10 september 2009

Spotify Playlist: Best of the 80s Ballads

Äsch, jag orkar inte riktigt bry mig om att jag kanske fyller bloggen med lite för mycket Spotify-listor just nu för dem som inte bryr sig alls - alternativt bränner allt mitt krut och slänger upp den ändå ganska begränsade samlingen av 80-talsskivor i alltför snabb takt för de som tycker detta är en kul grej (ett begrepp som i sin tur känns väldigt vi-som-vikte-ut-oss-på-nittiotalet by the way).

Här har ni en åttiotalssamling att kramas till. Att somna till. Eller kanske helt enkelt bara förfasas över.

Här finns originalen till låtar som en hel generation bara känner till som covers (senast igår påpekade en bekant att Mariahs variant av I Wanna Know What Love Is i alla fall var bättre än Michael Boltons original, och skulle någon i Sverige känna till Atomic Kitten utan Eternal Flame), här finns de stora filmklassikerna med Chris de Burgh, Peter Cetera och Berlin, här finns bortglömda pärlor jag fortfarande kan tycka om (Cyndi Laupers All Through the Night och Gyllene Tiders Lova att du aldrig glömmer bort mig - och här finns av någon anledning en låt jag tror är från sjuttiotalet (Eric Carmens All By Myself). Hmmm.

På det stora hela är jag ändå ganska nöjd med den här skivan så här i backspegeln, så varsågoda! Men jag har faktiskt en som jag tycker är ännu roligare rent nostalgiskt...men kommer en annan dag.

Klicka här för att få Best of the 80s Ballads rakt in i din Spotify-spelare.

3 kommentarer:

rfi99 sa...

Kul! Mer 80-tals playlistor!
Här är en playlist med lite 80-tals pop/rock: http://open.spotify.com/user/rfi99/playlist/2pVPXGYph1G5WrfnZbEy9W

Oswald sa...

Tack!
Och jag kan lova några till iallafall. :)

Oswald sa...

Tack!
Och jag kan lova några till iallafall. :)