02 april 2009

Gästbloggare: Labyrint-Pär

Dags att släppa fram Gästbloggare-Pär och hans Labyrintrapport som vanligt så här på torsdagen, och det är som vanligt ganska bra omsättning på listplaceringarna på Labyrint så här års med alla melodifestivalbidrag.

När jag röstar kör jag vidare med Alcazar i topp, och såklart mängder med poäng till BWO för att rädda kvar en bra låt, men annars är det en hel del nytt som måste in nu: Britneys Max Martin-låt, Lady GaGa, Oasis (jo faktiskt) och självklart The Ting Tings. Här är vad Pär har att säga.

*****************************************************
Labyrint Topp 20 - vecka 0914

7286. Så många poäng delades ut mellan 40 låtar. Precis som förra veckan är det Alcazars disco som är populärast, men nu när de sista finallåtarna har utmanat och schlagerdiggarna fick fler att välja mellan har trions stöd minskat. Sarah Dawn Finer drar dessutom ett längre strå än Malena:

01/01 Stay The Night – Alcazar (2v)
02/NY Moving On – Sarah Dawn Finer (1v)
03/NY La Voix – Malena Ernamn (1v)
04/02 Show Me Heaven – Lili & Susie (3v)
05/04 Snälla Snälla – Caroline Af Ugglas (2v)


Tingaling, tingaling, tingaling. En kompis lämnade just min lägenhet ovilligt nynnandes på Grotesco-gängets ryskparodi. Tingaliin är nya på 6:e plats och får fler poäng än Agnes Love Love Love och E.M.D. med Baby Goodbye som är 7:a och 8:a. Den sista nykomlingen är Spaceman med The Killers på 17:e plats. Emilia, Moto Boy och Kevin Borg röstas bort efter endast en vecka på listan. Ratade är också Depeche Mode (3v), Velvet (4v) och Takida (16v).

Karusellen snurrade således aningen lite långsammare med ”bara” sex nya hits. Jag tror det finns risk för ännu starkare uppbromsning, men det är ett snyggt gäng tjejer som bubblar och kanske, kanske kan få schlagerdominansen på listan att krympa. Heja Marit, Annika och Maia! Thåström bevisar dessutom att musik utanför Globen såklart funkar när hans Kärlek Är För Dom är enda låten som går motströms uppför listan.

Nu skånsk poesipop med Emil Jensen:Allt jag gillar upphör utmanar alltså! Blir det lika lyckat som för Marits Bang Bang förra veckan? Du kollar in listan, bubblarna och alla 16 utmanare före du röstar.

Du röstar!

/Pär

*****************************************************

Inga kommentarer: