15 oktober 2007

Läget Just Nu - Vecka 42




"Tillbaka till Samtiden" – Skiva med Kent Ny
Det var verkligen evigheter sedan jag köpte en fysisk skiva (vilket helt ärligt inte har något med olagligheter att göra - numera handlar jag bara på iTunes eller får skivorna gratis för att recensera dem) men i helgen adderade jag glatt Kents nya snygga rosa CD till de sju som redan stod i hyllan. Kent är helt enkelt en av mina absoluta favoritgrupper och har varit det sedan Blåjeans, men jag skulle ljuga om jag inte erkände att förra skivan var en besvikelse. Det är däremot inte denna. Det här är ett helt nytt Kent där Jockes röst numera matchas av en fantastisk elektronisk ljudbild. Här finns några av de bästa låtar som Kent har gjort och det är svårt att plocka ut ett enda spår - så bra är det – men jag är bara tvungen att nämna Colombus. En så rasade vacker ballad att den lätt räknas till årets bästa låtar. Kent har gjort sin Achtung Baby. Isola har korsats med Violator och fått ett vackert kärleksbarn.
"Stardust" – Film av Matthew Vaughn Ny
En bagatell? Absolut. Prinsessor, enhörningar, trolleri, svärd och förtrollade getter. Jajamensan. Men samtidigt galen, full av svart humor och med skådespelare som verkar njuta av varenda sekund. Två timmars regression rakt tillbaka till den fantasifulle tolvåringen man en gång var. En mer ingående recension hittar ni HÄR.
"Call the Shots" – Singel m Girls Aloud Ny
En vecka när det rasar in nya singlar och skivor från flera favoritartister så lyckas de brittiska dokusåpabrudarna överraska med en låt som skiljer sig en hel del från deras senaste rad av hård-gitarr-i-bakgrunden-till-en-stompig-danspoplåt singlar. En mysig midtempo sak med a-aa-a-aha-hook som jag inte kan sluta lyssna på.
Eftermiddag med Familjen H Ny
Vi ses alldeles för sällan. Så är det bara. Men att få över dem en stund på lite mat och för första gången få träffa R – bara tre veckor gammal, jättesöt och likt Oswald (det är pingvinens riktiga namn som ni vet) delandes namn med en Batmankaraktär – är ungefär hur trevligt som helst.
Graham Norton Ny
Jag har faktiskt gillat Graham Norton sedan redan innan jag såg något av honom. EN tjejkompis som bodde i London bedyrade alltid att jag skulle älska hans TV-program – och givetvis hade hon rätt. För ett tag sedan lånade jag ju en polares Best of-DVD (som jag inte lämnat tillbaka ännu, utan fortsätter kolla på i smyg om och om igen) och i veckan har Grahams nya säsong just startat i Storbritannien…med bland annat en speedad (men drogfri) Courtney Love och den svenska tjejen som kräktes i TV. Lovely.
"Pushing Dasies" – Säsong 1 på ABC Ny
Min favorit i Pilotprojektet (som för övrigt inte är över ännu – håll utkik för minst ännu ett inlägg innan Oswalds Popcorn stänger för New York-semester på fredag) klarade av att inte falla i one-episode-wonder-fällan, utan visade sig istället bli sagolika Tim Burton-esque CSI-serie som man hoppats på. Med en brasklapp för att man kanske kan tröttna på berättarrösten och alla tokigheter om några månader så är det här årets stora utropstecken i TV-världen, och den serie som svenska kanaler förmodligen redan slåss om allra mest…eller i alla fall borde.
"Your…" – Albumspår med Britney Ny
Precis strax före Eurythmicssamplande Everybody är det här Brittans kommande albums klart bästa spår. Donna Summer möter (klassisk) Kylie, Beatles och Depeche (!) - fast med Britneys karaktäristiskt väsande bebisröst. Very nice. Trist att man redan på förhand vet att hon kommer supa bort den precis som (fortfarande lika grymma…men numera något kantstötta) singeln Gimme More om hon får tillfälle…
"The Office" – Säsong 4 på NBCstrong> Ny
Sedan de initiala avsnitten (som påminde mig alltför mycket om den genialiska brittiska förlagan) har The Office alltid varit en klar njutning och en väldigt udda fågel bland amerikanska sitcoms som jag sett med förtjusning…men fan vet om inte förra veckans underbara avsnitt var det bästa (eller i alla fall ett av de bästa) jag sett hittills. Alla karaktärer fick liksom komma fram och skina i samma avsnitt utan att det kändes konstruerat alls och de nya plotlinesen (härlig svengelska) för säsong fyra blev tydliga. Hurra vad bra!
"Idol 2007" – Karaokekvällar på TV4 5v
Det bästa med förra fredagens Idol var kanske ändå FFs mat (se bilden) och inramningen med rödvin, svindyr choklad och Grey's Anatomy/Ugly Betty-frossande…men programmet ligger kvar på listan för jag kan inte förneka att det blivit en liten institution i min veckorutin…och för att jag vill säga att jag är lite besviken på Amanda, att jag vill påminna er om att vi redan har en Idol-Daniel i Sverige och att Andreas fortfarande är outhärdlig. Så. Det var bara det.
Facebook 7v
It's only here for the quizzes you know. And maybe the graveyard and the vampires.




"Labyrint" – Megadramasatsning på TV4
En kompis hävdar att det var över förväntan, medan kvällstidningsläsarna sågade serien jämte fotknölarna. Själv kunde jag bara hålla ett halvt öga på TVn eftersom en granne ville lufta mina element samtidigt...men det jag såg såg i alla fall klart godkänt ut.
"2 Hearts" – Ny Singel med Kylie
Okej, okej, okej. Det ÄR ingen katastrof och videon är fantastisk. Men jag vidhåller bestämt att det är en besvikelse ändå. Basta. Men jag får väl inse att hon inte bara kan släppa saker som Your Disco Needs You, CGYOUMH och I Believe in You. Eller varför inte?
"Touch Me Like That" – Ny Singel med Dannii vs. Jason Nevins
En rejält mycket lättare låt att älska direkt än syrrans dito – även om den är 100% standard-Dannii. Glad danspop som säkert kan fungera i UK där syster Minouge är het efter sin jurymedverkan i X-Factor.




"1408" – Film av Mikael Håfström
Jag såg verkligen fram emot att se den här filmen efter allt snack och efter en väldigt lyckad trailer...men usch vad besviken jag blev. Ett kammarspel med spöken som inte tillför genren speciellt mycket och som förmodligen aldrig hade marknadsförts så här hårt om inte en svensk legat bakom. Snyggt gjort...men ganska meningslöst. Två sega popcorn.
Jobbkaos
Självklart så måste man jobba en hel del extra om man ska på semester – men om det blir tredubbelt så mycket bara för att planeringen är ålig och för att det är väldigt otydliga gränser (som utnyttjas friskt) om vad som är ens egentliga arbetsuppgifter…då blir jag bara ruttet sur och gnällig.
"Linus på Linjen" - TV-program på TV4 Komedi
Allvarligt. Det där programmet är så galet irriterande att det kan få mig att kasta saker omkring mig för att hitta fjärrkontrollen.
Trivselkilon
Jo, jag vet att jag lovat sluta om dem – åtminstone tills jag slutar lata mig, käka muffins och tar tag i mig själv. Men just den här veckan precis innan man ska iväg och shoppa upp X antal tusenlappar känns de extra besvärande.
Resfeber & Flygrädsla
Om ni visste hur mycket det förstör för ens vecka att benfast tro att man ska dö på lördag.

Ungefär så just nu.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Min mat ser faktiskt inte så god ut på bild... ;-)

eurofivestar sa...

Ni får faktiskt göra något på planen så att du slipper tänka på flygrädslan.
Mitt tips är: vem kan få bästa responsen från flygvärdarna?! Flörta på! Och den som blir medlem i the Mile High Club vinner! :-)

Oswald sa...

FF: Okej... Varken jag eller min mobikl är några vassa matfotografer. ;) Men det VAR gått och det SÅG bra ut. det kan jag intyga.

E5*: Det där låter faktiskt alldeles lysnade. Frågan är bara om jag som knappt kan äta på ett flygplan skulle klara av att prestera något för 10.000-metersklubben...

Anonym sa...

FF: vad var det egentligen för mat? Svårt att gissa :)

Oswald: Vi andra tar vårt ansvar och distraherar dig med drinkar och annat. Jag packar ner frågorna till SatC-spelet och mini-MIG.

Anonym sa...

"Labyrint" var en katastrof och förhoppningsvis ett rejält ekonomiskt magplask för fyran.