15 augusti 2010

Ny video med OMD

Eftersom jag har en stor besatthet av nya gruppen Hurts just nu (minst sagt) så har jag parallellt börjat nostalgilyssna på några av de 80-talsgruppper som känns som tydliga influenser till detta band - och ett av de band vars gamla singlar gått hett på Spotify de senaste veckorna är OMD (Orchestral Manoeuvres in the Dark).

Lite visste jag - men blev just upplyst av min goda vän Arne - att OMD minsan finns fortfarande och släpper singlar och skivor. Här är senaste alstret som heter If You Want It och som släpps i början av september.Kanske inget som kommer välta listorna, men inte helt off, utan ganska småtrevligt. Och de där snubbarna i videon vill jag ha ett dussin av i julklapp, tack.

Ska vi inte kolla på några nostalgivideos om hur de lät när de begav sig också förresten? Jo! Här är först Sailing on the Seven Seas....och min favorit Stand Above Me.

1 kommentar:

Pär sa...

Stand above me är bra, om än en lite ovanlig favorit! :)

Faktum är att OMD mer eller mindre låg nedlagt tills för några år sedan när de två ursprungsmedlemmarna började göra några spelningar igen. Det är 14 år sedan förra skivan kom, och de tre senaste albumen var i princip soloprojekt.

Jag ser fram emot nya skivan, singeln gillar jag skarpt (saknar den på Spotify dock), även om jag som du inte tror att den gör något större avtryck på listorna. Inte för att låten är dålig, det låter som mycket annat just nu, men snarare för att OMD inte är särskilt hippa längre...