21 december 2007

(ingen) Popplista (men musik i alla fall)

Det blir ingen Popplista idag om det mot förmodan skulle sitta någon där ute och vänta på en sådan. Eftersom jag håller på att lyssna igenom alla favoriter från 2007 för att sortera inför årslistorna så skulle den listan nästan bara innehålla gammal skåpmat - och hur kul är det? Nästa fredag kommer däremot Popplistornas Popplista - den med de låtar som haft flest antal spelningar totalt sett under 2007 (eller okej - sedan jag skaffade min iPod) - och till och med jag blev förvånad över resultatet.

Nåväl. För er som känner att ni av någon anledning vill veta vilka nya låtar som trots allt figurerar bland Cara Mia, Rihanna och Kent i mina öron så kommer här några tips att blanda upp julmusiken med:

D'NASH - Amanda
Ja, ja, ja. Jag vet att jag hånskrattade åt det här initialt, och att en Jimmy Jansson-cover knappast är den hetaste julängeln på spiselkransen. Samtidigt så har jag oundvikligen en viss oförklarbar kärlek till allt som var med i Melodifestivalsdelfinalen i Göteborg i år, och G:son blir helt enkelt bättre i pojkbandstappning när man inte förstår vad snubbarna sjunger om.

Fronda - Nu Kommer Det Tomtar/Rullar Fram (Remix 2007)
Jag blev ju glatt överraskad av Fridlysta Frekvenser när jag recenserade den för QX tidigare i år, och på presskonferensen för Melodifestivalen blev jag småförtjust (på avstånd) i den småheta Fronda som alla verkade glömma bort när Charlotte höll hov. Detta är snubbens nya EP med gamla favoriten Rullar Fram (som fortfarande fungerar i ny mix) och med en sprillas ny julsång som jag inte kan sluta nynna på. Visslingar och dragspel är grejen - hoppas han håller stilen ända till Karlskrona.

Leon Jackson - When You Believe
Ingen kan nog förneka att låtvalet för årets X-Factor-vinnarsingel var som gjutet för Ryhdian som var storfavoriten - och att Leon Jacksons version som nu ska slåss om den eftertraktade förstaplatsen på den brittiska singellistan över jul är en ganska urvattnad historia. Bra låt dock, och en hiskeligt söt kille.

Marie Picasso - Winning Streak
Öppningsspåret på Picassos snabbmats-CD är klart bästa låten. Lite som om Jill Johnson stämt träff med Celine Dion och stoppat in lite vibbar från Band Aids Do They Know Its Christmas. Väldigt radiovänligt, även om jag gärna hört lite mera röstakrobatik och känt lite mera feeling från Idolvinnaren.

Maps - Stay Another Day
Vacker, lågmäld, soft, suggestiv, elektronisk, nästan Erasure-blippig, cover av East 17s gamla megahit som fungerar fantastiskt bra så här i juletider...så bra att jag inte kan motstå att avsluta med originalvideon.

Inga kommentarer: