09 september 2010

Ny video med Le Kid!

Jag älskar Le Kid.

Det kommer knappast som en chock för någon som läser den här bloggen, men det kanske inte är helt självklart för alla varför. Svaret hittar ni till mångt och mycket i deras nya singel We Should Go Home Together och dess idag premiärvisade video.

Dels gör de raka, enkla poplåtar med fokus på refränger, som pimpats med diverse produktionsknorrar beroende på låt (just WSGHT är en av mina absoluta favoritlåtar av det jag hört med bandet, mycket beroende för de snygga Take On Me-vibbarna och den flitiga användningen av mitt favoritljud Orchestral Hit i bryggan) och som inte räds att vara utalat kommersiella utan att för den sakens skull vara alltför insmickrande eller sneglande på annat på listorna just nu.

Men framförallt vågar de ta tillbaka lekfullheten i den här typen av popmusik. Den där som etablerades med de bästa popbanden på 60-talet, glittrades till via ABBA, exploderade på åttiotalet med Madonna och hela SAW-stallet i spetsen och hade sitt sista andetag med Steps och tidiga Cheiron på nittiotalet.

Färgerna, kläderna, humorn, femtio- och sextiotalsvibbarna som kraschat rakt in i en accessoarbutik från 1985 kombinerat med en vilja att jobba stenhårt för att få allting att se ut som det gjorts på skoj med en klackspark medan man mest hade kul hela tiden är saker jag verkligen äslkar när det gäller kommersiell pop.

Ska det va, så ska det va. Jag orkar inte med en singersongwriter-människa till som bara vill verka vanlig, men samtidigt är lika skamlöst kommersiell och list-kåt som alla andra. Fram för mera klisterrefränger och fram för mera lekfullhet i popmusiken.

Fram för mera Le Kid!

Här är då alltså tillslut den sprillans nya videon (som ni hittar med en liten intervju på QX.se) till nya singel We Should Go Home Together som släppts till radio nu, och finns att köpa den 27/9. Är det inte den perfekta "sista-ragget-fem-i-tre"-låten för hösten 2010 så säg?

Vad säger ni? Jag säger:

5 kommentarer:

Sara sa...

Njae, jag måste säga att jag tycker att Mercy Mercy är betydligt bättre. Det är dock möjligt att WSGHT växer efter några lyssningar. Något som är klart är att Le Kid är helt fantastiska!

FF sa...

Kärlek!

Dumdidum sa...

YES! They have done it! Again! So stylish, so happy, so talented!

Anonym sa...

Detta älskar jag!!!

F6

Madeleine sa...

då kanske du blir glad om jag säger att dom spelar på debaser medis den 8 oktober, alltså på fredag! som flrband till pipettes.