23 december 2008

Gästbloggare: Labyrint-Pär

Sitter ni och väntar på tomten?
Då får ni så länge Linköpings egen pop-tomte, Gästbloggare-Pärs Labyrintrapport att mysa med så länge.
*****************************************************
Labyrint Topp 20 - vecka 52

Sista listan för året. Dammvippan har medfört att en fjärdel av låtarna bytts ut och att hela toppskiktet halkade ner när Kevin och hans Idol-kollega Agnes dundrar direkt in högst upp. Britney halkade ur topp fem:

01/NY With Every Bit Of Me – Kevin (1v)
02/NY Release Me – Agnes (1v)
03/03 Human – The Killers (10v)
04/04 If You Don't Mean It – Markus Fagervall (12v)
05/02 On And On – Agnes (18v)


Ja, men det var väl på tiden med dopp i toppgrytan! Britney Spears, som ju var etta med "Womanizer" de senaste två veckorna, har landat precis bakom Agnes evighetshit. Nykomlingar är förresten även Bruce Springsteens "Working On A Dream" på 12:e plats, "Sober" med Pink på 15:e och Sahara Hotnights tolkning av Springfields "In Private" på 17:e. Hejdå är det för långkörarna med Duffy, Lena+Orup och Sonja Aldén. Timo Räisänen och Coldplays samarbetsförsök med Jay-Z höll inte heller längre.

Två bubblare ger plats åt ett jättestort gäng utmanarhits… eller utmanarförsök åtminstone. Om Hello Saferide, Take That, Kings Of Leon eller Brandy kan slå sig in på första listan för 2009 återstår att se. Här har ni Sarah Dawn Finers tuff-tuffiga "Does She Know You" som också utmanar:



Till sist bara måste jag uppmana er att fram till och med tolvslaget på nyårsafton följa med i nedräkningen av årets bästa låtar. Nej, det är inte en sammanräkning av årets alla listor! Istället har en jury på 60 musiknördar ni i nästan efterhand fått säga sitt om hela musikåret. De har röstat flitigt och tillsammans skapat en Topp 50-lista. Häng gärna med i nedräkningen!

God Jul och Gott Nytt År!
Glöm inte att rösta!.

/Pär

*****************************************************

Inga kommentarer: