19 mars 2007

Läget Just Nu - Vecka 12

Bra Saker Just Nu:

Förstahandskontrakt/Min Lägenhet Ny
Inte bara på förstaplatsen för att jag äntligen satt min namnteckning på ett papper, kan kalla 80 kvadrat för mina och slutligen har hamnat på bostadsmarknaden efter alldeles för många år. Nope. Lika mycket för att jag – tillsammans med FF…mannen som utan att tveka (och med bara en pizza som muta) glatt ställde upp och skrubbade ett skafferi besudlat av en exploderad tomatkonserv – äntligen storrensat och i stort sett flyttstädat min Göteborgsbostad så den känns beboelig igen efter ett drygt år i Stockholm med bara sporadiska besök. När firar vi kontraktet med en inflyttningsfest på riktigt?
Jobba på Göteborgskontoret Ny
Jag älskar Stockholm som stad...och inte minst alla de nya vänner jag har där – men det otroligt tråkiga och monotona uppdrag jag utför i Kista blir bara så mycket trevligare i de vackra lokalaerna på Lindholmen omgärdad av frallor och gott(!) kaffe…och inte minst alla mina kollegor. Massa tack till dubbel-E för trevligt (och lika snorigt) rumssällskap!
AfterWork med Göteborgarna Ny(?)
Alltid lika trevligt med ett gäng öl någonstans…och denna gången fick jag träffa alla mina jobbfavoriter (om man tjuvräknar lunchen med F2) och dessutom käka mat med grabbarna grus i "familjen" på Haket efteråt.
"De Andras Liv" – Film av Florian Henckel von Donnersmarck Ny
Oscarsbelönad som Bästa Ickeengelskspråkiga Film. Läs mera här.
"En Obekväm Sanning" – Film av Davis Guggenheim Ny
Oscarsbelönad som Bästa Dokumentärfilm. Läs mera här.
Stimorol Fusion Vanilla/Mint 2v
Varför är det så få i asken? Var kan man köpa flerpack? Varför är jag besatt?
"Project Catwalk" Säsong 2 – TV-serie på SkyThree 4v
Hur kan jag pricka in den slutgiltiga finaltvåan som favorit varje år?
"Grey’s Anatomy" Säsong 3 – TV-serie på ABC 15v *åter*
Äntligen var humorn tillbaka i serien igen. Då kan jag ta att det var ett av de få avsnitten då jag inte ens kände lite lust att börja gråta…mer än de scener då Addison var med såklart för jag står knappt ut med tanken på att hon skall skrivas ut från Seattle Grace för en egen serie som jag inte vet om jag kommer gilla…
"Give It To Me" – Singel m Timbaland Feat. Nelly & Justin Ny
Inte riktigt i klass med Nelly Furtados och Justin Timeberlakes solosinglar, men ändå ett välkommet ickeschlagerbaserat nytillskott i iPoden.
"Americas next Top Model 8" – Reality på CW Ny
I jämförelse med jakten på nästa Pussycat Doll på samma kanal så är Top Model ett under av bra kvinnliga värderingar och sunda ideal…bara en sån sak. Årets make-over program lyckades dessutom nästan (men bara nästan) undvika den sju säsonger klassiska jag-börjar-gråta-för-att-de-klipper-mig-scenen.

Tveksamma Saker Just Nu:

"Nia Frisk" – Film av Maria Blom
Nope, inte "Se Upp för Dårarna"-dålig, den har helt klart ett ärligt uppsåt och sina poänger - men samtidigt helt klart en stor besvikelse som man kan läsa mera om här.
"Mullvaden" – Reality på Kanal 5
Jag kör samma den här veckan också: Det här är en av mina absoluta favoritrealitys - ett perfekt format som jag bara väntat på skulle komma tillbaka… Men precis son förra veckan är jag inte riktigt ombord ännu. Förmodligen är det förmånga tävlanden fortfarande för att jag ska få riktigt grepp om dem.
Otrivin Menthol – Nässpray
Fantastiskt när man knappt kan andas…men mentholen gör lite att det är som att köra upp ett hekto wasabi i näsan varje gång.

Dåliga Saker Just Nu

Förkylning
Jag klarade hela vintern tills nu… Suck. Har nog snutit upp en bal toapapper och pappersnäsdukar på sista tiden. Lite tur i oturen är det väl kanske att jag inte kom i gång med träningen precis innan…men samtidigt: Det gör mig knappast smalare eller mera frisk. Förkylningar sabbade dessutom att jag varken kunde luncha med A eller träffa hans familj under hela min Göteborgsvistelse. Surt.
Haket Utan Cattis
Som en lesbisk scen i en porrfilm – säkert givande för många men mig ger det absolut ingenting alls. Kom tillbaka…annars så gör nog inte jag det.
"Stina" – Lördagsunderhållning på SVT
Om SVT ska försvara sina Melodifestivaltittarsiffror behöver Stina få igång flytet lite bättre än i sitt första program. Många intressanta gäster – men snuttifierade intervjuer och dåligt med röd tråd.
Slut på Adressändringen
Ironiskt nog flyttade min post hem ungefär samtidigt som jag skrev på mitt förstahandskontrakt…jag glömde nämligen förlänga min adressändring. Har nu tagit beslutet att det inte är värt 725 spänn att få sin reklam uppskickad till Stockholm varje vecka… I fortsättningen blir det att hämta posten de veckor jag är hemma, begära att få räkningarna elektroniskt…och få sina polare att skicka eventuella tack och vykort direkt till huvudstaden.
Datorkrasch
Lyckligtvis inte min dator (denna gången) men när FFs burk försvinner får jag mycket tråkigare MSN-kvällar och sjukt tristare TV-stunder i Göteborg.

Ungefär så just nu.

3 kommentarer:

Kim da Costa sa...

Berätta nu allt om din våning. Är det samma? Är det en ny? Bildbevis, tack.

Anonym sa...

Grattis till förstahandskontraktet! :)

Anonym sa...

Tips: www.mobila-posten.se
Hjälper dig på vägen!