08 januari 2008

Dagens Mikropop!

Varadagen är här igen.
Äntligen får jag nästan säga eftersom jag försökt kunna jobba i ungefär en vecka nu, men stoppats av massa strul. I alla fall.
Vardag betyder ju att bloggen ska skakas liv i efter vinterslumrandet...något som tyvärr slirar lite med att jag ligger efter i jobbet och - inte minst - för att vi nu går in i en period då jag kommer skriva en hel del i Schlagerbloggen istället för här (så glöm inte att göra den till en del av er vardagsrutin också)...men lite korta saker måste jag ju ändå berätta:

Guldbaggenomineringarna är ute och jag är jättenöjd med att Darling fick flest nomineringar. Helt klart förra årets bästa svenska film, även om det ska sägas att jag inte sett varken Du Levande eller Leo. Mikael Segerstedt lär redan ha baggen för bästa huvudroll i sin slitna väska, och Michelle Meadows underspelade iskalla karaktär kan nog sopa hem den kvinnliga motsvarighen också om allt går bra. Nomineringarna för Regi, Manus och Foto (Eric Krass för Arn! Hurra! Den är SÅ snygg!) är också kalas.
Birollerna har jag svårare att smälta... Gunilla Nyros överspelade mamma i Nina Frisk som kändes som om hon var med i en annan film än de andra? Bibi Anderssons karikatyr på elak nunna i Arn? Och hur bra Dan Ekborg nu var (jag minns det knappt) så förtjänar faktiskt inte Se Upp för Dårarna en enda nominering...
Nä, hoppas Nicolaj "Hej Hej Monika" Schröder tar hem baggen för sin roll i Hata Göteborg....och well...bland tjejerna får jag väl hålla på Maria "hennes trosor luktade sperma" Lundqvist trots att jag inte sett Den Nya Människan.

Allra mest hoppas jag nog ändå på kortfilms- nomineringen för fantastiska Lucky Blue. Jag såg om den i helgen och det kan vara en av de finaste homokärleksskildringar som jag sett på film, och fick kortfilmer vara med bland Bästa Film-nomineringarna så skulle den vara min favorit skyhögt före alla andra.

Ett nyårslöfte: Se mera svensk film 2008!

...något som onekligen kommer bli lättare då jag just fick min pressackreditering till Göteborgs Film Festival godkänd! Det ska bli SÅ fantastiskt roligt...och Jesus vad mycket bra film jag ska se. Imorgon släpps programmet och ni kan förmodligen förvänta er en hel massa recensioner här i bloggen och på QX.se under festivalen.

Har äntligen fått tid att läsa i kapp min kompis Johans blogg och alla hans spännande årskrönikor och Årsbästalistor. Älskar sådant. Passar på att göra lite reklam för hans blogg genom att sno en rolig bild han la upp någon gång i december.

Piloterna för vårens nya serier i USA är ju långt mera intressanta nu när de serierna är det enda nya som kommer visas. Jag har redan berättat om Eli Stone i gårdagens lista (och i Pilotprojektet i höstas berättade jag ju om Fox Canterbury's Law och Terminator: The Sarah Connor Chronicles - två serier som jag för övrigt tror kommer vinna en hel massa på att vara ensamma istället för i konkurrens med serier folk redan följer) och här om veckan såg jag (en av de mest intressanta piloter jag sett) Swingtown, som jag ska försöka berätta mera om när den dyker upp i tablån. Dessutom kommer vi inom en snar samtid få se reultatet av det stora tittarslaget mellan NBCs Lipstick Jungle och ABCs Cashmere Mafia. Båda två försöker vara arvtagare till Sex and the City (den ena bygger på en bok av SatC-bokens författarinna, medan den andre har samma producent som SatC) och handlar om framgångsrika affärskvinnor och deras väninnor i New York. Efter att nu ha sett båda måste jag nog säga att
A) Ingen av dem känns som de har något nytt att komma med, utan tunna plotlines fylls istället ut med sjukt snygga New York-vyer, coola outfits och lägenheter to-die-for.
B) Cashmere Mafia är den klart bättre av de två, eftersom de både lyckas få in en lesbisk huvudrollskaraktär, har snyggare män och dessutom en fantastisk bitchig icequeen-karaktär i Miranda Otto (Eowyn you know)...
C) ...och det säger jag inte bara för att de käkar på Fig & Olive i en av pilotens nyckelscener - en av de restauranger som jag och mina polare besökte när vi var där i oktober. Men det inverkade säkert.
Jag vet faktiskt inte vad som hänt med mig...men just nu lyssnar jag på alla Tjeckiens bidrag till sin Melodifestival. Hur sjukt är inte det? Så schlagerskadad har jag aldrig varit (och bra är det inte heller) och igår recenserade jag dessutom alla Norges inhemska bidrag i Schlagerbloggen. WTF. Jag är in desperate need for some good new music som INTE har med ESC att göra. Hjälp! HJÄLP!!

Lite schlager till då: Nu är det bekräftat att vi får veta vilka som blir jokrar precis om en vecka iallafall.

När vi ändå snackar musik...finns det någon bättre låt att träna till än Mason vs Princess Superstar just nu? Och MrC gjorde mig i helgen uppmärksam på den fantastiska videon också. Så här ser den ut om ni också lyckats missa den.That's all.

2 kommentarer:

Ellen sa...

Förlåt, men jag fattar verkligen inte grejen med Darling. Jag och syrran såg den på bio i våras och det var verkligen några APTRISTA timmar vi tillbringade på Filmstaden Söder. Kanske hade vi heeelt fel förväntningar, men hur TRÅKIG och bortskämd och jobbig kan en person vara? Och hur mörk (utan att säga något viktigt, typ Lilja 4-ever eller Hotel Rwanda) och intetsägande kan en film vara egentligen?! Det var veeerkligen den sämsta filmen som jag sett i år i alla fall.
Nina Frisk såg jag under julhelgen... Det bästa med filmen var ju helt klart det estetiska. Alla snygga Hammarby sjöstad-miljöer, Ninas snygga Söder-lägenhet, snygga uteserveringen på Medborgarplatsen, snygga flygvärdinneuniformer och allt annat snyggt som Sofia Helin hade på sig i filmen. Filmen i sig var helt okej, men det känns som att den slutade mitt i, som att manusförfattaren glömt att skriva slutet liksom.

Jocke sa...

Äntligen fick man klaga lite... Hade jag i MP3´n förra vintern. Men visst är den bra!