16 maj 2007

Onsdagskortisar

Man kan ju tycka att efter en veckas uppehåll så borde det flöda över av kortisar…men nope. Dels så har ju min "insamlingstid" kraftigt begränsats av Ukrainska drugor, pop-pojkar från Andorra och lesbiska seribiskor, och dels så snackar ju alla TV-sajter (de jag läser mest och där det mesta av kortismaterialet införskaffas) bara om Upfront Week, och den klarar vi ju av på annat sätt här...men lite finns det såklart för alla kortis-fans därute. Voila!

Tintins ska bli film...och det är inte vilket litet kioskprojekt som helst vi talar om: Tre filmer ska det bli till en början (fortfarnde inte avslöjat på vilka böcker) och de skall vara CG-baserade 3D "capture movies" – det vill säga verklighetstroget animerade a' la' Polarexpressen. Inte nog med det...regissören av första filmen förväntas bli ingen mindre än Peter Jackson medan nummer två skall regisseras av...Steven Spielberg! Succéregissörerna är nämligen båda Tintin-fans.

Det här är Warnes "teaser logo" för nya Batmanfilmen The Dark Night. Hmmm. Sådär, va? Teasertrailern med fallande spelkort och en viskande Jokern verkar i så fall mera spännande. Förväntas dyka upp innan nya Harry Potter-filmen.

Dreamworks kommer för övrigt också sponsra Peter Jacksons kommande filmprojekt The Lovely Bones (vars inspelning ska dra igång i slutet av oktober) med en förhållandevis stor budget för en så pass smal film.

Som jag skrev tidigare idag så kommer UpfrontWeek-rapporten om främst CBS och Fox så fort de dyker upp och jag har bredband (vilket kanske kan dröja tills nästa vecka). Jag kan däremot avslöja redan nu att CBS förväntas ha plockat upp piloterna Moonlight (privatdeckare är också vampyr), Viva Laughlin (amerikanisering av brittisk serie om kille som bygger ett casino), Swingtown (familj på 70-talet byter partners), Big Bang Theory, Cane, och tävlingsprogrammet Power of 10.

Charlotte "jag-vågar-aldrig-ställa-upp-i-Melodifestivalen om-artister-som-Carola-eller-The Ark-är-med-för-då-vinner-jag-inte" Perelli har bestämt att eftersom "Sverige aldrig kan vinna längre" så ska hon nu försöka få ställa upp för Estland eller Ryssland. Well. She already has got the classic east-block make up.

De första tre minuterna av Heroes säsong två är redan inspelade – de kommer nämligen även avsluta säsong ett.

Sommarens dockusåpa på CBS heter förresten Pirate Master. 16 personer utvalda efter docusåpans alla regler ska segla runt på ett stort skepp i Karibien och lelta efter en skatt värd $1 miljon, och på klassiskt Robinson-manér röstassedan en person ut i varje avsnitt. Huruvida detta inbegriper (självklarheten) att gå på plankan har jag inte lyckats ta redan på.

Jag älskar att Jonas van der Burg bytt ut September mot Idol-Danny ett litet tag. Jag har alltid älskat hans låtar, men September kändes lite blek som artist. Jonas + Danny däremot is a match made in heaven och Play it for the Girls är det perfekta kärleksbarnet mellan September, Modern Talking och (också Jonas-pennade) Lucky Twice...dessutom med ett falsettparti som skulle få Picadilly Circus-Pernilla att blekna. Jokerplats för Joans med valfri artist i närsta års melodifestival?

Justin Timberlakes konsertturné (som bland annat nåt Sverige i sommar) ska filmas av HBO.

Men Fox då undrar ni? Har de inga nya serier? Jodå. Trots att de inte redovisar sin tablå förrän imorgon ryktas de bland annat ha sagt gröntljusochvarsågodattkör till Back to You (Fraiser-Kelsey Grammers nya serie på en nyhetsredaktion), New Amsterdam (odödlig 1600-talspolis löser brott i dagens N.Y.C), The Sarah Connor Chronicles (Terminatorfilmerna som TV-serie), K-Ville (om poliser i New Orleans post-Katrina), The Return of Jezebel James (Gilmore Girls-Amy Pallandinos nya komedi med Parker Posey) och Canterbury's Law (Cityaktuens Julianne Margulies blir advokat).

Trots att första filmen inte haft premiär ännu så arbetar man redan på manuset till uppföljaren av Transformers. Samma sak med Shrek – trots att del 3 inte haft premiär ännu, så ryktas redan Mike Mitchell vara klar för att regissera nummer fyra.

Den största överraskningen annars vad gäller filmen om Transformers är om jag får säga min mening inte att den fått rejält bra betyg på alla förhandsvisningar (enligt producenterna "de bästa en Michael Bay-film fått" – vilket man så klart kan diskutera är ett kvalitetsuttalande eller inte) utan att den klockar in på 'bara' strax över 120 minuter. Otroligt uppfräschande i en värld där alla filmer snart verkar vara för långa föratt visa på en Atlantflygning.

Både John Travolta och Queen Latifa har ju homorykten surrandes som en svärm av humlor omkring sig, och nu dyker båda upp på omslaget till en homotidning inför premiären av Hairspray. "Ingen av dem kom ut" konstaterar Perez Hilton (där jag som synes "lånade" bilden) torrt.

Cameron Diaz bröst hoppade ofrivilligt ur hennes top när hon var gäst hos Ellen häromdagen. Lyckligtvis (för TV-bolaget alltså...post Janet J) så lyckades en obsevant kameraman filma henne från andra sidan så bara studiopubliken fick en liten glimt av vart framtida barn till Cameron ska Diaz.

Kylies baddräktskollektion säljer mycket bättre än Madonnas kläddito på H&M. Go Kylie!

Kollar man trailern för Hairspray så verkar förresten John Travolta mer än lovligt obekväm och fel i Divines gamla paradroll…medan Michell Pfeiffer (en av mina stora filmfavoriter) ser ut att glimra som bitchig morsa.

Å så det där ni redan vet: Helen Mirren tackade (till stor uppståndelse) nej till en middagsinbjudan från den riktiga engelska drottningen, Hermione/Emma Watsons bröst har förstorats på en affisch till nya Harry Potter-filmen, Sacha Baron Cohen ska INTE spela Freddie Mercury på film, Perez Hilton älskar Günther & The Sunshine Girls, Dogge la ned Latin Kings för att han hellre vill hålla på med film, Solstollarna ska göra comeback, senator-Arnold ska INTE vara med i nya Terminator-filmen, Whitney verkar fallit tillbaka i sitt missbruk, Tommy Nilsson ska skilja sig från Malin Berghagen och Bud Bundy/David Faustino arresterades i helgen för marijuanainnehav&påverkan.


Veckans källor: EW.com, Aftonbladet, PerezHilton.com, imdb.com, Dark Horizons, E! Online (WwK), TV-Guide (AA), Zap2it, AintItCoolNews, Expressen, och TV.com.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Du har kommenterat en blogg om hicka och skrivit att du har en kompis som har kronisk hicka.
Jag jobbar med ett tv program om hälsa och mediciner (som kommer att sändas i kanal 5 till hösten) där vi gärna skulle vilja komma i kontakt med din vän för att göra ett reportage om just hicka. Vore toppen om du kunde maila mig på matilda@sto-cph.com så kan vi prata mer! Hejhej/Matilda

Fred sa...

"...en liten glimt av vart framtida barn till Cameron ska Diaz." Så klockrent! Grattis! :-D

Ser för övrigt fram emot dina 15 minutes som den kroniska hickans talesman i kanal 5!

kazarnowicz sa...

Haha! "framtida barn till Cameron ska Diaz"

How I love göteborgshumor. Och Dexo kör två göteborgsvitsar samma vecka som jag återupptäcker "På minuten" som ju till stor del är göteborgshumor.

Något som inte är bra däremot är "shrek the third" i spelformat. När filmen är 3d-animerad tycker man att spelet ska hålla någorlunda klass, men både grafik- och spelmässigt ligger det någonstans före millenieskiftet.

För övrigt så ÄR travolta bög. Du har väl inte missat fotot när han hälsar på sin "vän"?

eurofivestar sa...

"Well. She already has got the classic east-block make up."

ROFL!!!!

Oswald sa...

Fred: Well. Den där hickan tillhör en kollega jag inte arbetar med mera så jag tror inte det blir någon femmanhicka för mig...

Micke: Hm. Är allt dåligt vitsande automatiskt Göteborgsvitsande? Jag är lite sur på att den där stan skall ta äran för min dåliga, medfödda humor...

Och du - det där Travoltafotot med gubbhångel var ju en del av kortisarna för några månader sedan...så nog har jag sett den! :)

Euro5*: Jamen det är ju sant! Hennes uttalande i Expressen måste vara bland de tröttaste under hela det här hemska efterspelet till ESC - jag vill bara åka tillbaka till vår lilla soffa på finalkvällen innan alla började mmuttra och skämma ut sig!

eurofivestar sa...

Oswald: Vem vill inte det!?!?! Då man fortfarande trodde att alla i hela Europa kunde leka tillsammans. Ack, vad vi bedrog oss.

eurofivestar sa...

missade en mening:
tillsammans...utan att bli arga på varandra.

Oswald sa...

Jag vet. :(

Maken till antiklimax och pyrrhusseger för stackars Marija får man leta efter.

Jag hade ingen aning om att svenskar var SÅ dåliga förlorare.

Å all rasism och homofobi (mot Marija då) som bubblat upp överallt den senaste veckan är ju direkt vidrig.

Anonym sa...

Jag fattar inte att jag kunnat missa din blogg så länge?! Vad är det för fel på mig? Vilken tur att du skrev en kommentar på Euro5stars blogg så jag hittade hit. Vi hade ju kunnat snacka om världens bästa serie Heroes när Tråkirland sjöng! Men nu är du bookmarkad i alla fall.
ps. Tycker fortfarande att du och R1 är fjantsvenskar som inte orkade komma med på efterfest hos oss... ;)

Anonym sa...

Günther 4-ever!

Anonym sa...

I will not acquiesce in on it. I think precise post. Expressly the designation attracted me to read the sound story.

Anonym sa...

Hi,

I begin on internet with a directory