15 november 2010

Läget Just Nu – Vecka 1046
Arnes 40-årsfest Ny
Jag har inte riktigt vaknat upp ännu tror jag efter den där otroliga urladdningen i lördags som var Arnes fyrtioårsfest. Sjukt kul folk, en galen mängd alkohol och musik är väl ungefär det som behövs för att man ska ha väldigt trevligt. Undra vem som vann Absolute-flaskan? Eller om den helt sonika dracks upp som allting annat? Fantastisk kväll i vilket fall, och det blev inte sämre av att avsluta den på BeeBars ettårsjubileum med underbara Edward i DJ-båste – även om drömmen så klart hade varit att ha klarat av detta på helt olika kvällar så man kunde gått in helhjärtat för båda två.
Lyxfrukost på da Matteo Panetteria Ny
Ljuvliga yoghurts med cocosmak i kombination med sjukt underbara bröd och ett gäng goda ostar och marmelader är stommen i den här suveräna lyxfrukosten i mysig miljö mitt på Magasinsgatan. Kolla upp!
"Body Talk Pt3" – Ny EP med Robyn Ny
Jag har absolut tyckt om Robyns två tidigare EPs i år. Den första hade en hög småsköna Teddybears-doftande låtar och en av årets absolut största (kanske den största) svenska singlar, och även den andra (lite svagare) delen hade sina stunder. Inte minst visade Robyn hur mycket "nu" hon är med sitt trendkänsliga finger fast förankrat både på indiedansgolven och på landsortsdiscona. Det är dock med den här tredje delen som hon träffar helt rätt i undertecknads popälskande öron. Indestructeble håller jag redan som en jämbördig släkting till DOMO, men här får vi även Max Martin-pennade ljuvliga popkaramellen Time Machine och sköna Kleerup-ish Call Your Girlfriend (som lätt skulle kunna mixas jämsides med DOMO) plus ytterligare två sköningar till poplåtar. Alltihopa är långt mera mjukt och har rundare kanter än det mesta på de två tidigare delarna och jag älskar det. Det råder nämligen numera ingen som helst tvekan om att med de här fem poptastiska bidragen till den femton spår långa plattan Body Talk som nu släpps (med de tio hetaste spåren från de tidigare delarna) så kommer det vara årets absolut bästa svenska platta och "the one to beat" resten av decenniet.
Body Talk Pt. 3 by Jon_ALi
"The Fashion Show: Ultimate Collection" – Säsong 2 på Bravo Ny
Bravos ersättare till Project Runway (som ju så snöpligt "stals" av Lifestyle för några säsonger sedan) är tillbaka med en aandra säsong. Reglerna är lite omgjorda – två lag tävlar mot varandra och det gäller att få fram en gemensam kollektion i varje avsnitt, så det är inte bara den egna designen som bedöms utan även hur den passar in i kollektionen – och underbara Iman har hoppat från nedlagda kanadensiska PR till att leda det här programmet. Kan absolut bli något. Persongalleriet verkar mycket lovande. Vinterns reality?
"Resuscitate Me" – Ny singel av September Ny
Jag får erkänna att jag är lite chockad över hur många som verkar upptäcka Petra Marklund/September först nu via hennes succé i Så Mycket Bättre. Vart har alla de hållit hus när hon härjat på listorna de senaste åren? Nåväl. För alla er, men kanske främst för alla oss som saknat Petras lekfulla, svenska Kylie-disco, är det ett glädjebesked att September är tillbaka med en ny skiva "tidigt nästa år" och framförallt att första singeln är så pass bra och "i gammal god form" som Resuscitate Me.
"The Walking Dead" – Pilotavsnitt Åt
Efter två avsnitt är AMCs (vad är det med den kanalen och dess snygga, smått långsamma, suveräna TV-serier) zombieserie ett av de program jag ser mest fram emot varje vecka och utan tvekan 2010s bästa utländska nya TV-program jämte Sherlock. Tyvärr – precis som med Sherlock – består första säsongen av dumt få avsnitt (tre för Sherlock och sex för TWD) men AMC har redan gett grönt ljus för ytterligare 13 nästa år, och jag ser redan fram emot alla kommande timmar tillsammans med Andrew Lincoln i den här skräckfilmsvarianten av den nu tyvärr nedlagda brittiska serien Survivours. Love it!
"X-Factor" 11v
Så kom årets första "utröstningschock" i X-Factor. Katie var i botten för fjärde gången – men räddades kvar av tittarna via deadlock så Aidan (som aldrig hängt löst innan) fick åka hem. Trist för honom, men det hela är just nu bara en lång väg mot en final med Matt, Rebecca och One Direction (som gjorde sitt bästa framförande på hela säsongen i helgen). Allt annat skulle vara mycket, mycket förvånande."Vit som en Snö" – Jullåt med Måns Zelmerlöw & Pernilla Andersson Ny
Det är genomgående mera glöggjazz och vintermys än julstämning på Måns nya julskiva där klassiska julsånger till storbandskomp blandas med nyskrivna diton. Den här avslutande duetten med Dregens melodifestivalaktuella flickvän står ut som skivans skiraste julgranskula.
"Så Mycket Bättre" – Nytt TV-program på TV4 4v
Inte lika spännande denna vecka som tidiggare, trots att Lill-Babs var en kul huvudperson. Men Petter och September gjorde inte bort sig som vanligt.

"Progress" – Ny skiva med Take That Ny
Ett obekvämt misslyckande, men ett vackert sådant. Gruppen är bra, låtarna är okej och produktionen snygg. Slår man samman dem känns det mesta dock bara obekvämt. Suveräna The Flood och några låtar till räddar dock skivan precis från att lämna den gröna delen av listan. Läs mera HÄR!

"Loud" – Ny skiva med Rihanna
Förutom inlednings- och avslutningsspåret (och singeln Only Girl (in the World) känns Rihannas nya skiva bara som en axelryckning. Inte dåligt – men inget värt att slösa förmycket tid på ett så pass bra albumår som detta. Läs hela recensionen av skivan HÄR.
Webbjokern 2011
Programmet kan ha varit det mest lågbudgetmässiga som synts på TV sedan provkörningarna av ZTV, men resultatet blev ju – med givna ingångsparametrar – fantastiskt! Julia hade min favoritlåt sedan dag ett (tack för det tipset, Kris!) och Jonas har en låt som kan bli fullständigt livsfarlig i festivalen när det blir dags i februari. Just nu skiter jag i om det bara låg fusk bakom alltihopa och det går att köpa sig in i MF numera – det här blev ju kul! Men programmet… Gör om och gör rätt nästa år!

"Breaking News" – Ny låt med "Michael Jackson"
Vem bryr sig om det är MJ som sjunger? Låten är ju skrutt.
Försovning
Den här posten beror delvis på Apple som inte fått ordning på alarmfunktionen i iPhone, men berör mest de effekter som det får om man först väcks av sitt alarm klockan 4.30 på natten och sedan – för man halvt i sömnen försökt ställa om det – istället väcks 8.30 av kalenderfunktionens "nu-börjar-ditt-möte"-pip. Att flyga upp, ha sovit lite för tugnt, inte hinna morgonpromenera…och sen på toppen av det serveras en snöstorm (se nedan) gör att man hela dagen går om kring som i en bakfylla med tugnt huvud och seg kropp. Hata!
Snöstorm
Jag kommer för alltid vara tacksam till min kompis Arne som fyllde 40 just denna föregående veckan så vi fick flytta fram vår Londonresa till den som kommer nu. Att ha behövt flyga i stormen från i mitten av veckan hade förmodligen knäckt mig helt – nu har det istället bara knäckt mig delvis. Dessutom så vill vi inte ha snö redan. Mera sol och klara höstdagar, tack!
Flygrädsla
Som ett brev på posten en vecka innan flygning. Magen är helt väck, sömnen är rubbad och dödsångesten är på plats. London here I come…efter två timmar i en stålkorv på 10.000 meters höjd.

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Är inte Cher Lloyd i finalen så är det skandal, sjukt bra!