13 april 2010

Scissor Sisters palooza!

Jag tror det kan vara svårt att förstå hur mycket jag har har längtat efter att Scissor Sisters skulle släppa något nytt om man inte hängt med i den här bloggen ett tag, men sanningen är ju den att jag väl typ var den enda i världen som gav deras förra skiva Ta-Dah en femma när den kom...

Och okej, så här i backspegeln är den kanske inte värd mycket mer än en trea, men min hajp då byggde ju på att deras första skiva var och fortfarande är en av de kanske tre bästa skivor jag ägt. Jag älskar den sönder och samman, har väntat i typ snart fyra år på att få höra något nytt efter Ta-Dah och idag...idag har de äntligen berättat att detta kommer ske den 28/6, att en singel (Fire with Fire) kommer strax därinnan OCH dessutom släppt ett smakprov.

...och vilket smakprov sen...

Visst, hade det här varit deras förstasingel från kommande plattan hade jag kanske funderat lite över hitkänslan, men nu när det inte är så (utan istället skivans avslutning) kan jag inte tänka mig ett bättre smakprov. Hör själva!Är det inte fantastiskt så säg? Inledning, den ljuvliga refrängen, texten och inte minst Ian McKellens bögiga prata på slutet blir tillsammans för mig ungefär så bra musik kan bli. Som en avslutning på en platta och som en försmak på att de nu låter som på debuten igen (fast nästan toppat med ett mörkare "förjävlasentpåenbögklubbnånstans"-sound) är det här utan tvekan betyget:Och då har jag inte ens nämnt skivomslaget. Årets bästa utan tvekan!Låtlistan ser ut som följer, och jag kan inte bärga mig tills jag får höra allt. Juni kan inte komma fortare...

Night Work
Whole New Way
Fire With Fire
Any Which Way
Harder You Get
Running Out
Something Like This
Skin This Cat
Skin Tight
Sex and Violence
Night Life
Invisible Light

Sex and Violence? Skin this Cat? Harder You Get? Loves it!

Via sina officiella twitterkanaler @scissorsisters och @Jakeshears har de idag dessutom publicerat sin första officiella promobild för att visa hur Night Work-stilen skiljer sig ifrån Ta-Dahs neonspandex, och med den avslutar jag det här inlägget.

Knappast det sista i ämnet i år, dock. Hurra!

1 kommentar:

Hofverberg sa...

Älskar den här låten! Äntligen lite bra musik i vardagen nu när nästan allt verkar kretsa kring billig radiorock och RnB!

Mer bra musik kommer på fredag när Robyn släpper sin nya singel! :)