22 augusti 2007

Dagens Mikropop

Vi börjar med lite naket! Kläderna åkte av när Janice Dickinson och hennes modeller protesterade mot pälsbärande häromdagen.

Blir Ugly Betty roligare nästa säsong? Manusförfattarna har nämligen anställt ett gäng med komiker för att skoja till säsong två och få en kvickare och vitsigare dialog. Risken är dock att det slår över. Jag har också läst en intervju med Michael Urie där han säger (lite uppgivet enligt min tolkning) att Amanda och Marc "both got dumber over the summer". Hmmmm. Å andra sidan ryktas Marc få en pojkvän den här säsongen.

Kristen Bell (alias Veronica Mars) kommer – som jag skrev förra veckan - inte att medverka i Lost som det tidigare ryktats, men däremot i några avsnitt av Heroes nästa säsong. Karaktären (som heter Elle) beskrivs som sexig och mystisk och gör entré i serien genom att begå någon form av brott. Ett annat rykte säger att det är hon som är seriens nya elaking, eftersom Sylar kommer vara borta från serien en hel del när Zachary Quinto drar iväg i ett halvår för att spela Spock i JJ Abrams Star Trek. Well, se där ja! Då kanske undertecknad (som ju inte sett ett enda avsnitt av Veronica Mars ännu) ändå få se lite av Bells beryktade storhet, och inte bara höra hennes röst (hon är berättarrösten i kommande (geniala...såg piloten igår...men mer om det framöver) ungdomssåpan Gossip Girl på CW i höst också).

Madonna och Justin Timberlake kommer uppträda tillsammans på MTV Video Music Awards den 9e november.

Annars är veckans Ugly Betty-nyhet att nu kan man köpa hela säsong ett på DVD i USA (och självklart importera via nätet). Garanterat ett tips till årets julklapp (fast okej...då kan ni vänta till en Europeisk utgåva med svensk text som lär belamra svenska affärer i god tid innan Tjuren Ferdinad och Karl-Bertil Jonsson)!

Filmbolagen Paramount och Dreamworks beslut (ryktesvis taget med hjälp av en hel del pengar under bordet) att bara ge ut sina filmer på ett av de nya DVD-formaten (HD-DVD och inte Blu-Ray) har retat många, blandannat regissören Michael Bay som nu säger: "For them to deny people who have Blu-ray sucks! They were progressive by having two formats. No Transformers 2 for me". Ett hot eller ett löfte, kan man misstänka många undrar...

Å just det ja. En Ugly Betty-grej till: Victoria Beckham kanske inte kommer dyka upp på Wilhelminas bröllop som jag tidigare berättat. Fru Beckhams arbetstillstånd i USA är nämligen inte riktigt fixat ännu nämligen, vilket hindrar henne att spela in TV.

Jesse Spencer och Jennifer Morrison (som båda är stjärnor i House, MD) har slagit upp sin förlovning, men säger i ett gemensamt uttalande att de fortfarande är vänner och ser inga problem i att jobba tillsammans med programmet. "Jesse är bög och skulle passa perfekt med Wentworth Miller" basunerade Perez Hilton genast ut i sin blogg...

Hade egentligen inget att säga här mer än att en sån här snygg box känns som ett måste...för att den är så snygg. Så inte bara för att det är en fantastisk TV-serieklassiker eller för att pilotavsnittet äntligen är inkluderat på DVD eller för att det är tonvis med extramaterial och förbättrad bild och ljud. Utan bara för att den är snygg.

Här är ett länktips till en bra sida med alla filmer som har premiär i USA under hösten.

Adrian Pasdar som spelar Nathan i Heroes kommer tillbringa ganska många extratimmar i sminket denna säsong. Tydligen lämnade bröderna Petrellis explosion över NYC i seriens cliffhanger en del ärr i den flygande politikerns vackra ansikte.

När vi ändå snackar snygga DVD-boxar.
This is TO DIE for.

Lite mera fakta har sipprat ut kring JJ Abrams "1-18-08"-projekt (även kallat Cloverfield). Det handlar alltså om ett monster som smashar söner New York Godzilla-style – men istället för the big-mega-budget-take på den historien får vi en mera Blair Witch-style (hur mycket engelska ord får man in i ett stycke) variant av den historien. Vi följer helt enkelt skärrade människor i monstrets spår...och de lär ryktesvis också behöva tampas med mindre monster i människostorlek som följer i det stora monstrets spår.

Disney Channels visning av sin TV-film High School Musical 2 (med up-and-coming flick (och pojk)favoriten Zac Efron i huvudrollen) i förra veckan drog drygt 17 miljoner tittare till TV-apparaterna, vilket är rekordmycket för kabel-TV i USA någonsin (och det mesta antal något TV-program haft i USA sedan House hade säsongsavslutning i våras).

Vänta, vänta. EN Ugly Betty-grej tiil (ni vet hur det är med favorit-Tvprogram): Six feet Unders Freddy Rodriguez och Mr Dawson's Creek himself - James Van Der Beek – kommer gästspela den kommande säsongen!

Scissor Sisters drottning Ana Matronic har tatuerat ordet Staunch på insidan av sin underläpp. Ordet är en hyllning till Little Edie i den klassiska dokumentärfilmen Grey Gardens.
"But you see in dealing with me, the relatives didn't know that they were dealing with a staunch character and I tell you if there's anything worse than dealing with a staunch woman... S-T-A-U-N-C-H. There's nothing worse, I'm telling you. They don't weaken, no matter what. "

Rykten om Sex and the City-filmens handling har nu börjat sippra ut, och förvånande nog verkar det som om en stor del av filmen kommer äga rum utanför New York (boooooo!) – nämligen i Mexico! Ett annat rykte säger att Carrie numera är så framgångsrik (inom vad?) att hon har en ung, vacker assistent som har en stor påverkan på filmens historia.

Veckans mest ov'äntade castingnyhet? Komediennen (och liberalen...i världens mest konservativa TV-show) Janeane Garofalo i 24!

Scorsese har hoppat av (det före detta) Martin Scorsese/Robert DeNiro-projektet The Winter of Frankie Machine, en film om en hitman på ålderns höst i gangstermiljö.

Steven Spielberg ryktas ha sponsrat en helrestaurering av Gudfaderntriologin som kommer dyka upp innan jul.

Nu finns det en teasertrailer för den kommande Bob Dylan-filmen där Cate Blanchett, Christian Bale, Heath Ledger, Richard Gere med flera med flera alla spelar rollen som – Bob Dylan.

Megamikropop: J .K. Rowlings nästa bok ryktas vara på gång redan och vara en deckare, Siegfried & Roy har äntligen kommit ut ur garderoben (på bilden ser vi även Montecore...tigern som nästan käkade upp en av dem), årets Emmy-gala kommer ledas av American Idols Ryan Seacrest, Britneys ex K-fed har fått en återkommande roll i ungdomsserien One Tree Hill, James Woods ryktas vilja lämna Shark, runt lucia i år är det dags för Daniel Craig att dra på sig smokingen och börja filma nästa Bondfilm, Darren Hayes arresterades i Soho i London i helgen, anklagad för att ha skrikit rasistiska tillmälen på en thailändsk restaurang, Celine Dions kommande album har bytt namn från Woman In Me till Taking Chances, Krille Luuk och Robban Aschberg leder Kristallen-galan, och slutligen; det TV-program som jag längtar efter allra, allra mest i höst (tänker inte säga vilket) har just börjat licensiera ut sitt namn till olika produkter (bland annat symaskiner från Brother International).

När och hur blev Anton Glanzelius så här småhet?

Slutligen: Jag vet att jag kanske som TV-bloggare borde kommentera nomineringarna till TV-Kristallen närmare men...jag är helt enkelt för ointresserad av större delen av programmen. Okej, jag hade gärna sett att Melodifestivalen, Idol eller till och med småskojiga Robin vann underhållningsklassen...men det blir väl ändå Bonde Söker Fru. Dramaklassen har jag pinsamt nog knappt sett en enda nominerad serie i osv osv. Boooring. Men lita däremot på att Emmygalan kommer täckas här senare i september...


Veckans källor: EW.com, PerezHilton.com, Towleroad, imdb.com, Dark Horizons, E! Online (WwK), TV-Guide (AA), Zap2it, Aftonbladet, PinkisthenexBlog, Expressen och TV.com mfl

6 kommentarer:

Anonym sa...

Anton har alltid varit mer än bara småhet!

Rexxie sa...

Håller med Kim, Anton har alltid varit het (och söt)!

Niklas sa...

Det är SKANDAL att du inte har sett Veronica Mars!

Bästa. Serien. NÅGONSIN!

Oswald sa...

För mig var mest Anton liten och lekte med Michael Jackson...och sen var han tunnhårig ralityproducent.
Nu vill jag bara ha hans armar (och hans skjorta).
I dubbel bemärkelse.

Jag vet, jag vet. Jag har vänner som är på mig om Veroonica Mars också. Och Entourage. De två TV-serier man MÅSTE se om man är en nörd. I know, I know.

Men Mars kommer på en Box med alla säsonger som kan vara bra att köpa i NYC i oktober, och Entourage har jag blivit lova att kunna låna i jul.
Så det finns en plan!
=)

Unknown sa...

och för den som undrar så kommer ugly betty på svensk dvd den 14 november. inte sååå långt bort. när vi ändå pratar om det så kan vi nämna att grey's anatomy säsong 3 kommer den 6 december och brothers and sisters den 28 november. Samma dag, 28/11, kommer även, HURRA!, Heroes...

Så nu vet ni.
=D

Oswald sa...

Om jag kan hålla mig över NYC-resan blir det garanterat att köpa då i så fall.
Både Ugly Betty och Brothers & Sisters torde vara självklara julklappar till Syrran.
*och läste du det syster så glöm det*