30 juli 2007

Tågtankar

Befinner mig just någonstans mitt i landet på ett tåg – och givetvis är himlen alldeles klarblå utanför just idag så man verkligen ser hur vacker Sverige är (eller i alla fall alltid borde vara) på sommaren.

Känns både bra och vemodigt att åka tillbaka till Stockholm. Staden är trevlig, det ska bli kul med lite Pride och öl-i-grusgrop. Samtidigt är Stockholm ofrånkomligen förknippat med jobb numera, vilket gör att Karlskrona och Göteborg känns långt mycket mera semester och avstressande.

Min stora, röda resväska (även kallad "lägenheten" på grund av sin hyfsat rejäla storlek av grabbarna under Londonresan) är så fullpackad att den sprack när jag skulle försöka få upp den på en (fullbelamrad) hylla här i vagnen. Suck. Nu får man pytsa upp några tusenlappar för en ny innan NYC och Peking i höst. Det kanske inte drabbar nån fattig, men alla pengar som kunde gått till drinkar och onödig shopping – men istället måste gå till något annat – är mindre roligt spenderade kronor.

Ingmar Bergman blev nästa på most-likely-to-die-listan att falla ifrån (han låg i topp nu när Alice var väck) och dagens stora frågor är förstås vem som ligger etta på den listan nu (förslag) och såklart hur schackspelandet med Max von Sydow-döden gick.

Barn på tåg är INTE okej. Och VEM var det som lurade i mig att barn var förbjudna i första klass på X2000? That was obviously a lie! De har låtit oavbrutet sedan vi lämnade Göteborg. Fasa.

Har just sett lite mera Weeds och ska nu plöja ytterligare lite TV-piloter inför hösten – ett ganska perfekt sätt att spendera tågtid på.

1 kommentar:

Anonym sa...

Enligt säkra källor är det mycket nära att sj inför barnfria vagnar, kanske redan till hösten.