gästspelar i årets snuskigaste refräng. Klart man älskar det! Det jobbiga är bara att jag har svårt att gå runt och sjunga "fuck my brains out" på de mest olämliga ställen…
"The Greatest Movie Ever Sold" – Film av Morgan Spurlock Ny
Spurlocks senaste dokumentär som handlar om sponsring i film är intressant och kul - speciellt när de märken som han efterhand får med sig börjar dyka upp oftare och oftare - men lyckas samtigt inte riktigt bestämma sig om den bara vill visa upp fenomenet eller kritisera det. Jag hade till exempel gärna sett flera exempel på hur sponsring i andra filmer slagit fel eller varit särskilt lyckade och ibland förvirrar filmen in sig på olika sidorspår som jag inte riktigt tycker man följer upp eller förklarar. Som söndagsfilm i soffan fungerar den dock utmärkt och rekommenderas.
"Väldigt kär/Obegripligt ensam" – Singel med Linnéa Henriksson Ny
När Linnea var med i Idol ifjol så tyckte jag hon blev lite FÖR mycket av det mesta. FÖR quirky. FÖR utstuderat "jag är ingen vanlig karaoke-artist". Saker som är absolut nödvändiga, men som i hennes fall kändes påklistrade istället för naturliga. Då. Nu när hon slagit sig samman med en av Sveriges bästa låtsnickrare (Orup är ju numera aldrig så bra som när han skriver till andra och låter bli att sjunga själv) passar hennes säregna uttryck den här sköna, sorgliga popdängan som handen i handsken. Mycket, mycket bra. Det ska bli kul att följa Linnea framöver!
"Plants vs Zombies" 2v
Nya banor! Nya banor! Nya banor! Nya banor! Nya banor! Nya banor! Nya banor! Nya banor!


"Jag e frågan du är svaret" – Singel med Earponys
En del av mig verkligen älskar att Salem al fakir slagit sig samman med Pontus de Wolf för att göra Gyllene Tider-pop uppdaterad till 2011. En annan del av mig funderar mest på om vi behöver Gyllene Tider-pop uppdaterad till 2011? Fast jag börjar tro det eftersom jag har väldigt svårt att sluta lyssna på den här sköna dängan (som dock borde dykt upp för 3-4 månader sedan)."Egg & Milk" - Brunchställe
Pannkakorna, smoothin och (framförallt) deras bagles är fortfarande ohotade i Sverige, men sunkigheten och folk/kömängden har ökat så drastiskt att helhetsupplevelsen numera oftast är negativ när man lämnar det forna höjdarstället.

"TV-Piloter 2011"
Egentligen är det väl först den här veckan TV-hösten i USA drar igång på allvar (bland annat med X-Factor) men redan förra veckan körde de stora kanalerna igång några serier...och det var ingen rolig syn. Värst var kanske Sarah Michelle Gellars comebcak med Ringer - vem lurade henne att skriva på för den här kasst filmade såpan om en tvilling som tar sin systers plats där varenda liten del första avsnittet var förutsägbar och varenda karaktär en klyscha? Usch. Precis lika illa var komediserierien Whitney, och även om dito sitcoms Upp All Night och Free Agents åtminstone hade ett litet frö av något bra i sig (den första har ju till exempel Maya Rudolph) så kändes de ooriginella och är knappast något jag tänker ge fler chanser. det enda jag såg som hade något var CWs häxserie The Secret Circle. Snygga kids och klassisk ungdomsserie. Kan nog bli en hit. Men jag har inte hittat något jag kommer följa slaviskt. Än.
Wordfeauds server
Allvarligt? Det vanligaste ordet i Wordfeaud är inte "vilket-substantiv-som-helst-med-ett-genitiv-S-i-slutet" som man kan tro, utan "Connection Server Error". Shape up!
Förkylning med halsont
Det kommer som ett brev på posten varje år. Sommaren tar slut, man ska börja träna bort semesterkilona, BAM!, halsont, småfebrig, inte kunna träna, misär. Hata.
Sömnbrist & Semesterfetma
Alltså, HUR länge ska den posten ligga kvar här?

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Inte dags att ta bort den där fetma-posten snart?