10 maj 2010

Läget Just Nu - Vecka 1019
Ny säng
Ny

Jag har väldigt få möbler som jag aktivt har skaffat. Det låter kanske konstigt med tanke på min ålder, men en kombination av andrahandskontrakt, kollektiv och tre och ett halvt år i Stockholm (i andrahandslägenheter) har helt enkelt stoppat mig från att känna att det behövts nyinvesteringar som komplement till typ föräldrarnas avlagda hörnsoffa eller en begagnad bokhylla. Nåväl. En sak har skavt länge: Min säng. En 105-säng jag haft – hör och häpna – i typ 20 år. En tonårssäng! Det har känts otroligt jobbigt stundtals. Så när nu Barcelona-shoppingen inte mördade min vårekonomi och jag fick lite pengar över så investerade jag äntligen i en riktig säng. Det må vara ännu en IKEA-möbel och en modell som finns i vartenda tonårshem numera kan man misstänka…men va fan. Den ergonomiska bäddmadrassen som är som en rulle deg att sjunka ned i gör att jag aldrig mera vill lämna mitt sovrum. Lycka. För bara tio papp.
"Fire with Fire" – Ny singel med Scissor Sisters Ny
Jag vet inte riktigt om det finns speciellt mycket mer och säga än det som jag sa HÄR, men det här är verkligen en av årets favoritsinglar framför av en av mina absoluta favoritgupper. Klart det inte kan bli mer än en välförtjänt förstaplats för den här "börjar som en pianoballad men slutar som en hoppa-upp-och-ner-på-dansgolvet-rökare".låten som om den så skulle tokfloppa kommersiellt lär bli en av sommaren 2010s största hits i mina öron."Nystädad lägenhet" Ny
Ett roligt, men ganska äckligt, smuts-samtal om hur vidrigt vi hade det i våra respektive lägenheter under en lunch fick mig att med bestämda steg traska hem och plocka undan, diska, dammtorka, dammsuga och slutligen skrubba hela lägenheten med grönsåpa. Resultatet belv helt ljuvlig. I kombination med den nya sängen så är det numera en förjd att få vara hemma.
Andreas grekiska mat Ny
Att känna en kille som läser till kock och dessutom älskar att laga mat till sina vänner är en ynnest. När han dessutom inspireras av sina utlandsresor och helt skämmer bort oss med urgod grekisk buffé en helt vanlig söndag är det nästan för bra för att vara sant. Helt suveränt!
Omsits med FIB Ny
Jag var lika (om inte mer) skeptisk till den här Chalmerstillställningen den här gången som för två år sedan – och precis som då hade jag en otroligt trevlig kväll. Främst tack vara Javad, Christian, Staffan och Albin som var mina kumpaner under olika delar av kvällen, men även med alla andra som hjälpte till att göra det till en lyckad kväll.
"OLWs Ungsbakat" – Extra krispiga chips Ny
Att de innehåller mindre fett är väl käckt – men let's face it…om man äter chips för att de innehåller mindre fett och tror att man därför på något sätt ska tappa i vikt så är man helt fel ute i tänket – men anledningen till att man bör äta de här chipsen (vilken som helst av de båda sorterna som finns ute – de är lika goda båda två) är att de är grymt krispiga och känns mindre flottigt kletiga än vanliga chips. En snackshit.
"On and On UK Radio Remix" – Ny brittisk listplacering för Agnes? Ny
I veckan bokade jag och mina två partypolare vår årliga sommarresa till London – och precis som förra sommaren (och förra hösten) vill vi såklart poppa till en ny listframgång med Agnes på GAY Bar, Heaven och under den dagliga shoppingen. Den 17e maj släpps On and On – redan etta på den brittiska danslistan – på singel i UK. Håll alla tummar för att det är On and Ons kastanjetter som för tillbaka svenskan till Radio1 och brittiska topplistan! Själv har jag redan kapitulerat helt för den här versionen. Heja Agnes. Och Anders. Och Felix. Såklart."House"Åt
Veckans "jag är inte bög längre för jag har blivit botad – men oj, jag fick en hjärnskada på kuppen" var ett av säsongens bästa i mina ögon. Jag älskar House. Fortfarande.
Brämhults Apelsin&Mango Ny
Den mer mjuka mangon tar udden av den lite vassare apelsinen och gör det här till en frukostvinnare. Inte lika matig som konkurrenternas mangovariant, men en klar favorit just nu.
"Carr's Nibbles – Biscuits Cheese" – Sjukt goda kex Ny
Jag tror allt står i rubriken. Är man beredd att offra 9 kcal för varje kex (då varje kex är ungefär lika stort som min stortåsnagel) så blir man rikligt belönad på smaklökarna. Hur gott som helst. Och riktigt elakt att lägga på mitt skrivbord som någon form av "välkommen till din nya plats"-present. Egentligen.
Marabou Polka
Jag älskar polkagrisar och jag applåderar Marabous flitiga releasetakt av nya smaker på sina klassiska kakor den här senaste tiden (jag gillade ju både Sommar, Vinter, Passionsfrukten och (inte minst) den där med majschipsen) men när de nu släpper en Polka-variant (flera år efter att Fazer haft en sådan i sitt standardsortiment) så blir det hela lite väl sött för min smak.
Byta rum på jobbet
Det är rätt skönt att sitta själv och kunna prata i telefon högt utan att störa och spela musik utan att nån bryr sig – men arbetsmässigt blir det helt klart mera effektivt att sitta samlat hela projektet i ett stort rum, mina projektmedlemmar är trevliga och utsikten är superb. Så jag överlever.

Virus som skickar spam med din mail

Jag har aldrig haft några problem med hotmail trots att folk tittat konstigt på mig som om jag varit fast i nittiotalet när jag inte haft G-mail. Well. När någon lyckas kapa mit hotmailkonto och skicka Viagra-mail till alla i min adressbok så är det kanske dags att byta både lösenord och mailklient. Sorry alla som drabbades! Och jag vill inte tänka på vilka namn som fanns i den där adressboken och som fick en påhälsning…
"Västtrafikförvirring"
På väg till IKEA i fredags för sängköp steg jag först på ett pendeltåg…bara för att få veta att det inte kunde köra på grund av nåt signalfel…men vi satt kvar tills det plötsligt meddelades att tåget på spåret bredvid skulle gå före. Ett helt tåg fyller på ett redan full…bara för att få veta att det också var fel och att alla skulle tillbaka till det första igen…där det redan fyllt på med mera folk. Kul. Vill inte tänka på de stackarna som behöver transporteras med Västrafiks tåg varje dag.

Ungefär så just nu.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer den här versionen av on and on gå att köpa i sverige?? gillar den mycket mer än originalversionen!! and the kastanjetts are fab!! :-)

F6

Oswald sa...

Jag vet faktiskt inte... Men den 17e släpps den i UK, och då kan jag shoppa den på brittiska iTunes och ta med till Oslo! :)