10 mars 2008

Läget Just Nu - Vecka 0811
Mobilt 3Bredband Ny
Hur kan jag inte ha skaffat ett sådant här mobilt bredband tidigare? Det här kan ju vara den bästa uppfinningen sedan...bomulls- topsen...eller nåt annat bra. Här har jag suttit utan bredband varje gång jag varit i Göteborg i typ två år, och så kan man bara betala 199kr i månaden för att kunna surfa hur bra som helst ungefär överallt där man befinner sig. Jag är själaglad!
Frukost på Egg & Milk Ny
Det var längesedan jag var där nu - stället prenumererade ju på listplaceringar för något år sedan - men det var fortfarande lika bra som jag mindes det. Pannkakorna, de riktiga baglesen, mangosmoothien....allting är fortfarande så bra och sjukt gott att man inte för sitt liv kan fatta varför ingen öppnar en filial i Stockholm.
"Divine" - Franskt Eurovisionbidrag m Sébastien Tellier Ny
När de flesta länder skickar idiotbidrag (Lettiska pirater, en irländsk kalkondocka, svettiga estländare, en spansk reaggekomiker och belgare på ännu ett låtsasspråk) så finns det iallafall en liten, liten ny trend - riktiga låtar med riktiga artister och producenter. Ryssland skickar Dima Bilan med en Timbalandlåt och fransmännen - som alla trodde brydde sig lika mycket om ESC som om sin personlig hygien - skickar denna ljuvliga elektropop-Air-BeachBoys-pacific-pärla producerad av halva Daft Punk. Jag kan inte sluta lyssna på den!
Shopping-Lördag med Johan & FF Ny
Det var ungefär lika längesedan jag och Johan (och FF...men det händer oftare) tog en förmiddag på stan och spontanshoppade en massa saker vi inte visste vi kunde leva utan innan vi gick ut. Mitt facit blev bland annat en schyst ny kavaj (perfekt till de nya, apsnygga G*Star-brallorna) att ha på Melodifetsivalefterfesten på lördag och en snygg ScissorSisters-designad H&M-tshirt. Jättetrevligt!
Melodifestivalen 2008 (Andra Chansen) 5v
Klart Melodifestivalen tappar sin förstaplacering på den här listan när man inte är på plats (något som såklart inte har något att göra med det trevliga sällskap jag hade - att se minst en deltävling (i år två) hos/med A&A är numera en tradition) men samtidigt är Andra Chansen numera en och en halv timmes sjukt spännande TV i toppklass! Även om man redan har sina i favoriter i Globen så bara måste man ryckas med av de nervpirrande duellerna...och självklart skadar det inte med en och annan skräll också. Bäst var Sibel och Ola - synd bara att de inte båda kunde hamna i final...
"Lay Your Love on Me" - Årets partyhit m BWO 2v
En av BWOs bästa låtar någonsin som jag kommer hålla mina tummar stenhårt för på lördag...även om jag såklart förstår att det blir stenhårt om de ska kunna slå fru Perrellis redan klassiksa, blingade tantschlager.
"För Sent för Edelweiss" - Ny CD m Håkan Hellström Ny
Det är ingen glad skiva herr Hellström gjort den här gången - och stundtals blir musiken alldeles för trubadur-möter-proggig för undertecknad. Samtidigt finns här några riktigt starka ögonblick som är svåra att släppa...men detaljerna hittar ni i nästa nummer av QX.
Kabelvinda till iPod-sladden Ny
Hur kul är det inte att få födelsedagspresenter en månad senare när man är helt oförberedd på det? Dubbel-E överraskade mig med en hemmagjord DVD med alla mina TV-framträdanden på (hela två stycken) och så den här fantastiska lilla kabelvindan till mina iPodlurar som gör att jag slipper trassla in min sladd överallt där jag går. Tack!
"Skins Säsong 2" - Brittisk Ungdomsfavorit 4v
Bäst på TV just nu...
TV4 Komedi 4v
...förutom alla Smack the Pony-repriser på TV4s bästa lillasysterkanal.
"A Mighty Heart" - Film av Michael Winterbottom
Jag vet inte om jag bara var för bakis...eller om filmen helt enkelt inte var tillräckligt intressant som hyrDVD en söndag...men den här sanna historien om en kvinnlig journalist vars man kidnappas i Pakistan som blivit så rosad, lämnade mig märkligt kall och ointresserad. Jodå, Angelina Jolie var väldigt bra och spelar den allt mer desperata kvinnan helt perfekt. Men stundtals blir det hela lite för mycket människor med konstiga namn som kutar runt i Karachi för min smak. En fyra-femma av tio möjliga skulle jag nog säga...med reservation för att en svag bakfylla och en pizza inte fungerar perfekt ihop med den här typen av film.

Tågförseningar
Okej, jag kan väl ta tio minuter hit eller dit. Jag kan till och med ta en timmes försening i sällskap med MrR och en flaska vin på väg till Linköping. Men en och en halv timmes försening innan jag ens klivit på tåget på Stockholms Central då tåg som ska till samma slutmål startar och kör iväg ett efter ett men det man själv ska med inte dyker upp för det finns inget lok. Då blir jag en varulv.
Bilbomber Utanför Dörren
Vänta vart var det nu jag hyrde min lägenhet? Kosovo? Gasaremsan? Darfur? Ahhh. Nä, det var på Östermalm i Stockholm.
"New Amsterdam" - Ny TV-serie på Fox
Det hjälper inte att Lasse Hallström regisserat första avsnittet, och att en av jordens snyggaste danskar - Nikolaj Coster-Waldau - har huvudrollen, den här serien om en kille som inte kan dö (förrän han hittar den sanna kärleken) på grund av någon gammal indianförbannelse - och därför fördriver sin tid som polis i New York (eeehhhh) är bara för styltig, konstlad och - konstigt nog - dåligt spelad för att jag ska gå igång på pilotavsnittet. Men okej. Jag ska ge det ett avsnitt till - för Coster-Waldaus skull.
Caroladrevet
Nope, jag är verkligen inte Carolas största fan (längre) och jag har sagt en hel del om hennes uttalanden och hennes relgion i mina dagar. Jag tycker dessutom One Love var en ganska medioker låt där man förväntat sig mycket mer av de båda artisterna och jag slapp den gärna i Globen. Men när allting går ut på att man ska häxbränna någon och skratta skadeglatt och peka finger då vänder det sig till och med i min stålmage. Mobbing är aldrig bra och sådan här pöbelmentalitet och "nu hänger jag på och vågar hoppa på någon när alla andra gör det för det är det nya svarta"-drev är bland det värsta jag vet.
Dyra kläder när man inte har råd
- Wow! Där är precis den kavajen jag vill ha! Vad kostar den?
- 14.000 kr
- Come again?
- 14.000 kr.
- Ok... Då hörde jag rätt första gången... Hmm. Eh. Jag ska bara förbi Bankomaten.
Dålig Diciplin & Dygnsrytm
Just nu är klockan ett på natten till måndag och jag ska upp imorgon bitti och jobba (och åka tåg). Hur smart är det?

Ungefär så just nu.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Precis,, nog för att Carola sagt mycket dumt MEN det har gått för långt nu det här Carolahatet.// Henrik

Simon Sundén sa...

Sebastien Telliers låt Divine (Frankrikes bidrag i ESC) är helt magnifik.

Jag hoppas verkligen att han tar med sig Daft Punk på scen vid ESC, då lär det bli ett grymt framträdande som det faktiskt kan gå ganska bra för...

Fred sa...

Jag har mobbat Carola sedan jag såg henne för första gången där i början av åttiotalet som skenhelig kossa med bibeln i handen.

Bara skönt att den ragatan floppade hårt.

Så länge hon fortsätter att hävda att homosexualitet är onaturligt och går att bota med förbön så ska man också fortsätta skinnflå människan.

Religiösa fantatiker, oavsett religon, ska helt enkelt inte behandlas väl. Den som ger sig in i leken får leken tåla, som man bruakr säga.