16 mars 2010

Läget Just Nu - Vecka 1011
Melodifestivalen 2010 6v
Så var det över… Sex veckors spekulerande, sittande på repetitioner, festande, bloggande, ännu mera spekulerande etc etc mynnade ut i att favoriten vann och att ännu en ballad hamnade i ESC. Grattis till Anna, även om jag vidhåller att bara den första minuten är magisk och att det roligaste med vinsten var att sköne Bobby Ljunggren fick slå rekord i vinster. Annars var det en grymt kul avslutningsvecka; Schlagerfeber i sitt rätta element på Golden Hits med Timoteij som gäster, en förvånansvärt påkostad stadshusfest i Blå Hallen/Gyllene Salen med smaskig buffé och en riktigt rolig efterfest i Annexet där jag jag tackar alla jag mötte – ingen näämnd och ingen glömd – som gjorde kvällen så sjukt fantastisk. Mitt mest bestående minne av MF2010 kommer nog ändå bli…
"Come and Get Me Now" – Coverlåt med Måns Zelmerlöw Ny
…den här webjokerlåten som tokfloppade i Sandviken, men som samma kväll ploclades upp i en coverversion av en av årets grymmaste programledare. Efter det blev det nästan obligatoriskt att få höra Come and Get Me Now i Måns tappning innan man gick hem från en fest, och jag håller nog Örebro-versionen som etta, även om Stockholmsversionerna var bra också. Jag hoppas jag får höra den igen, och att jag får flera tillfällen att hänga med sköna Måns och Christine – gänget som tillsammans med sin ledsagare Edward lyfte MF2010 för Schlagerprofilerna något rejält.
Olle - Syskonbarn Åt
En bra sak emd en MF-vecka i Stockholm är att fredagen alltid är repetitionsfri så man kan hänga med sitt syskonbarn. Lill-snubben har nu hunnit bli åtta månader, kryper som en…tja, nånting som kryper snabbt, och är såhär charmig med morbror på bild. Hoppas vi snart ses igen.


Vårväder Ny
Allvarligt? HUR glad blir man inte av att snön smälter och solen skiner? Jag hade nästan gett upp att det skulle hända… Kan vi få ett ordentligt ösregn som tar bort den sista isen och sen ett gäng sopbilar som tar bort all grus så lovar jag sjunga vitsippornas lov hela nästa vecka.
"Alice i Underlandet" – Film av Tim Burton Ny
Ni har kanske redan läst min recension? "… resultatet är kanske något mera fantasifullt, tekniskt avancerat och bättre skådespelat än Spielbergs Hook, men i stort sett är det samma idé man använt, när Alice får återvända som nästan vuxen, med sist första besök som ett grumligt, drömskt minne. Resultatet är en film som är rolig för stunden med Danny Elfman-musik som nästan når Batman/Scissorhands-höjder stundtals, men med Burton-mått mätt en klar mellanfilm riktad mot barnen. Och förmodligen får flera av dem samma känsla som jag fick för Hook, så vem är den här farbrorn att gnälla". Tre knapriga popcorn av fem möjliga.
"Soosiz" - iPhonespel Ny
Det var längesedan jag fastnade riktigt rejält i ett iPhone-spel nu, men här dök det plötsligt upp ett. Ett enkelt (inte att spela, men i upplägget) plattformsspel med en skön twist - det finns inget upp och ned, utan den lilla gubben som man spelar med kan klättra runt sina små runda planeter/plattformar och hoppa mellan dem…men ändå trilla av om man inte sköter sig – och det gäller att man ska hämta upp några småttingar som man måste hitta på varje nivå innan det är dags för nästa, samtidigt som man måste se upp för olika typer av skurkar eller att trilla av sin planet. Inte helt lättspelat, men väl värt sina pengar och väldigt vanebildande.
Vapiano - Pastarestaurang Ny
Jag har saknat Vapiano. Jo, jag vet att det kan vara extremt bullrigt, trångt och fullt av lunchande turister – och jag vet att det alltid blir sågat av typ DN På Stan och motsvarande – men jag älskar det! Jag tycker pastan är grymt god, priserna överkomliga och idén smart (men lite jobbig om man väljer fel kö). Numera är ett eller flera besök i MF-veckan dessutom en Schlagerprofilerna-tradition som man inte bråkar med. Mums!
"Fairly Nuts" – Ny Ben & Jerrys Ny
Våren är här – och med det kommer alla nya glassmaker. Den här nya smaken från favoriterna B&J smakar kanske mest som en blandning av Daimglass och Carte d'Or Texas Pecan, men det gör den inte mindre mumsig.
"Fingerzilla" – iPhonespel Ny
Otroligt enkelt och destruktivt spel till iPhone där man med fingertopparna ska leka Godzilla och krascha så många byggnader, människor och fordon man kan på en begränsad tid. Egentligen ett ganska meningslöst kramp-i-armen-spel som ändå är rätt skoj att använda som aggressionsutlösare.
Alla vårens reality-serier Ny
Låt oss samla alla de här tävlingssåporna som jag följer nu under ett och samma skal. RuPauls Dragrace, ShearGenius och Project Runway är fortfarande veckans största guilty pleasures…och flera är på intågande.
"Lost" – Sista säsongen
Bara för jag tyckte det var lite, lite bättre den här veckan när det handlade om Ben, och för att de faktiskt fick in lite känsla för första gången på evigheter. Men de balanserar fortfarande på gränsen till den röda delen av listan.
"Americas Next Top Model" – Here we go again!
Jaha, då var det dags för ännu en säsong. Allting är sig likt och den här gången är det inga teman som korta elelr tjocka tjejer utan bara en helt vanlig säsong rakt upp och ned med brudar som ska lära sig att smize:a. Gott så. Men vi får väl se om det kan sparka igång intresset jag hade för serien för några år sedan.
Schlagersaknaden
Den kommer förmodligen drabba mig hårdast på torsdag när jag inser att jag inte ska träffa Ronny, hänga i en ishall med Tobbe & Co, äta gratisbuffé med hela bubblan och sova alldeles för lite och blogga alldeles förmycket…och då. Då kommer det inte bara bli lite jobbigt utan förmodligen typ tårar…
Inget tryck i duschen
En stor vattenläcka har gjort att trycket försvunnit i vattennätet i stora delar av östra Göteborg…och lågt tryck i duschen är faktiskt en av de värsta saker jag vet. Det är en av de där grejerna jag alltid kollar när jag kollar in en ny lägenhet, för jag skulle inte kunna leva med ett badrum där man varje dag fick hjälpa vattnet upp i armhålorna. Usch. Hoppas det fixas snart.
Galet varma tåg
Nä, det är inte 15 minusgrader ute längre – och även om det var så så hade vi kläder på oss för att klara av det. att bränna på värmen på X2000 så till och med de frusnaste gamla damerna sitter och klär av sig och gnyr av svetten som rinner i ansiktet på dem är INTE OKEJ.
Självsprickor och blödande nagelband
Det hänger väl förmodligen ihop med att man är 37 år och missköter sig absurt mycket med fester i sex veckor…men det gör inte mindre ont för det.

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: