13 februari 2008

Dagens Mikropop!

Klart det blir kortisar trots att det är Melodifestival! I alla fall denna veckan...


Det intressantaste just nu är ju egentligen vilka serier som hinner få ut lite nya avsnitt under säsongen 07/08 (som jag skrev om HÄR - uppdateras efter hand btw) - men ABC passade i veckan på att berätta vilka serier som fått förnyat förtroende för den mera normalfungerande säsongen 08/09 med start i höst. Inte helt chockerande så fick Grey's Anatomty, Desperate Housewives, Ugly Betty och Brothers & Sisters förnyat förtroende och beställningar på 22 nya avsnitt.
Vad gäller ABCs nya serier så kommer (inte heller helt oväntat) Dirty Sexy Money, Private Practice, Samantha Who och Pushing Dasies få nytt förtroende (men bara med 13 avsnitt, vilket är ganska normalt för så pass nya serier nu när första säsongen inte varit komplett).

Robyns fjärde (om jag inte räknat fel) singel i UK blir Who's That Girl. Singeln släpps den 14e april, och har då fått en sprillans ny video regisserad av Diane Martel (känd bland annat för (en av) Mariah Careys All I Want for Christmas Is You-video, eller nu senast The Killers Read My Mind).

Lost har ju för övrigt redan en stående beställning på 16 avsnitt i tre säsonger - men då nuvarande säsong bara hann filma åtta avsnitt innan strejken så kommer förmodligen nästa säsong få lite flera än planerade 16. Dessutom kommer de hinna filma ungefär fem avsnitt av de åtta planerade för årets säsong, vilket ger dem tid att i stort sett avsluta de handlingstrådar de tänkt. Frågar ni mig så kanske detta bara gör serien bättre, med lite mindre tid för planlöst springande runt i skogen.

Fox funderar i sin tur på att förlänga vårsäsongen 08 med nya TV-avsnitt in i juni (istället för mig) för att på så sätt kunna sända och producera alla planerade avsnitt av sina serier. Ett annat alternativ är att de tidigarelägger höstsäsongen till början av augusti. Nya avsnitt av 24 verkar det dock vara helt klart att vi inte får se i rutan förrän om ett år från nu - januari 2009 är planerat startdatum.

CW kommer snarast producera och sända nya avsnitt av alla sina succéer - det vill säga Reaper, Supernatural, One tree Hill och (såklart) Gossip Girl. Man funderar även på att spela in lite extra avsnitt av sin nya succéungdomssåpa och köra dessa i sommar, eftersom liknande serier som Melrose Place och The OC visat sig funkat bra i sommarhettan. CWs nya serie Life is Wild är dock nedlagd, och det står och väger huruvida Aliens i America får återkomma i höst eller inte.

NBC kommer förmodligen producera nya avsnitt av Chuck, men inte sända dem förrän efter sommaren. Samma sak med Heroes (som ju fick en form av kapitelavslutning i höstas). För er som gillade Journeyman och Bionic Woman finns det dock inga positiva besked - dessa serier kommer inte få flera avsnitt.

Sam Worthington - killen som förmodligen kommer få sitt stora genombrott när han har huvudrollen i Titanic- regissören James Camerons kommande film Avatar - kommer dessutom medverka i nya terminatorfilmen kallad Terminator Salvation: The Future Begins. Det var såklart just originalregissören till terminatorfilmerna som rekommenderade Worthington, som kommer spela en av de överlevande som återstår då maskinerna ödelagt jorden i en kärnvapenattack. Huvudrollen i filmen (John Connor - fortfarande vid liv och ledande motståndsrörelsen, vilket ju är anledningen till att de skickar tillbaka Arnie in the first place) spelas av Batman alias Christian Bale.

Nya säsong tio av Americas Next Top Model är redan färdiginspelad (i New York denna gången) och människor inom produktionen berättar om en av de mest intrigrika säsongerna någonsin, eftersom man valde att casta efter drama och inte utseende denna gången (förra året hette det tvärt om - och hur kul blev det? Blekaste vinnaren ever!) och eftersom nya domaren Paulina Porizkova ligger långt mycket närmare Janice än Twiggy i sina bedömningar. En av deltagarna är för övrigt Muhammad Alis syskonbarn. Bara en sån sak.

New Lines problem med Sagan om Ringen-trilogin är inte förbi bara för att man gjort en deal med Peter Jackson - nu stämmer istället Tolkienfonden och dennes arvingar samt förlaget HarperCollins filmbolaget, eftersom man anser att man inte fått sin rättmätiga del av alla de miljarder som de tre Oscarsbelönade filmerna drog in i början av 2000-talet.

Det ryktas att Kenneth Johnson skrivit en uppföljare till sin TV-succé V som heter V: The Second Generation. Tydligen var manuset ett beställningsjobb från ett TV-bolag i början på 2000-talet, men när allt var klart var ingen intresserad. Men efter att Johnson nu gjort en bok av det hela och lagt upp den på sin hemsida som ett filmmanus, så ryktas flera TV och filmbolag vara intresserade. Manuset ignorerar en del händelser i de två miniserierna (säsong ett var bara fem tvåtimmarsavsnitt, medan säsong två var 20 avsnitt i en mera klassisk TV-säsong) från mitten av nittiotalet och tar istället avstamp i en värld som fortfarande okuperas av "The Visitors" och där människorna fortfarande är delade i åsikten om dessa besökare är vänner eller fiender.

Det ser inte lysande ut för Gilmore Girls-skaparen Amy Sherman Palladinos nya komedi The Return of Jezebel James. Fox meddelade just att de kickar bort den från topptiden precis efter American Idol på onsdagar, och istället placerar den på fredagar - en långt mycket tråkigare TV-dag. Låter sådär.

Mera TV - men SVT den här gången. De avslöjade några av sina nyinköp för visning i vår i veckan, och där kan jag bland annat nämna HBO succén Big Love (som jag aldrig fått tummen ur för att se, så det kan ju bli bra klockan 22 varje onsdag från 16/4) och specialavsnittet av min favoritserie This Life (Livet Kan Börja) som jag såg för ungefär ett år sedan (och var grymt besviken på...men som fan av serien måste man ju ändå se specialavsnittet) och som SVT väljer att lägga direkt efter Globenfinalen i Melodifestivalen den 15e mars.
Bland serier de köpt in jag har mindre koll på hittar vi de brittiska komedierna Gavin & Stacey, (Coupling-gängets nya) Stressad, Rädd och Förbannad (Fear, Stress & Anger), en TV-film om Winston Churchill och nya säsonger av The Wire och av Svindlarna.

I den så kallade "seriekrocken" i svensk TV ikväll (säsongspremiär av TopModel/Grey's Anatomy/Lost klockan 21.00 i olika kanaler) så skulle jag (som sett alla tre) rekommendera Grey's Anatomy först och främst. Lost är ju gjutet för fanatikerna, men avsnittet i sig gör inte mycket mer än förvirrar ytterligare. ANTM är ju en favorit - men första avsnittet med uttagningarna är alltid säsongens sämsta. Grey's däremot introducerar en hel hög nya människor och har en lovande nystart. Take it as a tip.

Modeveckan i New York är över och därför cirkulerar det såklart bilder därute på de tre finalisterna i Project Runway och deras visningar...men jag vill INTE veta. Vill ni veta sådana hemska spoilers får ni rota i någon annas blogg.

Steven Spielberg har hoppat av som "artistic adviser" för Peking-OS i sommar. Detta för att han tycker Kina inte utövar tillräöckliga påtryckningar för att få Sudan att lösa krisen i Darfur. Spielbergs medverkan i OS har varit lite skakigt sedan förra våren skriver Variety, när han skickade brev till Kinas regering om just Darfurkrisen. Som svensk kan man ju dock inte låta bli att himla lite med ögonen över att det är just "utlandskrisen på modet" i USA just nu (inte för att Darfur-krisen inte är allvarlig - det ÄR en av de värsta situationerna på jorden för tillfället - men visst är det lite lustigt att det alltid är EN sak som Mia Farrow & Co fokuserar på) som får kungen av Hollywood att dra sig ur, och inte Kinas inhemska problem med mänskliga rättigheter som gör att han borde tvekat från början...

Och så ska Ola Salo spela Jesus, Scarlett Johansen ska ge ut en skiva (och hon är inte förlovad), Michelle Williams fortsätter filma Moodyssons Mammut i SoHo i NYC (där hennes ex Heath Ledger nyss dog), Star Wars ska bli tecknad TV-serie där första delen ska gå upp på bio (kan man tänka sig nåt man är mera trött på 2008 än just Star Wars), Natalie Cole är arg för att Amy Winehouse tog storslam på amerikanska Grammygalan, Magnus Uggla slutar blogga, imorgon kommer första Indiana Jones-trailern från kommande filmen, från och med söndag kommer en censurerad version av Dexter sändas på CBS på Sharks gamla tid, Hanna Hedlund får inte tycka allt är bra i år igen i Talang 2008, och Cate Blanchett chockade sin mamma genom att skicka bilder på sig själv i 86års åldern från kommande Brad Pitt-filmen The Curious Case of Benjamin Button om en kille som åldras baklänges.

1 kommentar:

sandra sa...

Oswald sluta aldrig skriva dessa inlägg! Du är som en svensk Perez Hilton, fast mer programmig än kändisig. ;) Thumbs up, du är toppen!