16 augusti 2010

Läget Just Nu – Vecka 1033
OBS! Alla snygga artistbilder i listan den här veckan är tagna av min stilige medfotograf Carl Björklund. De får självklart inte användas vidare utan tillåtelse från honom.

Way Out West 2010 Ny
Enskilda artister och konserter som var listvärdiga hittar ni på andra håll i veckans lista, så den här förstaplatsen får istället hylla arrangemanget Way Out West, som verkligen är värt all beröm en festival kan få. Jag trodd aldrig, aldrig jag skulle bli en festival-människa, men i fredags i Slottsskogen insåg jag att det faktiskt kvittade att inga av den dagens akter intresserade mig nämnvärt – det var bara så gudomligt trevligt att strosa omkring i de vackra omgivningarna med Johan och Nadine, dricka lite öl i plastmugg (för en gångs skull rimligt prissatt), smita backstage och smygkolla kändisar och skvallra med journalistbekanta från MF, äta ett berg av kebabköt (än en gång för en rimlig penning) och helt enkelt bara vara där bland alla snygga, lyckliga människor. Räkna med mig nästa år också – vilka som än spelar.
Marina and the Diamonds Ny
Jag gav Marina Lambrini Diamandis en trea i QX i marsnumret och skrev att om man plockade russinen ur debutkakan så var det riktigt trevligt. Och det stämmer ju. Men skulle jag skrivit den recensionen idag när jag levt med skivan i ett halvår skulle jag nog nämna att den numera består till 80% av russin, att jag inte kan sluta lyssna på den och Marinas röst och att Oh No! är en av årets bästa singlar so far. Fröken Diamandis gjorde mig inte alls besviken live heller (vilket är bra jobbat, med tanke på att mina förväntningar var höga) utan visade sig vara ytterst älskvärd, posera lika snyggt som Kylie, pudra sitt framträdande med gulliga accessoarer och bjuda på en allmänt skön konsert. En klar favorit - och snart hör ni I am not a Robot i Lindex reklamfilm i vartenda TV4-paus.
”Happiness” – Kommande skiva med Hurts 2v
Jag kan fortfarande inte så mycket, men nu är i alla fall recensionen till QX färdigskriven och jag pendlar bara med betygssättningen…och jag kan väl skvallra om att det är en smärre skog av QX som ska delas ut. Frågan är bara hur många. En annan sak jag vågar läcka är väl kanske att Silver Lining kommer vara en av årets bästa låtar när 2010 ska sammanfattas. Men sen säger jag inget mer.
The Drums Ny
På skiva gör de här killarna från Brooklyn behaglig surfpop att lyssna på i bilradion, men samtidigt egentligen ingen gjort tusen gånger tidigare. Live däremot så tyckte jag de här fyra smågrabbarna lyfter materialet flera snäpp bara genom sin "vi är unga men vi har ett band och vi ska fan visa er"-attityd (som kändes behagligt fräsch efter att de rullat in The Stooges med rullatorer dagen innan), sin enorma energi (tamburinspelaren flög nästan av scenen vid något tillfälle) och – lite oväntat – sin uppriktiga artighet och tacksamhet över att få vara där och då. Det räcker långt! Och Let's go surfing är dessutom för alltid London 2010.
"O'hoj Hard topping" Ny
Nope, det här är inte namnet på nån gayporrfilm, utan istället beskedet att vi äntligen, äntligen fått en sådandär chokladsås till glassen i Sverige som stelnar när man hällt på den. I USA har Magic Shell funnits hur länge som helst (och jag har fortfarande kvar flaskor från min vistelse där 2006) och i våras bar jag hem flaskor från Oslo av ett annat märke men med samma syfte. Men nu slipper jag alltså det! Den svenske kungen av glasstoppingar har äntligen, äntligen tagit sitt förnuft till fånga. Och jag tackar och bockar.
La Roux Ny
Jag hade lite glömt bort hur mycket jag älskar Tigerlilly med La Roux, men den påminnelsen var knappast den största överraskningen när La Roux stängde Way Out West 2010. Nä, den stora chocken kom när man insåg att nästa alla ville se Elly Jackson och att Linnétältet förvandlades till årets största dansfest hittills. Jäklar vad vi sjöng och studsade till Bulletproof och In for the Kill och I'm Not Your Toy. Riktigt, riktigt roligt.
Mumford & Sons Ny
Jag känner någonstans att jag borde avsky M&S-musik - de låter ju live alltför ofta som ett av de här fruktansvärda irländska pub-banden som alla barer skulle ha på nittiotalet – men på skiva är de riktigt rogivande och live (i alla fall på lagom avstånd från scenen med en öl i handen i solen) var det riktigt trevligt. Rekommenderas att kollas upp.
Andreas Fisksoppa Ny
Musslor är inte min grej, men tog man bara bort dem så var den här söndagens middag hos A&A precis lika mumsig som vanligt…men långt mycket mera "västkustsk" än vad vi är vana vid.
Amanda Jenssen på Kulturkalaset Ny
Det var inte bara på WoW jag såg musik förra veckan, utan även på Kulturkalaset, och medan årets stora nykomling Oskar Linnros visade sig vara märkligt introvert (det här med att sjunga med sina musiker med ryggen mot publiken är inte så roligt när det görs upprepade gånger) och få lite för mycket feeling (något som aldrig är bra – några toner måste få låta som på skiva om man är en vrålkommersiell artist som förväntar sig att folk ska sjunga med på konserterna) så var Amanda precis så cool och packad med riktigt bra låtar som man förväntade sig. Att se alltihopa från Stadsteaterns bar var inte dumt heller by the way.
Sommar-TV Åt
True Blood var ju magiskt bra förra veckan (tonvis med sex – även homovarianten – och action i nästan alla seriens parallellhandlingar) och Mad Men var lite annorlunda men hade ändå tillräckligt med "wow"-stunder för att hålla sig i toppskiktet. Work of Art fick en slutvinnare (vilket var både en väntad och rättvis sådan, men inte min favorit, och har tydligen haft så fina siffror att en fortsättning borde komma nästa år) och så även Hell's Kitchen (lika väntad, men min favorit). Top Chef fortsätter vara småsegt men hade ett överraskningsfyllt avsnitt medan Project Runway börjar bli riktigt roligt med alla sin starka karaktärer att älska eller hata (och de måste ha bytt klippare till den här säsongen, för det är fantastiskt editerat även för PR). Jag är snart redo för hösten.

"The Big C" – Ny TV-serie på Lifetime
Bara att den här nya serien på Showtime regisserats av Bill Condon (Dreamgirls/God and Monsters-regissören) och har Laura Linney i huvudrollen gör den såklart intressant och värd att se piloten på. Den smått skruvade idén (det här är trots allt kanalen vars största succé heter Weeds) att göra en komedi om en kvinna som är dödssjuk i cancer en annan. Funkar det då? Jovars. Jag kan kanske tycka att John Benjamin Hickeys galna brorsa och Oliver Platts ickevetande make är ganska klyschiga karaktärer i första avsnittet (men det finns säkert potential att ändra på det) men Linneys komiska tajming är verkligen fantastisk och hennes stunder med sonen och den tjocka eleven (spelad av Precious Gabourey Sidibe) är verkligen TV Gold. Jag ska absolut hålla ett öga på den här C-rien.Håkan Hellström
Jag älskar Håkan, hans första skiva är fortfarande en av mina favoriter och konserten i lördags känns redan smått legendarisk…men 25.000 pers framför en scen ger mig smått panik och jag såg färdigt Marina and the Diamonds istället för att höra Ramlar och passade på att gå på toa när alla andra ändå var och såg Håkan. Så han får stanna på gult för mig.

M.I.A

Hon är sjukt cool och hon har fantastiska hits (Paper Planes! XXXO! Jimmy!) – men live slarvar hon bort allt i bara en massa ljus och ljudorgier och crowdsurfandes med en fackla i handen sjunger man inte speciellt bra heller. En stor besvikelse.
För små gummistövlar
Stövlarna var rätt fina och de var absolut nödvändiga och räddade mig från en sjuk massa obehag under årets WoW. Tyvärr var de alltså försmå och mina fötter hatar mig just nu så mycket att jag inte vet när vi kommer börja prata med varndra igen.
Börja jobba igen
Jag har inget emot mitt jobb och det är kul att träffa sina kollegor igen – men jag tror det är få som inte hellre skulle fortsatt att ha semester och kunna vrida på sitt dygn lite som man vill…
Sommarfetman
Nu jävlar måste jag ta tag i det här innan det blir Sune Mangs av alltihopa.
Min dator
Jag kan inte synka min iPhone mot den längre utan att det blir felkod = jag kan inte uppdareta mitt oS till nya versioner = jag är rökt. När jag gått ned till 70kg ska jag köpa mig själv en Apple-dator.

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Apple Rules!!

Ganska mycket nedsatta apple laptops på typ mediamarkt och sådana ställensom köper på sig lager just nu!

F6