27 mars 2007

Tre Tisdagstips!

Jag älskar alliterationer och jag älskar återkommande bloggrubriker/poster, så här kommer en till. Den kommer inte dyka upp varje tisdag (för jag har lovat att inte stressa mig själv med flera sådana grejer) men när den kommer så kommer så innehåller den ett tips om tre saker som inte nödvändigtvis behöver vara så "just nu" som det som ligger på de andra listorna.

Dagens tema:
Låtar som varit med ett tag, men som jag upptäckt först senaste veckan.

1. Amy Winehouse – Rehab
Smått underligt att man kan bli så lycklig över att lyssna på en låt som handlar om drogberoende och att inte vilja åka in på rehab...men det blir man. Måste snarast införskaffa Amys nya skiva och kolla om allt låter så här härligt 50/60talspoppigt. Årets Pipettes – fast mera på riktigt?

2. Kaiser Chiefs – Ruby
Ta ett av de mest utslitna tjejnamnen inom musiken och upprepa det fyra gånger (gärna följt av det klassiska Do ya? Do ya? Do ya?) och du har en englandsetta och världens största brittpopband denna månaden. "Ett sämre Blur" muttrar Liam, som själv fått finna sig vara med i ett "sämre Oasis" de senaste tio åren. Helt okej platta också.

3. Melody Club – Fever Fever
Jag gillade inte Melody Clubs senaste skiva speciellt mycket när den kom, vilket kan vara anledningen till att jag helt missade den här hiten helt tills den dök upp på Tracks. Inte i Palace Station och Electric-klass, men ändå ett friskhetstecken från det gamla Kylieförbandet.

Nästan på listan: Lasse Lindh – Varje Litet Steg
Jag tröttnade ganska snabbt efter en stund i sällskap med Lasse Lindh senaste skiva måste jag erkänna, vilket, får jag väl erkänna, mestadels beror på att jag inte är helt ombord på samma båt som alla dessa svenska män som sjunger låtar a la Winnerbäck. Men den här Trackshiten är tillräckligt somrig för att vara oemotståndlig till och med för mig. Kanske får jag lyssna lite på skivan igen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Miss Winehouse kan verkligen rekommenderas. Grym röst! Hennes personlighet verkar dock vara ... intressant, så att säga. Någon skrev att hon får Lily Allen att verka som en väluppfostrad liten flickskole-elev... Hon har en gång börjat en konsert med att kräkas efter kvarts låt och sen gå av scenen. Så Rehab kanske inte var nån dum idé ändå...

Du har väl f.ö sett att hon kommer till Way Out West? http://www.svd.se/dynamiskt/noje/did_14896522.asp. Artistlistan på den festivalen kan nog t.o.m få mig att krypa ur min småbarnsförälderkokong... ;-)