22 januari 2008

Lite film-mummel på morgonen

Idag är ju allting bara en enda lång väntan på Oscarsnomineringarna - och ett försök att förtränga hur urbota trist Guldbaggegalan var igår, hur ful scenografin var (palmer på scen? såååå MF 1984) och komma över chocken över att inte Darling vann för bästa film.

Självklart är Jens Peterson ute och cyklar för andra gången på en vecka. Först en fyra till ett trött R.E.A och nu kallar han Sissel en ny Billy Crystal. My god. Pension snart?

Jag har inte ens försökt ge mig på att tippa Oscarsnomineringarna i år, men någonting säger mig att No Country for Old Men, There Will be Blood och Michael Clayton är gjutna som bästa film, och att The Driving Bell and the Butterfly, Juno (min personliga favorit såklart...möjligen för det är den enda jag sett) och Into the Wild slåss om de två andra platserna.
Misstänker alltså att det kan bli ett högst ovanligt år då vinnaren av Golden Globe för Bästa Film (Atonement) blir utan en Oscarsnominering - men vi får se i eftermiddag.

Bland skådespelarna känns det på något sätt redan klart att Julie Christie, Daniel Day-Lewis, Cate Blanchett och Javier Bardem inte bara kommer nomnieras i varsin klass, utan också vinna dem...så vilka de övriga 16 blir är mest kuriosa. Men jag återkommer i eftermiddag.

Och nej. Roy Andersson kommer inte få åka till Hollywood. Sverige ramlade redan ut ur första röstningsrundan vad gäller Bästa Icke Engelskspråkiga film.

Joakim Nätterqvist forsätter för övrigt vara min huvudkandidat för QX sexigaste snubbe i marsnumret, inte minst efter att han satt och såg så lycklig ut med Arns publikpris i knät i SVTs morgonsoffa i morse.

Här blir det lite fina filmaffischer för kommande vi-rör-ihop-allt-amerikanarna-förknippar-med-tiden-före-Jesus-actionfilmen 10,000 B.C. av Independence Day-regissören Roland Emmerich, och en påminnelse om att det är i Schlagerprofilernas blogg som det regnar in flest blogginlägg från undertecknad just nu.

1 kommentar:

åsiktstorped-micke sa...

Men vänta - är det MÄNNISKOR med i filmen som handlar om tiden 10 000 år före kristus? My god, de kommer få hela ID-kollektivet på sig. Det vet ju alla att Gud skapade människan under de senaste 5000 åren :D

(fast på riktigt, jag tror det kan dyka upp lite sån kritik mot filmen)