25 juni 2009

Gästbloggare: Labyrint-Pär

Gästbloggare-Pär jobbar tydligen stenhårt på att få ut schlagern från Labyrint-listan just nu (well, du skulle kanske inte testat halva Europas låtar, kompis) och satsar stenhårt på nya utmanare som du såklart som vanligt kan lyssna på på Spotify.

Hmmm. Själv måste jag säga att jag tycker det är värre att skitlåtar som Styles Vill Ha Dej Igen hoppar in på plats elva (eller att en gigantisk sommarhit som den med David Guetta & Kelly Rowland åker ut efter en vecka) än att årets absolut bästa svenska låt (jepp, det är fortfarande Alcazars Stay the Night jag pratar om) ligger kvar. Men det är ju jag.

Höga poäng både till utmanande Burning och melodifestivalbidraget från mig den här veckan alltså - och självklart även till Pet Shop Boys som jag ska se på Cirkus här i Stockholm på söndag - men framförallt vill jag att ni lyssnar/röstar på utropstecknet Love Can Turn Us Blind med Julian Brandt (feat. Kitty Jutbring) från Kamera/Bobby/Lustans Lakejer som blivit en liten iPod-favorit hos mig de senaste veckorna. Hur röstar du?

*****************************************************
Labyrint Topp 20 - vecka 0926

Jag måste få hålla med en trogen röstare om att det är surdegar på topplistan just nu. Hon räknade ut att 45 % av hitsen har koppling till Melodifestivalen eller Eurovision Song Contest. Fräscht. Jag kände mig delvis skyldig, men enbart delvis. Därför har jag samlat ihop ett grymt starkt utmanarfält som jag uppmanar att ni lyssnar på före ni röstar. Men först en 80%-ig schlagertopp:

01/01 Is It True – Yohanna (6v)
02/02 Fairytale – Alexander Rybak (5v)
03/03 Moving On – Sarah Dawn Finer (13v)
04/04 Always – AySel & Arash (5v)
05/07 The Girl And The Robot – Röyksopp & Robyn (6v)

Pink är högsta nykomling på 9:e plats med Please Don’t Leave Me och lagom småtrötta Style går in på 11:e plats med Vill Ha Dej Igen. Shirley Clamp är tredje och sista nykomling på 17:e plats med Det Finns Inga Givna Svar. Utröstade är David Guetta & Kelly Rowland (1v), Regina Spektor (1v) och A Camp (2v). De allra äldsta hitsen hänger stadigt kvar, men som tur är finns det en maxgräns. Den når nu Kelly Clarksons livet-suger-utan-dig-låt som ni inte kan rösta på längre. Härligt. Vilka får följa med henne överbord? Låt mig säga att jag har en handfull låtar jag gärna ser gå armkrok ut med Kelly.

Olle Ljungström, Christian Walz, ARVID, Salem och Cidinho & Doca får blubbelibubbla. Men jag tror faktiskt att det kan bli väldigt tufft för killarna. Min antischlager-gen fick mig nämligen att plocka ihop ett ovanligt hitstarkt fält med utmanarlåtar. Aqua, Alcazar, Maia Hirasawa, Pet Shop Boys – och inte minst den här mysiga svenskpopen med Simon Norrsveden. OK Baby Det Är Dags Att Vi Ska Vinna Allt kanske även kan få ackompanjera din sommar?

Du röstar!

/Pär

*****************************************************

3 kommentarer:

MrR sa...

Jag tycker Pär är en surdeg. Schlagern ligger rättvist envist kvar.

Pär sa...

15 veckor för Lili & Susies periferiska hit känns väl ändå som övertid?

Åh nej, nu ska det bli ändring på schlagerlistan.

Sara sa...

Om det bara var Alcazars låt, eller den och någon till, hade jag hållit med. Men när nästan halva listan fortfarande är Eurovision, och en fjärdedel av listan är MF så börjar i alla fall jag misströsta. Och det känns inte som att det är en tillfällighet att topp fem domineras av schlagern, och att 1000 miles fortfarande häckar mitt i listan (WTF????) efter nästan fyra månader medan Kelly Rowlands låt åker ut efter någon vecka. Jag gillar schlager, men jag gillar annat också.