05 mars 2009

Gästbloggare: Labyrint-Pär

På väg mot Norrköping och mot sjukt mycket schlager för femte veckan i rad. Då är det ganska befriande med en Labyrintrapport från Gästbloggare-Pär som pratar om ett minskat schlagerintresse på listan! Inte minst för att än så länge har han bara testat bottenskrapet....

Den här veckan går min tolva helt klart till Pet Shop Boys, vars skiva jag ser fram sjukt mycket emot och vars singel är en av de få som bryter sig igenom Melodifestivalmuren i min iPod. Tian går dock till schlager och Killing Me Tenderly - låten som var värd ett så mycket bättre öde i festivalen än en sjätteplats. Åttan hamnar nog hos Gathania. Nu när Danny dumpat Jonas von der Burg för att skriva sina egna låtar (och sy sina egna kläd...käppar) så har en annan gammal Idoldeltagare tagit "September-light"-fanan med barvur. Sen måste jag ju bara få in Jenny Wilson på något sätt också - hennes senaste skiva är ace.

Så. Enough. Och övervåningståg gör mig sjösjuk.
Läs vad Pär skrivit, rösta på Labyrint - och hoppa sen över till Schlagerprofilerna och stanna där tills på måndag! Snart är det här över och då är Popcornen tillbaka med full sälta. Jag lovar!

*****************************************************
Labyrint Topp 20 - vecka 0910

Agnes fixade en finalbiljett i lördags. Och Malena förstås. Men deras låtar får vänta ett tag till på utmanarplats. Däremot kan ju Agnes fortsätta att skatta sig lycklig eftersom Release Me är halvt ohotat kvar på förstaplats för 9:e veckan i rad. Lady Gaga och The Killers ser också till att toppfemman är i behov av en röjsåg:

01/01 Release Me – Agnes (10v)
02/08 Poker Face – Lady Gaga (15v)
03/02 My Life Would Suck Without You – Kelly Clarkson (4v)
04/04 Human – The Killers (19v)
05/NY The Queen – Velvet (1v)


Ser det stillsamt ut? Skenet bedrar. Marie Serneholt som legat 3:a i två veckor rasar ner till 16:e plats. Det är konkurrens mellan festivallåtarna om poängen! Nina Söderquist åker ut efter två veckor och Cookies N Beans och Jennifer Brown är bortsopade efter en vecka var. Per Gessle orkade inte heller mer än så. Velvet är högsta nykomling på 5:e plats med The Queen och i pärlbandet följer Coldplays Life In Technicolor II på 6:e plats samt Thåströms Kärlek Är För Dom på 7:e. Sofia, internationella juryns ena val, smyger sig i sista stund in på 20:e plats. Maja och Micke då? De får bubbla med Jenny Wilsons trästol.

Mars är en tung musikmånad. Det finns sjukt, sjukt mycket skön musik och att välja ut endast 15 nya utmanare är svårt. Kill your darlings tenderly med andra ord. Här är i alla fall en Göteborgs-video med Kristian jag tycker du ska kolla in:Röstarnas dom på förra veckans video med Gaslight Anthem: 35:e plats. Jag tror Anttila lyckas bättre än så. Men utmanarfältet är också tuffare.

Du röstar!


/Pär

*****************************************************

Inga kommentarer: