07 mars 2007

Onsdagskortisar

Redo för lite onsdagskortisar? Okej. Håll i er. Here we go!

Fatta att efter veckans fantastiska avsnitt av Heroes (inte för jag tror det kommer hända, men jag säger det igen: den dagen de har ihjäl Peter Petrelli slutar jag kolla!) så tar de nu uppehåll till 23 april! Läs den meningen igen: Tjugotredje-fucking-april!!! Det är HUR länge som helst. Kan någon läxa upp NBC och lära dem hur man gör om man råkar få en hit i knät... De verkar ha glömt det.

Roligaste raden i en recension den här veckan? Markus Larssons (i Aftonbladet) om Jimmy Janssons nya: "Låtarna måste fortfarande fråga föräldrarna om lov innan de får cykla ner till stan och hänga med polarna". I övrigt tycker jag att Mikas skiva får skandalöst trista betyg i svenska medier överlag... Treor? Världens tråkigaste medelmåttabetyg!? Det är den inte värd. Läs senaste QX (eller Annah Björk i City) för rätt information!

Idag börjar elfte säsongen av South Park i USA. Oh my god! They killed their creativity a long time a go. You bastards!

Redo för lite dåliga TV-nyheter (beroende på hur man ser det)? Just nu ser det inte speciellt ljust ut för fans av Gilmore Girls, The Class och Supernatural... Dessa program ryktas nämligen vara klara för nedläggning vid säsongen slut, efter (i tur och ordning) sju, ett och två år. Bäst i gänget verkar oddsen vara för Supernatural (så MrC – inga tårar ännu!).

Det var ett bra tag sedan jag såg Cityakuten nu, men nu ska i alla fall även Goran Visnjic (Luka) hoppa av skeppet som aldrig verkar sjunka.

Jag älskar det mesta som har med Måns Cara Mia att göra – utom produktionen. Jag vet att Mr Sillén (numera rättstavad överallt här i bloggen) och jag är duktigt oense i frågan men usch vad billig den känns stundtals...som en demo! Det där trista baskompet och pianoplinket. Bara dragspelet känns riktigt snyggt. Vinner han så hoppas jag SVT kan kosta på Kempe&Co en ommixning (som ungefär alla andra länder gör). Där har onekligen The Ark och Andreas Johnson en fördel i vinnarstriden...deras produktioner låter åtminstone som någon kostat på dem lite. Nannes låt var för övrigt raka motsatsen till smågodis-Måns. Jag älskar hur de med enkla medel lyckats göra något hyfsat nytt (okej, jag vet att det är snott från George Michael och Faith...men allting kan vara nytt i Melodifestivalen – hur gammalt det än är) av ett annars mediokert Nanne-standarbidrag. Jag älskar ännu mera att folk såg igenom det.

I april börjar de spela in nya avsnitt, så i typ juni kan vi kanske förvänta oss nya avsnitt av favoriten Weeds i USA.

Nya Harry Potter-filmen har nu premiärvisats för testpublik och (de väldigt varierade) recensionerna har börjat poppa upp på internet. Allt ifrån händelsefattig till “en actionfylld berg-och-dal-bane-tur“ verkar vara omdömena, som går hårdast åt Imelda Stauntons Dolores Umbridge. Tydligen en störig karaktär på fler än ett sätt om man får tro testpubliken.

Jag tänker inte avslöja vilka – det kan ni få leta upp själva på nätet om ni vill – men två av Losts huvudkaraktärer kommer visa sig vara syskon framöver!

Matthew Rhys som spelar charmiga bögnbrorsan Kevin i Brothers&Sisters – reklam överallt i tunnelbanan i Stockholm just nu...femman satsar rättmätigt stort ännu en gång på att marknadsföra ett av sina bra köp, och mitt tips till er är att börja titta och HÅLL UT! Det börjar sådär och känns lite meningslöst i några avsnitt...men det tar sig (eftersom de bytte manusförfattare) – är egentligen från Whales, och regissören Ken Olin (of Alias fame) brukar därför ibland få bryta inspelningen med orden “Cut. Can you not sound like you’re from Middle Earth?”.

Serien får förövrigt mängder med lovord för sitt sätt att skildra homo-Kevin precis likadant som de andra syskonen, och enligt seriens skapare så har detta uppmuntrats av ABC och ingen har någonsin sagt något om att det borde vara mindre killhångel i serien (Kevin är faktiskt en av dem som hånglar mest). Kudos!

Av alla texter i alla Mello-låtarna så är min favoritrad Christer Lindarws snuskhöjning i (Åh) När Ni Tar Saken i Egna Händer: Hantralla på torpet! Jag fnissar varje gång.

Dawson’s Creeks egen Dawson - James Van Der Beek – har skrivit på för att medverka i ABC amerikanska variant av brittiska Fotbollsfruar...

I säsong tre av Desperate Housewives i USA har Gabby just börjat dejta en borgmästarkandidat spelad av samma snubbe som var politikern i Sex and the City som ville att Carrie skulle kissa på honom. Jag har därför väldigt svårt att tänka på något annat när jag ser honom och Gabrielle tillsammans här också...

Det är inte ofta en dansremix går långsammare än originalet...men så är fallet med Magnus Carlssons Soundfactory Radio Edit av Live Forever! Måste också passa på att säga att medan jag kan leva med den franska versionen av samma låt så låter den spanska bara som...well...någon som inte kan spanska.

Slutligen: En TV-pilot jag borde prata mera om är Gilmore Girls skapare (som skrev alla avsnitt fram tom förra säsongen...och ni vet vad som hände efter hon försvunnit...katastrof!) geniet Amy Sherman-Palladinos The Return of Jezebel James som hon ska göra för FOX. Det är en komedi som handlar om en barnboksredaktör(spelad av indiefilmdrottningen och Oswald-favoriten Parker Posey) som tvingas be sin yngre syster (spelad av Six Feet Under-lillsyrran Lauren Ambrose) föda fram hennes barn då det visar sig att hon själv är ofruktsam. Låter kanske inte som jordens roligaste synopsis...men jag tvekar till att jag tyckt annorlunda om om Gilmore Girls dito.

Das was alles für heute.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tju-jävla-tredje april?!? Borde vara spöstraff på så långt uppehåll med den cliffhangern.

Apropå cliffhanger: ser fram emot s3e01 av Weeds. Något av en cliffhanger där med.

Hörru "Ozzy", kan du inte dela på onsdags-TV-kortisar och onsdags-shlagerkortisar? Som det är nu tvingar du mig att lära mig en massa om Magnus Carlsson och Jimmy Jansson, när jag egentligen bara vill veta allt om TV... ;-P

Oswald sa...

*hahaha*
Man kan inte BÅDE äta kakan och ha kvar den...det vet du väl!
Kortisarna är just kortisar för att de handlar om allt ju!

Men jag kan ju glädja dig med att Melodifestivalen är över tills nästa onsdag... ;)

Darling sa...

Extaaaas!!! Att de lägger ner Gilmore Girls är den bästa nyheten jag fått på länge, länge, o då menar ja verkligen länge.

Kim da Costa sa...

Haha, jag tänkte på samma sak apropå borgmästarkandidaten och den gyllene leken. :)

Anonym sa...

Kan de inte anlita Anders Hansson att mixa om Cara mia? Fast då kommer det kanske låta PRECIS som BWO. Ha ha!
Fast jag tycker inte att det är något större fel på produktionen. De skulle ha kunnat lägga in lite stråkar bara... Då tyckte jag Nannes trist gitarrkomp var värre.
Intressant är dock att han inte tog den där höga tonen på slutet som hörs i videon... Feeegis! ;D

Anonym sa...

Magnus Franska version är mycket bättre än den spanska (låter verkligen B). Men den engelska är ju klart bästa versionen!

Anonym sa...

ang trista treor till mika. De har något fel på öronen. Han sjunger äckligt bra OCH han är snygg. Vad är felet? jag ser det inte. Men kärleken gör kanske folk blinda^^

Sara Ödmark sa...

Jag gråter nog inte heller när dom lägger ner Gilmore Girls. Denna fantastiska serie förtjänar ett bättre slut än att plågsamt långsamt självdö utan Sherman-Palladino.