13 april 2010

Dagens TV-tips!

Ni som inte ser TV på internet har några saker ni absolut inte får missa på svensk TV den här veckan!

Att det är obligatoriskt att se vad som kan vara världens bästa sitcom på TV4 den här veckan vet ni såklart redan. Ingen får missa Modern Family. Okej?The Good Wife som börjar ikväll är också en helt okej ny serie. Tidningarna drar höga växlar på sexskandalgrejen som är seriens bakgrundshistoria, men egentligen är den mest ett välskrivet, välcastat rättegångsdrama a' la' Lagens Änglar 25 år senare.

Det tredje stora måstet är kvällens dokumentär i SVTs grymma dokumentärserie på tisdagar: The King of Kong. Så här skrev jag när jag sett den 2007:

The King of Kong
Seth Gordon, USA

Det absolut bästa med Michael Moores succépropaganda- dokumentärer verkar så här i efterhand ha visat sig vara att det dyker upp fler och fler riktigt bra dokumentärer på video och DVD.
I en på gränsen till briljant liten studie i extremt nörderi möter vi här Billy Mitchell – en superkändis i arkadspelsvärlden som varit världsmästare i olika spel sedan åttiotalet och som ser sig själv som en superstjärna – och familjefadern Steve Wiebe som - i början helt omedveten om de heliga kor han börjar slakta – har mage att utmana mästarens "oslagbara" rekord i Donkey Kong.
Det är faktiskt svårbeskrivet intressant att se hur den här subkulturen med nördiga män (och en och annan kvinna – den typ åttioåriga dam som är en av världsmästarna är sjukt skön) fungerar, reagerar och intrigerar och jag får gång på gång påminna mig själv om att det här verkligen är en dokumentär – de här karaktärerna finns på riktigt!! – och inget annat. Spännande, effektfullt berättat och säkert någonstans lite lärorikt – men framförallt väldigt underhållande. Se!

Inga kommentarer: