07 maj 2008

Dagens Mikropop!

Sista uppsättningen mikropop som dyker upp på dagtid kan man misstänka. Fan, varför ger ingen mig ett jobb när jag bara kan samla på mig sådant här. Det är ju galet roligt. Nåväl, här är några av de viktigaste popkulturella sakerna som hänt den här veckan om ni väljer att tro på mig....

Nästa vecka är Britney Spears tillbaka i How I Met Your Mother. Här är en liten preview-bild.

Det är den här veckan i USA som Two and a Half Men (avsnittet sändes i måndags) och CSI (imorgon) har bytt manusförfattare.

Med bara en månad kvar till Kylies konsert i Globen är det ju alltid kul att läsa sådant HÄR. Spring och köp biljett du också genast! Jag lovar återkomma med lite mera Kyliekonsertsnack vid ett senare tillfälle. Tills dess kan ni lyssna på en rätt bra remix av hatlåten-på-X Heart Beat Rock HÄR.

En nio våningar lång penis. Impressive. Ännu en anledning till att bygga flera skyskrapor i Sverige.

Filmen Ironmans inkomster efter premiärhelgen översteg allas vildaste förväntningar. Över $100 miljoner i hemlandet och över $200 miljoner totalt i världen, gör den till en av de tio mest inkomstbringande filmerna under en premiärhelg någonsin, och ger den en fjärdeplats på samma lista om man bara ser till superhjältarfilmer (tvåa om man tar bort uppföljare - bara Spider-Man har spelat in mera på så kort tid). Filmen kostade ungefär $150 att spela in och $75 att marknadsföra, så man kan misstänka att Marvel och Paramount är mer än nöjda - och att vi kommer att få höra om ett grönt ljus för en uppföljare när som helst...och japp. Där kom det! Premiärdatum blir på valborgsmässoafton 2010.

Nästa veckas stora filmpremiär är ju för övrigt Matrixbröderna Wachowskis Speed Racer - en film som ser jäkligt läcker ut (speciellt färgerna) men som känns väldigt mycket som att titta på ett jobbigt dataspel. Här är några minuter ut filmen (som fått fruktansvärt kassa recensioner, och tydligen förväntas att floppa hörde jag precis):



Sugen på att köpa hus? Dessa fantastiska (?) fotona från en Göteborgsmäklare gör succé på mitt företags Extranet idag.

Okej... Det är väl bara i Heroes Milo Ventimiglia och Adrian Pasdar är syskon.... Så vadan denna gulliga, smått homoerotiska bild? Inte mig emot dock, men vad säger Hayden Panettiere?

HÄR hittar ni alla trailers och en hel hög med nya TV-spots för Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Själv blev jag just medbjuden till sverigepremiären av Indiana Jones och Kristalldödskallens Rike den 21a maj. Nice! Kan nu någon bara skaka fram en SatC-dito i London också så är jag världens gladaste popcornkille.

Kommande Terminatorfilmen Terminator Salvation: The Future Begins blir den första av de fyra i serien som inte kommer få en "R-rating" i USA, utan den något mera barnvänliga "PG-13". Terminatorfilmerna är annars den mest inkomstbringande franchisern som haft den "barnförbjudna" klassificeringen. Som jag berättat tidigare spelas huvudrollen i nya filmen av Christian "Batman" Bale.

Hmm. Hade inte David LaChapelle slutat fota kändisar? Well, här är iallafall hans tolkning av jungfru Maria med Lil'Kim i huvudrollen...

För alla er Eric Dane-fans därute kan jag meddela att McSteamy har en nakenscen i säsongsavslutningen på Grey's Anatomy.

David Sutcliffe - ni vet Christopher a.k.a Rory's farsa i Gilmore Girls - kommer dyka upp i elva hela avsnitt (med chans på flera) för att försöka få omkull Kate Walsh i Private Practice i höst.

Extrem spoilervarning! Följer ni Brothers & Sisters på Kanal5 så klicka inte på filmen nedan. Gör ni inte det så tycker jag ni kan ta en titt på en av TV-världens finaste små homostunder. Någonsin.



Några av er tyckte ju att man inte kunde få förmycket Sex and the City, så då rekommenderar jag den HÄR artikeln med SJP i senaste numret av New York Magazine.

Expressens Nunstedt är inte imponerad (fyran online är ett feltryck - det är en tvåa i tidningen) medan Aftonbladets Markus Larsson slänger fram samma fyra som jag till Amanda Jenssens Killing My Darlings idag. Ännu en anledning till varför herr Larsson (förutom att vi har Bruce Stringsteen i Göteborg och Kylie i Danmark som två av våra absoluta favoritkonserter ever) är min absoluta favoritrecensent och schlagerkrönikör för tillfället. Charmigast recension (och mest lik mina egna åsikter) står dock något oväntat GPs Johan Rylander för HÄR.

Lindsey Lohan ska som ni kanske redan hört vara med i sex avsnitt av Ugly Betty i höst (de hoppas på en Britney/HIMYM-effekt kan man gissa) och möjligen får hon då förbereda sig för en flytt till New York. Serien utspelar sig som bekant där, men spelas just nu till 100% in i LA med greenscreen-bilder på NYC när karaktärerna traskar omkring utomhus, och nu har producenterna ryktesvis börjat fundera på om serien (som har kraftigt rasande publiksiffror i USA) inte skulle få mera känsla och (framförallt) bli billigare att producera på plats. Återkommer om det blir mer än ett rykte. Först får ni njuta av Lindsey i säsongsfinalen av Ugly Betty, där hon får sällskap av ingen mindre än Naomi Campbell.

En bra idé fungerar för alltid. Här är CSIs Marg Helgenberger/Catherine Willows med mjölkmustach a' la' Emma Sjöbergs gamla minimjölksdito i en reklam för mera mjölkdrickning i USA.

Nog för att veckans läckra avsnitt av Gossip Girl innehöll några väntade och några helt oväntade avslöjanden...men HUR kan producenterna göra 42 minuter av GG utan att skriva en enda replik eller visa en enda bild av varken Chace Crawford eller Ed Westwick? Skandal.

Gissa vilken av dockorna från kommande Batman-filmen The Dark Knight som sålde slut i stort sett med en gång när de släpptes i affären idag?

När Project Runway flyttar från Bravo till Lifestime flyttar de också inspelningen från NYC to LA (snyft). Flytten säga bero på att Heidi Klum vill vara närmare sin familj (acneärrsfejjan Seal och två barn). Finalen skall dock fortfarande äga rum under New York Fashion Week i Bryant Park. Möjligen kommer även deras samarbete med tidningen Elle bytas ut mot någon av tidningarna som ägs av Hearst Publications (främsta tips: Marie Claire), då både Hearst och Lifetime ägs av Disney. Samtidigt meddelar NBC (som äger Bravo där Project Runway går nu) att man signat Dan Cutforth och Jane Lipsitz (seriens producenter, som också skapat succéerna Top Chef, Last Comic Standing och Shear Genius) vilket gör att dessa inte kommer följa med till Lifetime. Hmmm. Jag undrar hur mycket förändring min favorit-reality kan ta innan den blir kass?

NKOTBs comebacksingel ömsom hyllas ömsom sågas jämte fotknölarna. HÄR kan ni lyssna på en snutt av den.

Kan Grey's Anatomy och Bevvan 90210 så kan väl Fox främsta läkarsuccé inte vara sämre? Nu ryktas det nämligen att även House, MD ska få en spin-off! Här handlar det dock inte om att bryta ut en existerande karaktär, utan istället att introducera en ny under flera avsnitt under säsong fem och sedan ge honom ett försök i en egen serie till våren. Mest förvånande är kanske dock att det inte handlar om en ny sjukhusserie, utan mera en renodlad deckare/kriminalserie där det inte jagas virus utan mördare.

Å så ett gäng extra korta kortisar om sådant ni redan borde veta: En pantertant still going strong; så här ser Rue McClanahan alias Blanche Devereaux ut i dag, ABC har lagt ned Men in Trees, The Office Angela Kinsey fick en dotter i veckan, Jason Priestly sägs vilja vara med i 90210 2.0 men en snubbe som heter Tristan Wilds är veckans bekräftade skådis till spinoffen, Viacom och Tom Cruise verkar ha slutit fred så en fjärde Mission Impossible-film kan bli möjlig (undra vem som behöver den mest av dem), det är en kvinna som kommer dö i vad som ryktas bli den mest chockerade säsongsavslutningen någonsin av Desperate Housewives, Matthew McConaughey är aktuell för att spela Captain America i en kommande film, Tom Hanks stödjer Obama, Madonna har hånglat med en tjej igen...inte lika kul tredje gången, incestplotten som inte är incest i Brothers & Sisters har självklart rört upp heta känslor i USA men producenterna står fast vid sin historia och avslutningsvis: vad sägs om den här "ledtråden a' la' Lost" som en How I Met Your Mother-fan därute hittat?

6 kommentarer:

Tommy sa...

Matrixbröderna Wachowski är inte bröder längre, de är bror och syster. En av dem har genomgått en könskorrigering.

Oswald sa...

Fast det där är väl bara en "Råttan i Pizzan"-historia?

Från tex Wikipedia:
"Shortly after the release of Matrix Reloaded, it was rumored that Larry Wachowski began to make small public appearances dressed as a woman, using the name Lana Wachowski. In his column, published May 30, 2003, David Poland said "Every indication I have says that Larry Wachowski is now in the process of changing his sex. Dressing in public like a woman, taking female hormones and yes, having a sex change operation." This was further supported by a March 2006 San Francisco Chronicle article on transgender people, which repeated that Larry Wachowski, "has changed his sex and is now living as Lana Wachowski.
However, in a 2007 interview Joel Silver, the producer of numerous Wachowski films, stated that the rumors concerning Larry's sex change were "all untrue," further explaining, "they just don’t do interviews, so people make things up." Similar statements were made by crew members working on the upcoming Speed Racer film, with one employee pointing out, "on the call sheets, it still says Larry."

Tommy sa...

Haha, det är ju faktiskt ännu roligare.
Jag hade ju läst ett "uttalande från familjen" nånstans på det där.
Tänk att det finns så många verkligheter här i världen...

carina sa...

Ang HIMYM-ledtrådandet:
Borde inte barnen ha reagerat och sagt nåt när ha berättade om Stella första gången? Dom borde ju veta vad deras mamma heter.

Oswald sa...

Jo, absolut.
I "verkligheten".

I praktiken är ju barnen inspelade typ säsong ett (tjejen är väl regular i Desperate Housewives denna säsongen) och författarna vet säkert inte huruvida de verkligen ska satsa på Sara Chalke som morsan eller inte...
=)

carina sa...

Sant... :)
Tycker bara det är konstigt.

Fast jag är just nu inte så intresserad av vem som är mamman för jag vill inte att serien ska ta slut riktigt än... ;)