30 april 2009

Gästbloggare: Labyrint-Pär

Jag har tagit lite bloggledigt under Valborg men Gästbloggare-Pär tar aldrig semester utan presenterar såklart veckans Labyrintlista.

Se nu till att lyssna in er på nykomlingarna på Spotify så det händer lite mera på listan nästa vecka (Svennebanan, Bat for Lashes Daniel, John ME, Tigas grymma Shoes och Flipsydes hit When It Was Good fick allihopa poäng av mig) - men se självklart samtidigt till att Lily Allen stannar där hon är (dit gick min tolva).

*****************************************************
Labyrint Topp 20 - vecka 0918

Åh, men titta! När E.M.D. faller bort från toppskiktet ges det utrymme för Lily Allens långfinger att peta sig in i schlagerboet. Ernman faller också och gör att lättuggade Show Me Heaven är tillbaka på prispallen. Här är Lily och hennes toppvänner:

01/01 Stay The Night – Alcazar (6v)
02/05 Show Me Heaven – Lili & Susie (7v)
03/03 Moving On – Sarah Dawn Finer (5v)
04/02 La Voix – Malena Ernman (5v)
05/NY Fuck You – Lily Allen (1v)

Spotify-spellistan gav verkligen stor effekt på listan som innehåller 14 nykomlingar! Eller inte. Det var märkligt nog endast Lily Allen som klev över den tröskel som nu Britney Spears står dörrvakt vid efter ett ras från 7:e till 20:e plats. Sahara Hotnights Japanese Boy fick tummen ner efter en vecka på listan.

Jag är näst intill lite fånigt upprörd. Ett kalasbra utmanarfält och fem pigga bubblare ratades alltså, trots hjälp med Spotify och Youtube-videos. Tydligen är topplistan och dess hits alldeles för starka just nu, men en granskning av låtarna utanför listan avslöjar också en ovanligt hög utdelning av poäng allra längst ner i tabellen. Jennifer Hudson, som ohjälpligt hamnade sist fick ovanligt mycket poäng för en jumboplats, och Katy Perrys stora poänghög lite högre upp räckte inte ens för att hon skulle få bubbla. Hur ska muren av hits från Melodifestivalen rivas?

Franz Ferdinand, John ME och Titiyos sköra duett med Moto Boy var närmast listan och bubblar tillsammans med Milows och Flipsydes download-hits. Är Promoes Svennebanan en första tidig sommarhit? Den är hur som helst utmanare och det är även Maggios vemodigt somriga Gammal Sång och inte lika somriga Bat For Lashes med Daniel – som du kan se och höra redan här:Vad tyckte ni om låten till den söta videon med dansande gossar? Nja, Joakim & Joel hamnade på 38:e plats, men i alla fall framför Adrian Lux och fröken Hudson.

Du röstar!

/Pär

*****************************************************


Inga kommentarer: