19 mars 2009

Gästbloggare: Labyrint-Pär

PÅ efterfesten till Melodifestivalen lyckades jag fånga Gästbloggare-Pär på bild, men när jag bad honom godkänna den i efterhand var han tveksam (det kan möjligen ha varit undertecknad som såg mest tveksam ut) och därför håller jag på den ett litet tag till. Ni får istället nöja er med att läsa hans Labyrintrapport precis som vanligt på torsdagar.

Den här gången fanns det massa för en schlagerfantast att rösta på. En tolva till Alcazar såklart, men också höga poäng till BWO, VV Brown, Pet Shop Boys och Sahlene&Haukaas. Bland annat. Hur röstar du?

*****************************************************
Labyrint Topp 20 - vecka 0912

All konfetti har fått falla färdigt över festivalscenerna, Malena Ernman fick en Moskva-biljett och ja har lämnat efterfesten. De som ogillar Melodifestivalen kan få börja andas igen, men det är ju först nu som topplistor och radiostationer börjar invaderas av all musik. Det gäller inte minst Labyrint Topp 20 för kolla på den här toppfemman:

01/NY Show Me Heaven – Lili & Susie (1v)
02/NY Higher – Star Pilots (1v)
03/NY You’re Not Alone – BWO (1v)
04/02 Release Me – Agnes (12v)
05/05 My Life Would Suck Without You – Kelly Clarkson (6v)

En tjejduo ersätter en annan alltså. Killing Me Tenderly fick en kort vistelse högst upp och är nere på 7:e plats. Velvet, som låg på bronsplats, faller till 8:e och ännu kraftigare ras är det för Lady GaGa som faller från 4:e till 13:e plats. Tumult alltså och endast Pet Shop Boys, Thåström och Coldplay lyckas klättra uppåt. Förutom nykomlingarna på prispallen är det även entré för It’s My Life med Amy Diamond på 9:e plats, Wrong med Depeche Mode på 14:e plats och längst ner går Melody Club in med Girls Don’t Always Wanna Have Fun. Utslagna är MGMT (1v), Hammerfall (1v), Marie Serneholt (4v), Morrissey (4v), Danny (5v) och The Killers Human efter 20 veckor.

Full turbulens alltså och nu slänger jag in ännu fler festivallåtar i utmanarfältet från finalen. Hur ska systrarna på toppen kunna hindra Ugglas, Alcazar, Måns eller varför inte Moto Boy från att ta över? Och bubblarna Salem, Kevin och Rigo nosade verkligen nära Melody Club.

Om nu tjejduetter verkar funka alldeles utmärkt, varför inte ge de här två skogstjejerna i First Aid Kit en guldplacering med You’re Not Coming Home Tonight?

Nej, Zaho och Tunisiano från förra veckans video floppade stenhårt. Urnsygga La Roue Tourne lyckades bara bättre än ännu snyggare Lake Heartbeats Mystery. Heja!

Du röstar!
/Pär

*****************************************************

Inga kommentarer: