05 september 2007

Dagens Mikropop

Sugna på lite micropopcorn? Klart ni är!

Dagens absolut roligaste nyhet? Gael Garcia Bernal ska spela huvudrollen i Lukas Moodyssons nya film Mammut skriver GP. Gael ska spela rollen som Henry, en ung Internet-visionär som åker på Asiensemester med sin fru, parets åttaåriga dotter och en barnflicka. I Thailand bestämmer sig Henry för att förändra sitt liv, vilket får omvälvande konsekvenser. Inspelningarna startar i Trollhättan i november och kommer också äga rum i New York och Thailand. Jag älskar Gael Garcia Bernal (slurp) och jag älskar att Moodysson ska göra en "kommersiell" film (på engelska) igen. Mycket Oswaldkärlek i det här projektet alltså. Hurra!

Jayma Mays, som vi förra säsongen både såg som Hiros serverande kärlek i Heroes och som Ugly Bettys rival om Henry (och som jag pratat om flera gånger här i kortisarna), kommer ni nästa gång se som drivare av en väderkvarn i avsnitt fyra av förväntade succén Pushing Dasies.

Reklamen för säsongspremiären av Grey's Anatomy skvallrar onekligen lite om vilka som är kvar, vilka som inte är det och vilka som är nya... Om man inte redan läst det i Oswald's Micropop då såklart.

När Ewan McGregor frågades om vilket som var den bästa respektive sämsta filmen han gjort svarade han direkt att den bästa var Trainspotting och de sämsta var Star Wars-filmerna.

Rebecca Romijn (som verkar överlevt bilkraschen då hon är tillbaka i Ugly Betty i höst) kommer även dyka upp i sin make Jerry O’Connells nya TV-serie Carpoolers. Jag har inte sett piloten till denna sitcom, men de TV-bloggare som har nämner den i samma andetag som Arrested Development, vilket ju låter lite lovande.

Förra Cityakuten-läkaren Michael Michele kommer i höst dyka upp som läkare igen…men denna gången hos Dr House och hans nya team.

Cate Blanchett fick mest hyllningar (hela filmen fick blandat mottagande, både folk som lämnade visningen och folk som jublade till eftertexterna) när Todd Haynes Bob Dylan-film I'm not There hade premiär i Venedig i veckan. Go Cate! Dubbla Oscarsnomineringar i år?

Ett helt gäng av Britney Spears förkastade albumspår har dykt upp för lyssning hos Perez Hilton, tex här och här och här.

Efter att ha filmat klart Burtons Sweeny Todd kommer Sacha Baron Cohen göra långfilm av sin (homosexuella) karaktär Bruno. Han kommer även att göra filmen Dinner with Schmucks, en film som beskrivs som en blandning av Austin Powers och Meet the Parents (och är en remake på en fransk film).

Kolla in Angelina Jolie och Brad Pitts unge Shiloh – snacka om bevis för att mammas läppar är äkta.

CW kommer premiärvisa sin nya sitcom Aliens in America (som jag faktiskt har sett, så håll utkik i Pilotprojektet for my verdict) för The Islamic Center of Southern California, men efterföljande paneldiskussion. Allting för att vara beredd på eventuella diskussioner (fast det är en ganska snäll serie) redan innan premiären kan man misstänka.

Heidi Klum uppmanade alla på sin websida häromdagen att sätta på Bravo den 14e november, för då skulle "den bästa säsongen någonsin av Project Runway" dra igång. Någon dag efter det försvann meddelandet dock (förmodligen efter påtryckningar från kanalen). Så nu vet vi fortfarande inte mera än att PR4 kanske startar den 14/11...eller också kanske inte.

Tobey Maguire har gift sig i all hemlighet på Hawaii med sin flickvän Jennifer Meyer. Närvarande var bara några få vänner, som exempelvis bästisen Leo DiCaprio.

Det råder ett mindre krig mellan Pixar och Disneys marknadsavdelning, eftersom Pixar tycker Disney misslyckats med att marknadsföra deras senaste film Ratatouille till samma höjder som deras tidigare filmer. Ratatouille har i och för sig precis spelat in $200 miljoner, men det gör den "bara" till årets åttonde mest inkomstbringande film (med risk för att vara utanför topp tio vid årets slut) och alla Pixars tidigare filmer har slutat på minst topp fem på USAs årsbästalista. Pixar har därför bestämt sig för att lägga sig i marknadsföringen av nästa film ('nästanstumfilmen' WALL-E) till Disneys stora förtret.

I USA ses ju Bournefilmerna som de största Bondfilmskonkurrenterna, och nu har Sony Pictures (som ligger bakom Bond22) plockat Bournfilmernas stuntcoordinator Dan Bradley för att göra alla stunts i nya filmen (minst) lika coola som i konkurrentens.

Busy Philipps (för mig mest känd från Dawsons Creek, men hon har tydligen haft en framträdande roll i Cityakuten senaste säsongen) kommer dyka upp i några av OctoberSweeps-avsnitten av How I Met Your Mother och försöka lägga tassarna på Ted.

TV-serien Doctor Who kommer vila lite under 2009 på BBC1 i Storbritannien. Efter att den serie som spelas in just nu avslutats med en julspecial 2008 (inte att förväxla med den julspecial som kommer att gå i år med Miss Minouge) så kommer bara tre specialavsnitt (de sista pennande av Russel T Davies of Queer as Folks-fame) sändas under hela 2009, och sedan återvänder doktorn (kanske i ny gestalt) först 2010 igen med tretton nya avsnitt.

Min 24-favorit Michelle Dessler kommer dyka upp på Cityakuten nästa säsong, eller rättare sagt så kommer skådespeleraska Reiko Aylesworth göra det för att ryktesvis ha en liten TV-affär med John Stamos. Jag kanske måste börja följa ER igen efter två års uppehåll?

Bäst i Idol 2007 igår? Själv är jag så fånig att jag rös när de körde "kolla alla artister vi hittat"-medleyt i början (och ja, jag hade också glömt Daniel)… Dessutom så råder det väl ingen tvekan längre om att castingturnén är till för att hitta roliga loosers att skratta åt. Stjärnorna har de redan vaskat fram innan via inskickade videos etcetera.

Å så slutar vi traditionsenligt med popcornkärnorna som blev över i botten på påsen:
Kate Walsh har gift sig lagom till premiären av Private Practice, efter hundrassjuttiofem olika turer så är det äntligen bestämt att Posh Spice SKA vara med som brudtärna i Ugly Betty, Olivia Wilde, Kal Penn, Peter Jacobson och Anne Dudek verkar vara namnen på skådespelarna som spelar doktor House nya team i säsong fyra, Whoopi Goldberg har nu ersatt (minst sagt kontroversiela) Rosie O'Donnell i TV-programmet The View, det är en man som dör i Desperate Housewives under FebruarySweeps, Halle Berry är gravid, och TV4 blev (naturligtvis) den svenska TV-kanal som tog över Arn-projektet när SVT hoppat av.


Veckans källor: GP, PerezHilton.com, imdb.com, Dark Horizons, E! Online (WwK), TV-Guide (AA), Zap2it, Aftonbladet, Expressen och TV.com mfl

3 kommentarer:

Anonym sa...

På tal om idol kan man läsa lite kul om Ptere Swartling i Jonas gardells dagbok idag.

http://www.jonasgardell.com/doc/diary.jsp#section=k7

Fredrik sa...

Ja nu väntar man verkligen på att Gael Garcia Bernal skall bege sig till Trollhättan (?). Skall vi stalka honom ihop?

Oswald sa...

Tomas: hahaha Undras om någon tipsat kvällstidningarna om det där? Då lär vi snart få se de bilderna!

FF: Det är väl SJÄLVKLART att vi ska! När åker vi? Håll koll i lokalblaskan!
Förresten... Ditt namn länkar just nu till nya bloggprojektet ser jag! Nice name.
Men vad hände med "Män & mandelmusslor"??