25 februari 2008

Läget Just Nu - Vecka 0809
Melodifestivalen 2008 (Linköping) 3v
Allvarligt - den här turnén blir bara roligare och roligare! Då pratar jag inte huvudsakligen om låtarna (jag är inte riktigt säker på själv att jag totalt sett tycker Linköping kändes starkare än Västerås i min bok...troligen inte) utan allting omkring. Bilresan med redaktör Larsson i bakluckan, partyt på onsdagen med Aftonbladets alltid lika charmiga Markus, champagnen med BWO och Caracola och bara njutningen av att spendera sina dagar i sällskap med Ronny och Edward är saker jag kommer minnas resten av livet. Visst är det häftigt när man känner att man skriver lite på sin personliga historia varje helg? Jag trivs verkligen som den berömda fisken. Dessutom: I Linköping blev jag tillfrågad om att visa legitimation på systemet! För första gången på säkert tio år! Leg vid 35!! Jag tror inte jag varit lyckligare på väldigt, väldigt länge.
"Lay Your Love on Me" - Årets partyhit m BWO Ny
Så fick jag då äntligen höra den, och jag kan utan att ljuga säga att det var den låt jag såg mest fram emot att få höra och se om och om och om igen hela veckan. Jag älskar Madonna-drivet från Hung Up, jag älskar alla ABBA-blinkningarna i texten i refrängen, jag älskar Oh Mama-lånet efter två verser + refräng - och jag fullkoligt avgudar när Marina pratar och de där dramatiska stråkarna pumpar upp låten mot höjningen och den där smällen. Extas! Det här är precis sån musik jag älskar.
Oscarsquiz hos Edward Ny
För första gången på jag-vet-inte-hur-många-år så kunde jag inte sitta uppe hela natten för att se årets Oscarsgala (mest beroende på min jobbsituation - men lite, lite på att jag inte hade några jättefavoriter i ett högklassigt startfält) men självklart var jag tvungen att ändå vara med på Mr af Silén legendariska quiz. Sjukt kul som vanligt, och även om Schlagerprofilerna förlorade, så gjorde vi det helt klart med stil, med två fjuttiga poäng och genom att ha jäkligt kul på vägen.
"Skins Säsong 2" - Brittisk Ungdomsfavorit 2v
Helt suveränt att andra avsnittet också handlade så mycket om Maxxie. Han är min klara favorit. Det enda som är trist med det är att nu är jag rädd för att han kommer försvinna in i bakgrunden igen några avsnitt eftersom de visat honom så mycket...
TV4 Komedi 2v
Fortfarande min favorit bland alla kanaler att tokdäcka på soffan till varje kväll då det inte är schlagerturné.
Frida, Headline & Caracola Ny
Jodå, jag kommer säkert spela sönder de här två Hitz for Kidz-låtarna när de dyker upp som mp3or i min iPod - men egentligen är det artisterna (och deras otroliga scenglädje) som jag gillar absolut bäst, och därför blir det de som hamnar på den här listan!
Nya maskiner på SATS Tule Ny
Äntligen har det gym jag besöker oftast fått in två av de där roliga maskinerna där man använder både armar och ben samtidigt i en form av trapp/åka-skidor-maskin som jag älskar att svettas i hemma i Göteborg på SATS Kungsgatan.
"Reveries" - CD med pacific! Ny
Inte så bra som den skulle kunna vara med tanke på att den innehåller förra årets bästa svenska låt Hot Lips - men samtidigt långt mycket bättre än vad jag vågat hoppas på efter att ha hört några konstiga rocklåtsklipp på MySpce för ett bra tag sedan. Låter det dubbelt? Det är det. Men i kommande numret av QX så hoppas jag att jag får bättre ordning på orden om den här sköna BeachBoys-möter-Göteborgspopindie-plattan.
"Make Me a Supermodel" & "Project Runway" - Reality på Bravo 3v
Märker ni hur lika listorna är vecka efter vecka just nu? Det kan bero på att mitt liv är precis så! En enda lång rutin i tre dagar som sedan avslutas med fyra dagar fulla med framtida klassiska minnen. Loves it!
"Empty Room" - Skrällschlager m Sanna Nielsen 2v
Fortfarande en livsfarlig vinnarkandidat. Tro ingenting annat!
"Under Mitt Tunna Skinn" - Femteplatsare m Patrik Isaksson
Jag tycker helt klart Mr Isakssons låt förtjänade ett bättre öde än en femteplats (efterfestrykten gjorde gällande att det inte var långt borta heller) i Linköping, men samtidigt har ju killen lika spännande utstrålning som en bit gurka, så jag var väl inte helt förvånad. Eller det var jag nog. Eller hur det nu var. Skitsamma. Jag kommer köpa Patriks låt så fort den dyker upp på iTunes.
"Hercules And Love Affair" - CD m Hercules And Love Affair
Blind kan vara en av årets bästa låtar, och på fullängdaren finns det ytterligare några sådana klassiska bögdisconummer. Kanske inte lika hittiga, men lika mörkt sköna med Anthony som en Alison Moyet för 2000-talet. Därmellean hittar man dock en massa trist knullfunk som inte är min grej. Betyg kommer snart i en tidning nära er.

Schlagerturnétrötthet i Kroppen
Jag blir skrämd av hur min kropp förfaller. Jag som gick in i det hela på så rätt väg (i och för sig efter en veckas influensa, men ändå) är nu inne i ett land av pizza, hamburgare, chips, chips, chips och kebabvarianter. För att inte tala om mera alkohol än jag druckit sedan jag gick på Chalmers. Inte bra för en 35årig farbror.
Smutsig Lägenhet
Smutsig är egentligen en underdrift. "Äcklig på gränsen till obeboelig" ligger närmare sanningen. Och inte blir det bättre av att lamporna hela tiden går söndfer (och jag är för kort för att byta dem) så jag lever i ett komplett mörker där jag ramlar på gamla pizzakartonger och dammråttor större än Skövde. Bläääää.
"Hallelujah New World" - MF-fiasko med Eskobar
Om man lyckas slarva bort en så fin refräng och ett så ljuvligt stick genom att ge låten helt inkompetenta verser med för mycket text - och dessutom helt supa bort den i direktsändning...ja då förtjänar man att bli den sämst placerade jokern i Melodifestivalhistorien.
Melodifestivalklyschor
Hör jag ett "den här delfinalen var sämst hittills" eller ett "om det HÄR var en av de 32 bästa låtarna som kom in, hur lät då de andra" eller ett "hur kan journalisterna tippa så fel varje vecka när vi härhemma direkt förstod vilka som går vidare" eller ett "låten är inte lika bra som *stoppa in valfritt tidigare bidrag med artisten*" så kommer jag spotta den personen i ansiktet.
Tågförseningar
Kan det sluta storma och spåra ur tåg så man kan ta sig mellan svenska städer utan att det ska gå i snigelfart med timslånga förseningar.

Ungefär så just nu.

3 kommentarer:

Björn sa...

"..för kort för att byta dem" - dagens gulligaste ord :) Försök härda ut! Dina och Rs veckorapporter från schlagerland är ovärderliga! Har dissat de stora och dryga tidningshajarna för lääänge sedan.

Aronson sa...

Supa bort den?

Oswald sa...

Ja, de sjöng ju sämst på hela veckan i TV-sändningen...men okej.
Jag menade bildligt.

Av de bidrag som var med så var det nog inte de som var fullast på scen.