19 april 2010

Läget Just Nu - Vecka 1016
"Invisible Light" – Nytt albumspår med Scissor Sisters Ny
Jag ska inte alls säga att jag gett upp hoppet om Scissor Sisters. Inte alls. Jag har istället haft väldigt höga krav på deras kommande platta. Men att de skulle släppa ifrån sig en låt så perfekt som Invisible Light som första smakprov var jag inte alls beredd på. Det är helt fantastiskt att höra det här spåret som är kommande skivans avslutningsspår. Det här ekar ordentligt av ljuden från första skivan (kanske mest Comfortably Numb) men känns ändå uppdaterat, refrängstarkare och med inslag av allt från The Knife till Michael Jacksons Thriller (Ian McKellen-pratan är så genial att jag vill köpa blommor till den). Det är så här de borde ha låtit efter debuten istället för att ligga för mycket med Elton John. Det här är en låt från ett av mina absoluta favoritband (kanske det absolut största) som ingen slår på fingrarna när det gäller att förena rosenskimrande tuggummipop med hallonsmak med skitig och smått illaluktande dekadensrock från ett backroom i Berlin. Kärlek.
"The Ghost Writer" – Film av Roman Polanski Ny
Roman Polanski gasar på i 100%ig Hitchcock-anda blir det åka av. Ewan McGregor spelar killen som ska spökskriva den Tony Blair-lika ex-premiärministerns memoarer, och som både snart befinner sig mitt i en terroristskandal och snabbt börjar misstänka att hans föregångares självmord kanske snarare var mord. Att säga det är spännande hela tiden skulle vara att överdriva, men med snygga bildlösningar (slutscenerna är grymma), ett kargt, kallt landskap, intensiv musik och med McGregor i bild kanske 98% av filmen är det här ändå ett gediget filmhantverk där man aldrig har tråkigt och där spänningen mera kryper sig på dig än kastas dig i ansiktet. Ingen märkvärdig historia men så snyggt utfört och så välspelat att det vore synd att missa.After Work med Chalmersgänget Ny
Jag kan inte ens minnas när vi var fem av sju från V0K 1996 på samma plats och drack öl senast, men i fredags hände det igen. Dessutom var där en hel massa andra trevliga personer från samma tid också. Mycket nice. Och mycket alkohol... Precis som förr.
Soliga vårväderdagar 2v
Aska schmaska. Solen har strålat från en klarblå himmel i stort sett hela veckan i Göteborg och gissa om det är lättare att både stiga upp, morgonpromenera och jobba när det är så. Vårkläder + solglasögon = snyggare människor överallt.
"Your Love's a Drug" – Singel med Leighton Meester Ny
Gossip Girl-skådespelerskan Leighton Meesters går från klarhet till klarhet som sångerska och torde vara den av de inblandade i den serien som minst behöver känna sig orolig om tittarraset fortsätter. Istället för mjölkig RnB eller Lady Gaga-imitationer gör fröken Meester en typ av blippig popmusik som känns väldigt Europeisk och som kanske mest ger eko av Paris Hiltons underskattade skiva för några år sedan (jo, låtarna på den var långt mycket bättre än artisten). Your Love's a Drug är en somrig popreagge som lätt skulle platsa på Midsommarskivan 2010.
Lunch med Micke på BeeBar Ny
Spontanluncher är alltid trevligt. Spontanluncher med supersköna människor som egentligen bor i Stockholm och som man träffar alldeles för sällan är ännu trevligare – och om lunchen dessutom sker på BeeBar som verkligen har en av centrala Göteborgs bästa luncher så vet man att man spenderat sin mattimme på bästa sätt.
"Melrose Place" – Underskattad TV-serie Ny
Jag har inte skrivit så mycket om CWs uppdaterade 2010-version av Melrose Place här i bloggen, men faktum är att lite ironiskt nog (med tanke på att det är den enda av CWs serier som kommer att läggas ned efter den här säsongen) så är den här blandningen av såpa, snygga människor och nostalgi en av TVs största guilty pleasures just nu. Långt vitalare än till exempel Gossip Girl på samma kanal och ljusår bättre än vad amerikanska TV-krönikörer vill göra gällande. Kan absolut bli en trevlig liten DVD-box för den som önskar något lättsmält i julklapp. Jag kommer sakna det.
"None of Dem" – Ännu en ny låt med Robyn Ny
Fembot som bara skulle vara en försmak blev alltså Robyns första singel från nya plattan (i alla fall enligt skivbolaget) och det är väl helt okej. Den är snygg och hittig – men låter kanske lite för mycket Teddybears för att man helt ska kapitulera. Det gör inte None of Dem. Detta låter mycket mera eget (trots Röyksopsamarbetet) och som man hoppats Robyn skulle låta 2010. Tugnt, elektronisk med ett inslag av något som jag tycker doftar Dr Alban. Robyn blir svårslagen i Sverige 2010.
"Brothers & Sisters" – Backflash-avsnittNy
Ibland blixtrar det till även i serier som bara kör på (a.k.a Grey's Anatomy, B&S och Private Practice) och förra veckans avsnitt med flashbacks från åttiotalet, bröllop och en liten DaVinci-kodenliknande historia var riktigt, riktigt trevlig.
"The Silence (Almighty Radio Edit)" – Mix av Alexandra Burke Ny
X-Factor-Alexandras fjärdesingel förvandlas här av Almighty-gänget från dramatisk ballad till dansgolvsvältare. Formulativt? Kanske. Men effektivt som bara den.
"Treme" – Ny TV-serie på HBO
Som de som läser den här bloggen redan vet så är jag kanske en av de få TV-bloggarna i världen som inte sett The Wire (en DVD-box jag håller i varenda gång jag är på HMV i London och bara måste köpa något) och därför var kanske inte piloten till deras nya serie Treme något jag kastade mig över. Jag kan inte heller säga att jag blev helt knockad - kanske är det något med den snackiga, spretiga formen som jag inte riktigt är inne i på det sättet jag varit efter sju säsonger med The Wire – men nog fattar jag att här finns kvalité och att jag behöver se flera avsnitt innan jag bestämemr mig helt för om det verkligen är något för mig. Och jag lär ha några på mig: HBO har redan beställt en säsong två av den här serien i efterstormens New Orleans.
"Stop for a Minute" – Ny singel med Keane
Att Keane, a.k.a ett av de tråkigaste banden i världen, släpper en ny singel brukar sällan vara något värt att uppmärksamma på den här listan, men faktum är att deras nya (minimalt) gospelinfluerade singel är helt okej i mina öron, och jag reagerar inte ens över det faktum att de använder det trötta (och smått förbjudna) greppet att stoppa in en rap-nisse någonstans mot slutet. Klart godkänt.
"Fool's Day" – Ny singel med Blur
Det gör väldigt ont att säga det men jag vet inte riktigt vad vi (jag) ska med Blur till längre… I alla fall om de inte släpper ifrån sig mer relevanta eller roliga spår än det här.
Vulkanaska
Helt ärligt så hade jag inte brytt mig så väldans mycket om det här flygplansstoppet (jag har inga nära vänner eller familj som är fast någonstans) mer än lite i förbifarten för att några vänner inte kom iväg på sina resor, vilken annan månad som helst. Men nu ska jag ju flyga om en vecka. Kanske. Vad som nu händer. Och om veckan innan flygningar brukar vara jobbiga för mig annars så kan ni ju gissa hur det är nu... Jag är redan förberedd på sömnlösa nätter och spontana kräkningar. Hurra...
"Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief" – Film av Chris Columbus
Jag orkade med en knapp timme...sen hade jag fått nog av apkassa barnskådespelare, taskiga CGI-animeringar och Pierce Brosnan som kentaur med hästk*k. Jag hoppas kille fick tillbaka sina blixtrar och sin mamma på slutet så de slipper spela in flera filmer...
Krånglande iPhone-appar
Inget dåligt I-landsproblem kan jag berätta! När twitterapplikationen Echofon går ner i en knapp vecka rasar alla mina dagliga twitterrutiner och jag blir sur och grinig. Inte mera sådant, tack!
"Tickles" – Ny singel med Elin Lanto

Mer musik för ingen. Det kvittar om man släpper en ny singel med ett nytt sound varje månad. Det blir inte roligare för det så länge det inte är bra.
Serverkraschar
En kille i mitt projekt tappade tre veckors arbete när servern OCH backupen kraschade samtidigt. Bra jobbat HP. "Det ska inte kunna hända" är en sån bra ursäkt när man köpt ett system för flera hundra tusen…

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Mattan sa...

Det är All Night Long som blir fjärde singeln från Alexandra :) Det var tänkt att det skulle vara The Silence, men dem bytte.