26 mars 2008

Dagens Mikropop!

Diablo Cody, som vann en Oscar för manuset till Juno, håller som bekant på att skriva manus till en komediserie på Showtime (efter en idé av Steven Spielberg) som ska handla om en kvinna med multipla personligheter, spelad av Toni Collette. Nu har United States of Tara (som den heter) fått ytterligare talang adderad till sig. Det meddelas nämligen nu att John Corbett, mera känd som Aidan i Sex and the City, ska spela den manliga huvudrollen, och att Craig Gillespie - mannen bakom Oswaldfavoriten Lars and the Real Girl - ska regissera pilotavsnittet. Mums!

För första gången i BBC Americas historia har man fått rättigheterna att sända alla fyra säsongerna av Monthy Pythons Flying Circus, vilket man kommer köra igång med i slutet av maj. Amerikanerna kommer även få sin dos av Graham Norton, då hans andra säsong får amerikansk premiär i april. Hallå Sverige!? När börjar ni sända showen här? Och när börjar säsong tre i UK?

Tori Spelling berättar i varenda intervju hon gör just nu att hon vill vara med i nya Beverly Hills spin-offen som het mamma till en tonåring (men självklart som styvmamma, eftersom hon enligt egen utsago absolut inte skulle kunna ha en dotter i tonåren). Producenterna ryktas dock helst vilja ha Jennie Garth.

Gilmore Girls-skaparens stora comeback The Return of Jezebel James är nu officiellt nedlagd efter endast tre sända episoder...

21 April är Gossip Girl tillbaka och då kommer en av de manliga karaktären komma ut som bög. Rykterna på internet är massiva om vem det kan tänkas vara, men trots att Dan har manliga erotiska äventyr i böckerna serien bygger på, och trots att Chuck tydligen kom ut som bög i den sista delen, så tror inte många att varken Penn Badgley eller Ed Westwick kommer få snaska kotte i CWs nya flaggskepp. Pengarna verkar istället satsas på Serenas lillebror Eric spelad av Connor Paolo.

Ett rykte som är bekräftat (är det ett rykte fortfarande då förresten...hm) i Gossip Girl är i alla fall att Blairs nästan siamesiskt ihophängande followers Isabel och Kati kommer ha reducerats till endast en efter seriens uppehåll. Nan Zhang som spelar Kati tröttnade helt enkelt på att hänga runt under strejken och gick och skrev in sig på Brown University - utan att meddela någon i produktionen. Blair kommer alltså få nöja sig med Isabel i april och framåt.

Ryktet om att Josh Hartnet skulle vara med i åtta episoder av 30 Rock visade sig i alla fall bara vara just ett rykte och helt osant.

En av Sex and the City-filmens huvudsponsorer blir Skyy Vodka. Utbytet blir att deras produkter kommer förekomma flitigt i filmen (en cosmo på Skyy, någon?) och de kommer dessutom få arrangera förhandsvisningar av filmen till förmån för välgörande ändamål i USA i maj.

Självklart var det roligt för Britney Spears att hon lyckades göra något som fick bra kritik i i stort sett alla amerikanska tidningar igen då hon dök upp i veckans How I Met Your Mother...men själv gillade jag mest Sara Chalke, Teds underbara tvåminuters dejt - och det sköna faktum att Brittans inhop (i mombination med förra veckans "efterstrejkenpremiär") gjort att serien har bättre tittar siffror än någonsin och i stort sett en garanterad ytterligare säsong att se fram emot. Tänk om amerikanerna själva kunde fatta att nya Vänner funnits framför ögonen på dem hela tiden...

För er som både gillar Dexter och Saw-filmerna är lyckan gjord, eftersom Julie Benz (som spelar Rita i Dexter) ska spela huvudrollen i femte filmen om pusselmördaren som har amerikansk premiär den 24e oktober med det (inte så) oväntade namnet Saw V...

Både Jayma Mays (ni vet Henrys gravida exflickvän Charlie) och Freddy Rodriguez (smörgåskillen) har skrivit på för att medverka i de nya episoder av Ugly Betty som drar igång 24/4.

För er som bäst gillar när Kate Walsh's Addison Shepherd är med i Grey's Anatomy och inget annat, så är det avsnittet som går i USA den första maj som ni ska försöka få tag på så småningom. Det är där hon gästspelar igen, medan Private Practice väntar på våren.

Ni som föll för Kleerup & Titiyos låt som jag skrev om här i bloggen för ett tag sedan (och som jag knappt kan sluta klyssna på), kan tillsammans med undertecknad glädjas åt att den dyker upp för laglig nedladdning på måndag - och samtidigt fröjdas åt att höra att Kleerups skivsläpp äntligen fått ett datum: den 14/5 kan vi höra vad den gamle Bingo Royale DJn fixat ihop med bland annat Robyn, Marit Bergman, Lykke Li, Neneh Cherry och nämnda Titiyo. Förhoppningsvis kan QX skaka fram den åt mig innan dock, så ni kan få en hint åt vart det barkar redan i majnumret.

Lawrence Trilling (som skrivit/producerat bland annat serier som Felicity, Alias och Invasion) har knutits till teamet bakom Pushing Daisies inför nästa säsong.

Ian McKellen är sugen på att spela Gandalf i Guillermo del Toros version av Bilbo/The Hobbit.

South Park (vars Britneyavsnitt var riktigt trivsamt sist) kommer från och med nu att gå att ladda ned helt lagligt på SouthParkStudios.com. Seriens skapare Trey Parker och Matt Stone säger sig vara trötta på att behöva ladda ned sin egen serie olagligt hela tiden, och att de därför ville skapa ett lagligt alternativ. En annan teori är att Comedy Centrals (kanalen serien går på i USA) ägare Viacom ligger i en rättslig tvist med YouTube, och att man därmed vill få bort alla användare som delat med sig av serien på den sidan (oftast ivrigt påhejade av just Parker & stone som varit för spridningen av serien).

Slutligen: Idag bör tidningen QX dyka upp, förresten. Där kan man se vad jag tycker om Håkan Hellströms senaste skiva, Lasse Lindhs dito och läsa om recensionen av Hanekes Funny Games US är samma när man skriver den i QX som när man nämner den här i bloggen. Dessutom är jag skyldig till det mesta på tidningens speldosa och har dessutom knåpat ihop en mindre notis om Project Catwalk. Håll till godo!

Inga kommentarer: