23 april 2009

Gästbloggare: Labyrint-Pär

Medan jag själv fastnat i twitter-träsket (Sigge Eklunds lilla poem nyss "Eftermiddagskampen mot vårkvällsölen är en av de knepigaste banorna i det dataspel som är våra liv" är ju bara det en fantastisk anledning att börja med årets internetfluga) så har Gästbloggare-Pär upptäckt Spotify!

Numera går det att få alla utmanarna på veckans Labyrintlista rakt in i sn dator med ett enkelt knapptryck, och de är nästan en nödvändighet för denna veckan är det mycket bra som vill in!

Själv lägger jag nog min tolva på Lily Allens fantastiska Fuck You som äntligen blivit singel, eller jobbar för att bubblande Empire of the Sun ska komma in till slut, men tycker absolut ni måste lyssna nog på Adrian Lux Can't Sleep också. Här är Pär.

*****************************************************
Labyrint Topp 20 - vecka 0917

Kelly Clarkson och Star Pilots återvänder till övre halvan på listan och knuffar undan Ugglas och Agnes. Tingaliin faller bort från den stabila toppfemman som ser ut så här:

01/01 Stay The Night – Alcazar (5v)
02/02 La Voix – Malena Ernman (4v)
03/03 Moving On – Sarah Dawn Finer (4v)
04/07 Baby Goodbye – E.M.D. (4v)
05/04 Show Me Heaven – Lili & Susie (6v)


Den icke-festivallåt som nu är populärast är Britney Spears If U Seek Amy på 7:e plats. Det verkar som att endast amerikanska poptjejer kan utmana den blågula schlagerpopgröten. Eller? Tre svenska artister med befriande nog inga kopplingar till Melodifestivalen har gjort entré. The Sounds är högsta nykomling på 12:e plats med No One Sleeps When I’m Awake, Sahara Hotnights Japanese Boy går in på 19:e plats och allra längst ner placerar sig Moneybrother med Born Under A Bad Sign. Nja, visst bör väl de alla tre kunna klättra? Utslagna är Darin (1v), Molly Sandén (2v) och Salem (4v).

Hello Saferide, Black Eyed Peas och Empire of the Sun var rätt nära Moneybrothers tröskelplats och får därför bubbelibubbla. Kul förresten att den australiensiska duon verkar hitta fler och fler anhängare, men är en snabb vecka tillräckligt för att öka skaran ytterligare?

Men nu till det viktigaste:
PREMIÄR!
Från och med nu erbjuds varje vecka en direktlänk till en Spotify-spellista med alla bubblare och utmanare. Tänk vilken möjlighet att snabbt och enkelt kunna upptäcka nya sköna artister och hits. Det kan sällan passa sämre än i kombination med ett så vansinnigt starkt utmanarfält som den här veckan. Franz Ferdinand, Sugarplum Fairy, Titiyo & Moto Boy, Kristofer Åström, John ME och danska Sys Bjerre ligger alla där. Det gör också Joakim & Joel vars Mer Av Dej du har här:Du röstar!

/Pär

*****************************************************

Inga kommentarer: