13 juni 2008

Dagens Mikropop!

Det blir ingen topplista denna veckan eftersom jag nästan bara lyssnat på Kylie fram tills i förrgår...och vill ni ha en sådan topplista är det bara att läsa HÄR istället. Däremot så tänkte jag bjuda på åtminstone en liten skål med välsaltade mikropopcorn innan det är dags att helga. Varsågoda.

Ryktena om en spinn-off på Gossip Girl visade sig vara falska (i alla fall om man ska tro seriens mastermind Josh Schwartz) me idén var väl inte helt fel? Allting skulle utspela sig på en boarding school eftersom Dans lillsyrra Jenny Humphrey hamnar på just en sådan i böckerna (efter att nakenbilder dykt upp i en tidning). Det spekulerades också i huruvida Taylor Momsen skulle plockas ut från ensemblen och ges en egen serie, eller om man skulle introducera en ny karaktär som gjorde denna resa. Vem vet? Kanske är vi ändå där om ett år?

Dollys bollar flyttar på sig för Zlatans dito. Sicken sköning. Hon verkade soundchecka igår (eller i alla fall någon med väldigt lik röst) när vi traskade förbi Stadion igår, och det är lite surt att man inte ska se henne ikväll. Hoppas ni som sak det får bra väder och en kul konsert!

Top Chef hade sin final i veckan och min favorit vann! Hurra! När hände det senast? Av någon mystisk anledning är dessutom den överlägsna matsåpan en stor barnfavorit (lilla Bravos matshow ligger på topp 15 över de mest sedda programmen i den tidsslotten av barn mellan 2-17) och därför är det kanske inte så konstigt att kanalen nu lanserar Top Chef Junior. Här kommer 13-17 åringar tävla om vem som lagar den godaste maten och slåss om den åtråvärda titeln. Allt genomsponsrat av GladPack som vanligt.

Fab5s matexpert (och för övrigt en av Top Chefs domare) Ted Allen ska få ett eget program på amerikanska Food Network. Programmet ska heta Food Detectives, och Allen ska leda ett gäng forskare i jakten på lösningen av olika matrelaterade mysterium. Håller ett äpple om dagen doktorn borta? Hur lång tid tar det att smälta ett tuggummi? Kan fjunen fastna i blindtaremn om man äter kiwi med skal på? (OK, den sista frågan är min egen) Programmet drar igång den 29/7 i USA.

Kelly är tillbaka. Donna är tillbaka. Brandon kommer vi dock inte få se i nya Bevvan spinoffen 90210, i alla fall inte framför kameran. Jason Priestley kan däremot klart tänka sig att regisser några episoder. CW funderar för övrigt på att göra premiäravsnittet till ett tvåtimmarsprogram.

Två nya skådisar som kommer dyka upp i tredje säsongen av brothers & Sisters har tillkännagivits; Will McCormack och Eric Christian Olsen. Båda två kommer spela affärspartners till Rachel Griffiths Sarah, och ryktesvis kommer en av dem (inga bud om vem, men det spekuleras i Olsen eftersom McCormack också har en roll i en ny ABC-pilot) ha ett förhållande med favvo-MILFen.

Michael Jackson jobbar just nu på att ta fram en egen klädlinje tillsammans med designern Christian Audigier. Vita sockor och singelhandske, någon?

Oprah Winfrey blev i onsdags vald till världens mäktigaste kändis av tidningen Forbes, tvåa kom Tiger Woods och Angelina Jolie blev trea. Här är hela listan.

Mitt favoritrykte just nu? Att underbara Rashida Jones ska fronta The Office-spinnoffen (vilket alltså skulle betyda en liten återkomst för Karen)!

Caroline Lagerfelt (som var serenas bitchiga mormor i Gossip Girl) har skrivit på för att spela Nick Georges (= Peter Krauses) mamma i Dirty Sexy Money.

Francis Capra (som spelade Weevil i Veronica Mars) kommer möta Kristen Bell igen, eftersom han blivit castad som en ny skurk i Heroes i höst.

Å så slutligen TV-världens största snackis just nu: Förra året vann Katherine Heigl välförtjänt en Emmy för sin roll som Izzy i Grey's Anatomy. I år finns hon inte ens med på valsedlarna. Varför? Heigl ansåg helt enkelt att det material hon fått jobba med i Grey's Anatomy var så dåligt skrivet i år att hon helt enkelt inte ville riskera att folk röstade av gammal vana på en före detta vinnare. Att dra tillbaka sitt namn från valsedeln är för övrigt inte ovanligt (både Bill Cosby och Candice Bergen (vars roll i Sex and the City-filmen var så liten att den nästan kunde varit en cameo) gjorde det efter att ha vunnit upprepade år iföljd för att släppa fram andra) men anledningen är helt unik. Hm. Jag antar att hon inte gillade plotten där hon fick rädda en påkörd ren, samtidigt som de andr gjorde hjärnkirurgi och liknande? Med tanke på att heigle även dissade På Smällen (filmen som gjorde henne till stor filmstjärna i USA) så kan man tänka att hon inte är författarnas drömskådis just nu.

Over and out, handgranaout.

4 kommentarer:

Daniel sa...

Tack för intressant fredagsgodis!

Anonym sa...

Nya Bevvan kommer på TV400 i höst!

Anonym sa...

Bara det faktum att de lagt den i TV400, en kanal som ingen har, tyder väl på att de räknar med att den läggs ner efter en säsong.

Oswald sa...

Nja, jag tror nog de tänkt precis tvärt om. Man köper nog inte en svindyr serie om man tror den sa läggas ned...

De vill nog snarare tvinga folk att hitta/skaffa TV400.