31 augusti 2007

Popp or Poop?

Britney Spears – Gimme More

I't Britney, bitch!
I see you!
...and I just wanna dance with you!


Ett av mina favoritrykten om Britney handlar inte om att hon väger för mycket, är alkoholiserad eller missköter sina barn. Det är inte heller det där om att hon neggade en specialskriven låt från Justin för att hon anser att hennes nya skiva redan är tillräckligt bra och klar. Nope, favoriten är att hon är förbannad för att PussycatDolls-Nicole Scherzinger snott hennes låtar (låtar som någon uppenbarligen skrev till Brittan för X-antal år sedan och som denne någon tröttnade på att ha i byrålådan och gav till Nicole). Det hade varit SÅ kul att höra Britney göra Super Villain på Scherzingers kommande skiva...en liten favorit (fast alla låtar med textraden "I just want Batman alone" är predestinerade att bli favoritlåtar hos mig).
Nåväl. När man nu hör Britney Spears förväntade comeback så blir ju i alla fall alltihopa ännu roligare när det låter som en PussycatDolls-låt. Eller egentligen låter det ungefär som om PCD möter Nelly möter Me Against the Music möter ett albumspår från Rihanna....och inte mig emot. Jag gillar det här. Jag kärade ned mig i den där Gimmegimmegimme-slingan första gången jag hörde den (och den vägrar släppa taget), trots att det kanske är ljusår från Baby, One More Time (och även en bra bit från Toxic) och trots att jag har svårt att tänka mig att det här är hiten som kan få Britney rejält tillbaka på listorna och bli känd för något annat igen än att fyllevisa mufflan i någon limo.
Som aptitretare för något kommande, bättre, större duger den i alla fall utmärkt.
Popp or Poop?
Popp, I did it again!

Tillägg: Tydligen är det inte riktigt säkert att det här är comebacksingeln, utan mera "den första officiella läckan, hämtad hos Perez". Han har för övrigt ytterligare en (sämre) låt uppe, här. Så här tyckte i alla fall Aftonbladet om Gimme More.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den är definitivt POPP!
Hurra!

Anonym sa...

Bästa Brittan gjort på många år... Kom igen, 1000 gånger bättre än BWO!!

Oswald sa...

Absolut det bästa hon gjort på evigheter, men BWO-jämförelsen känns inte riktigt solklar.
Det är väl ungefär som att jämföra äpplen med kanelbullar?