04 juni 2009

Gästbloggare: Labyrint-Pär

Kan inte alla bara släppa det här med Eurovision nu, så det kommer in något intressant på utmanarlistan på Labyrint? Etcetera, liksom? Hallå! Och att dansa Nor Pa känns väl väldigt, väldigt maj 2009... eller så är det bara jag.

Tvärtemot mig själv så ger jag ändå en tolva till Bistro Voda - men en bra låt är en bra låt - men inser så här i efterhand att jag glömde ge Arash (just i detta nu i SVTs morgonsoffa snackandes om sitt Sommar-program "om hur det är att vara superstor i alla länder som slutar på 'stan') den tia han och AySel förtjänar. Istället fick faktiskt Erik Hassle och Hurtful poäng - i och för sig en av listans bästa låtar, men sönderlyssnad i min iPod där den legat sedan den nittonde september ifjol...

Nåväl. Är man bloggtrött är det underbart att ha en Gästbloggare- här är favvo-Pär.
Och glöm inte att du kan lyssna på utmanarna på Spotify!

*****************************************************
Labyrint Topp 20 - vecka 0923

Det allra mest intressanta som hänt i toppen är att estniska reseberättelser har fått fler hängivna lyssnare än Alcazars numera rätt sömniga pop. När ska discokulan sluta snurra helt? Och när ska Malenas sopranröst bli hes? Fiolioliolej och sval isländska är i alla fall hetast på listan där toppfemman är fylld av Eurovision-musik:

01/01 Fairytale – Alexander Rybak (2v)
02/02 Is It True – Yohanna (3v)
03/03 Always – AySel & Arash (2v)
04/09 Rändajad – Urban Symphony (2v)
05/04 La Voix – Malena Ernman (10v)

Sugarplum Fairy är högsta nykomling med You Can’t Kill Rock N Roll på 13:e plats och Laleh är andra och lägsta nykomling på 16:e plats med Big City Love. Båda hitsen hittades bland bubblarna! Utröstade är Waldo’s People (2v) och Marit Bergman (3v). Fortfarande är därför Kelly Clarkson äldst på listan med 17 veckor för sin suglåt. Ja, om vi räknar bort den över ett år gamla Hassle-låten förstås.

Ja, Clarksons gamla dänga funkar till och med bättre än hennes senaste I Do Not Hook Up som ändå var tillräckligt nära listan för att få bubbel-i-bubbla med Two White Horses och Måns Zelmerlöw. Japp, det är sant. Allas älsklings-skåne-påg floppar med Hold On som bara får bubbla.

Mer då? Mando Diao gör veckans klättring och Röyksopp med Robyn rasar! Lili & Susie har egentligen ingenting på listan att göra längre, men stannar idogt kvar. Precis som H.E.A.T. och E.M.D. Ibland vill jag bara skrika: ”skärpning!”

Äntligen kan jag få fylla upp ett utmanarfält nästan till bristningsgränsen när inga extrabubblare är inom synhåll. Veckans videoval blir Asha Ali och hennes Hurricane:



Nej, ingen succé heller för Marmaduke Duke från förra veckans video. Men visst har väl Asha Ali ett litet gäng fans?

Du röstar!

/Pär

*****************************************************

Inga kommentarer: