17 oktober 2007

Dagens Mikropop!

Ni får ju inga mikropopcorn nästa vecka (ni får inget bloggat alls btw, jag har semester från både jobb och bloggning) så då är jag ju bara tvungen att ge upp min lunch för att se till att ni får er dagliga dos idag. Jag ber för övrigt om ursäkt för alla eventuella stavfel i förväg - min ordblindhet ökar nämligen radkalt med min stressnivå. Here we go.

Veckans roligaste TV-nyhet? Att en av deltagarna i årets Project Runway (som ju äntligen startar den 14e november) är en före detta medlem i en kvinnlig motorcykelklubb a la Hells Angels och att en annan jobbar som designer för klänningar till överviktiga dragqueens! Allt är som vanligt alltså...

Tim Gunns egna show Tim Gunn's Guide to Style försvann för övrigt rätt snabbt ur tablån (efter bara två avsnitt). Ryktet säger att de återstående avsnitten kommer göras om på något sätt, och att serien kommer sändas i samband med Project Runways fjärde säsong för att få lite boost.

När Nielsen Ratings i USA nu slutligen räknat klart alla tittarsiffrorna för 2007s höstpremiärvecka (tillskillnad från de initiala sdiffrorna som kommer en dag efter, så lägger man här också till alla de såkallade DVR-tittarna, dvs de som spelat in avsnitten och kollat senare + ser på repriser) så är inte överraskande CSI fortfarande USAs mest seddan program, med Grey's Anatomy som god tvåa. Mest "extratittare" har The Office, som får dryga 10% fler tittare efter att avsnittet sänts initialt.

Lite familjelycka från nya SatC-filmen. Naaawww.

Thanksgiving-avsnittet av Gossip Girl kommer bli en tillbakablick på händelserna under förra årets högtid. Det betyder att vi kommer få träffa en betydligt bitchigare Serena och dessutom Blairs pappa (som ju sedan rymde med en yngre man).

Peter Cullen - som gjorde rösten till Optimus Prime i Transformers-filmen - påstår att det är två uppföljare på gang till succén från i somras.

Det här är omslaget till Britneys comebackplatta om nu någon missat det, och här är låtlistan:

1. 'Gimme More'
2. 'Piece of Me'
3. 'Radar'
4. 'Break the Ice'
5. 'Heaven on Earth'
6. 'Get Naked (I Got a Plan)'
7. 'Freakshow'
8. 'Toy Soldier'
9. 'Hot as Ice'
10. 'Ooh Ooh Baby'
11. 'Perfect Lover'
12. 'Why Should I Be Sad'


Will Smith ska göra sitcom av sin filmsuccé Hitch. Han ska dock inte spela med i den själv, utan bara vara producent.

Brothers & Sisters-spoiler! Warning! Onkel Saul kommer tydligen outas (slutligen) då han besöker någon form av bög-mingel där Kevins ex Scotty är en av servitörerna.

Womens Murder Club som jag skrev om igår gick tydligen hem hos den amerikanska publiken, då de hade 11 mijoner tittare på premiären. Rapporter säger också att piloten var radikalt omgjord sedan i våras. Då var den mera Law & Order fast med brudar - och nu är den mera Sex and the City fast med mord.

Amy Sherman-Palladinos nya komediserie The Return of Jezebel James har ännu inte haft premiär på Fox, men TV-bolaget har ändå bestämt sig för att degradera antalet beställda avsnitt från 13 till 7…något som kanske inte verkar allt för förtroendeingivande för Lauren Ambrose & Co. Kanske har det med att göra att Sherman-Palladino (som jag berättade i fredags) just meddelat att hon ska regissera sin första långfilm (med Sarah Jessica Parker i huvudrollen)...eller kanske ligger det sanning i ryktena om att Parker Posey är en riktig bitch vars divalater under inspelningarna äventyrat hela seriens framtid.

Känner ni igen berättarrösten i Pushing Dasies? Killen heter Jim Dale och är i USA mest känd för att det är han som läser in Harry Potter-böckerna som ljudbok.

En av anledningarna till att Kenneth i 30 Rock inte kunde prata med Jerry Seinfeld när han var med i seriens premiäravsnitt sägs vara att killen som spelar Kenneth (Jack McBrayer) verkligen var så nervös för att möta sin store idol Jerry, att han inte kunde komma ihåg sina repliker. Gänget bakom serien håller för övrigt på att casta Liz Lemons mamma, pappa och bror just nu för ett framtida avsnitt - och man vill gärna ha kända namn i så många av rollerna som möjligt.

Jeffrey Dean Morgan - mannen som är med i i stort sett varje TV-serie (pappa i Supernatural, Izzys döda fästman i Grey's Anatomy) - kommer återvända till åtminstone en av de serier han har dött i. Han ska nämligen spela spöke i Weeds, där han ju är Nancys döde man och grabbarnas pappa.

I veckans Pushing Dasies dyker för övrigt en annan flitigt förekommande skådis upp. Ugly Bettys rival och Heroes-Hiros (dödade) kärleksintresse Jayma Mays, dyker upp i ett romantiskt avsnitt innehållandes mängder av duvor och en väderkvarn.

Yngsta dotterna i Dirty Sexy Money, Samaire Armstrong, har problem med droger i serien…och i verkliga livet har hon nu också checkat in på rehab. Oklart för vad. Det rapporteras dock att hon bara kommer missa/saknas i ett enda avsnitt.

En av huvudkaraktärerna i Ugly Betty kommer att dö - och det snart. Jag har inga uppgifter om vem det rör sig om, dock. Idéer?

Två av karaktärerna i Desperate Housewives (som har sin klart bästa säsong sedan sin första just nu) kommer stryka med i den tornado som drabbar Wisteria Lane den andra december.

Paul Haggis berättar i Esquire Magazine att manuset till nya Bondfilmen skrotades så sent som i början av september, och har nu ersatts med ett nytt.

Gossip Girls hottie Penn Badgley säger i en intervju att han inte tror manusförfattarna vågar använda sig av de bisexuella/homosexuella-tendenserna hans karaktär har i böckerna som ligger som förlaga till serien - men om serien håller på ett tag så skulle han tycka det var spännande om det hände i typ säsong tre eller fyra.

I kategorin oäntade filmuppföljare kan vi idag addera en planerad fortsättning på 1981 års Oscarsvinnare för Bästa Film: Chariots of Fire. Den nya filmen ska enligt ryktet ta vid ett år efter Olympiaden 1924 (där första filmens final utspelar sig) och handla om den ene killens öden och äventyr i andra världskrigets Kina och Japan. Producenterna hoppas på att Ioan Gruffudd (Fantastiska Fyran) ska vilja spela huvudrollen.

Så här ser Jake Gyllenhaal ut nu för tiden…

Lite tittarsiffror: USAs tre mest sedda TV-program I åldersgruppen 18-49 var förra veckan I tur och ordning: Grey's Anatomy, Desperate Housewives och House. Private Practice är den nya serie som går bäst i år, medan Pushing Dasies är den som bäst behållit sina intiala tittarsiffror till nästa avsnitt. Chuck ökade med 22% när det inte gick något Prison Break samtidigt pga sport, vilket gjorde att denna nya serie nu gått om How I Met Your Mother, Journeyman fortsätter att tappa, och det ser inte så ljust ut för Cane och (hurra) Moonlight.

Miniserien Starter Wife har fått grönt ljus att bli en mera reguljär TV-serie på kanalen USA Network i (just det) USA. Debra Messing-serien fick 10 Emmynomineringar (i miniseriekategorin) och Messing kommer såklart återvända som Molly Kagan i de tio avsnitt som planeras för första säsongen. Premiär blir det troligen någon gång i sommar.

Å så avslutar vi lite snabbt...häng med: Nu heter Rambofilmen John Rambo igen, på torsdag börjar absolut sista säsongen av Scrubs i USA, Betty ryktas flytta ihop med Henry senare under säsongen i Ugly Betty, Ice Age 3 är på G, någon vi redan känner i Heroes kommer komma ut ur garderoben - som en person med superkrafter alltså, Madonna kommer lämna Warner Brothers efter nästa års skiva (för att jobba med ett konsertbolag och använda nya, alternativa distributionsformer istället), succéfestivalen Way Out West får en fortsättning i Göteborg nästa år, Orlando Bloom undersöks av polisen sedan han kraschat sin bil med passagerare i - och sedan försökt smita från platsen, HÄR kan ni klicka om ni vill ha en fyraminuters-preview av den kommande t.A.t.U-filmen, Ellen DeGeneres är inblandad i någon form av lagdispyt kring sin hund, och så berättar Johan i sin blogg att ICA börjat sälja pepparkakor och i morse såg jag adventsljusstakarna pryda skyltfönstrena i Västermalmsgallerian - så snart är julen (och glöggen & granen) här!

Veckans källor: GP, PerezHilton.com, imdb.com, Dark Horizons, E! Online (WwK), TV-Guide (AA), Zap2it, Aftonbladet, Expressen och TV.com mfl

4 kommentarer:

Anonym sa...

Blackout var ju en lämplig titel på skivan. :-)
Men var den inte ruskigt ful?

David sa...

Jag vill bara tillägga att iTunes i UK nu har släppt sin TV-tjänst.
Så nu uppdateras Ugly Betty och The Sarah Silverman Program automatiskt i min iPod. Yey!

Oswald sa...

sara: Jo, den är jäkligt ful faktiskt. Och vad gäller namnet så hade hon ju nå'n undersökning på vad hon skulle kalla skivan på sin hemsida för ett tag sedan med mer eller mindre ironiska titlar...och så till slut valde hon någon helt annan. Lika ironisk.

dexo: Oh, just rub it in will ya! ;)

Dammit. Jag skulle ju hört av mig till dig innan NYC kom jag på nu... Det har varit lite mycket här. Bajs.

David sa...

Men det är väl inte försent än?
Eller?