13 mars 2007

Läget Just Nu - Vecka 11

Bra Saker Just Nu:

Melodifestivalen 2007 5v
Spänningen dödades väl lite av juryns poäng…men egentligen var det väl ingen (förutom de mest schlagerbitna bögarna och Idolfansen) som trodde Zemlan hade någon chans mot The Ark. Melodifestivalen 2007 blev i vilket fall en makalös succé både för SVT och mig personligen. Den här finalveckan hade några av de roligaste dagar jag varit med om och den kröntes av en kul Melodifestivaltittning hemma hos en polare till Ronny (grym röstlista!) med följande färd till den officiella efterfesten i Globen (där alla artister uppträdde igen + några favoriter) och när den slog igen klockan tre så blev det Lino tills solen gick upp…
E & R1 - Mina Melodifestivalpolare 4v
…men det hade inte varit hälften så skoj utan mina två nya favoriter. De vet redan hur mycket jag tycker om att de finns för det har jag såklart sagt till dem, men eftersom vi typ andats schlager ihop ett tag nu så måste de vara kvar på listan. R1 är min mentala schlagertvilling (och bloggandet där borta kommer att fortsätta hela året för vi har så sjukt skoj) och E kan vara en av de mest genuint roliga människor jag träffat (hur får man ur sig så mycket one-liners på en kväll?). Kombinera detta med…
"The Worrying Kind/Cara Mia" – Årets Melodifestivalfavoriter Ny
…årets två bästa finallåtar som fick mest och näst mest poäng av publiken. The Ark och Måns var redan innan finalen de mest spelade låtarna i min iPod och mina två fempoängare på QX.se så resultatet kunde inte blivit bättre. Båda funkar dessutom utmärkt att tokdansa till på Lino.
Kändisfest på Undici Ny
Ett gäng kändisar gör verkligen ingen fest (se nedan), men det här var sjukt kul...inte minst för att Undici var ett stående skämt mellan mig, Glenn & Rondo när jag bodde i Göteborg. Men att bli flångpackad för att man fått Sanna & Sonjas drinkbiljetter (via Tobbe) och sedan finna sig snackandes Magnus Carlssons scenkläder med hans man…eller kolla på när Måns bryter arm med Andreas Johnsson…eller plötsligt prata med Carola medan Hugh Grant knallar omkring i lokalen – det är galet surrealistiskt för en civilingenjör från lilla Blekinge. Skoj hade vi i alla fall…tills morgonen dagen efter.
Stimorol Fusion Vanilla/Mint Ny
Jag är helt fast…och jag som alltid varit hängiven mina Extra. Nu har jag fått tänka om! Det här kan helt enkelt vara de godaste tuggummin jag ätit.
"Project Catwalk" Säsong 2 – TV-serie på SkyThree 3v
Förra året kom precis som nu min favorit till final - i den då mycket mera modellfokuserade (vad hände med det?) omgången av - Project Catwalk, men den här gången hoppas jag på vinst istället för andraplats! Brudklänningstävlingen kan förövrigt ha varit den roligaste hittills den här säsongen.
Vin&Mat med Favvo-P och Foto-Sara Ny
Det var verkligen galet längesedan vi såg, men nu fick vi i alla fall ta igen det lite med thaimat och en hel låda rödvin. Trevligt, trevligt.
Shoppingfynd 4v
Nope, inget nytt inhandlat denna veckan…men jag är så sjukt kär i mina nya jeans att de bara måste få vara kvar här på listan. Dessutom fick jag komplimanger för dem. Bara en sådan sak. Kärlek.
"Heroes" Säsong 1 – TV-serie på NBC 8v
Självklart så måste dum-NBC plötsligt göra ett nästan två månader långt uppehåll när serien är som bäst. Suck. Inte för att det lär påverka deras status (eller kvalité) som årets bästa nykomling i USA…men det är galet trist för oss som vill se hur det går för Peter vs Sylar!
Latte+Muffin 20kr på 7Eleven Ny
Efter att ha kommit ur mitt semmelberoende har jag nu istället gått över till 7Elevens fantastiska muffins med citron, blåbär eller (favoriten) kardemumma-smak. Så gott. Och förmodligen dödligt onyttigt.

Tveksamma Saker Just Nu:

"Call on Me" med Laleh
Lalehs nya singel är bästa låten på senaste skivan - vilket jag konstaterade i en lista här i bloggen redan på lucia! Känns lite sönderlyssnad...men är fortfarande grym.
"Mullvaden" – Reality på Kanal 5
Det här är en av mina absoluta favoritrealitys. Ett perfekt format som jag bara väntat på skulle komma tillbaka. Tyvärr så valde min video att kapa lite av slutet så jag kan inte 100%-igt säga att jag är ombord med Hasse Fahlén och gänget ännu, men det verkar helt klart lovande.
"Americas Next Top Model Cycle 8" – Reality på CW
Alltid lika fängslande. Det är bara så. Jag älskar Tyra&Co. Men visst börjar formatet bli liiite uttjatat?

Dåliga Saker Just Nu

Melodifestivalbaksmälla
Får symbolisera både den där jobbiga, fysiska varianten med torr tunga och förlamat huvud, och den mera psykiska jag-kan-inte-fatta-att-det-är-över-och-vad-hände-egentligen-varianten av baksmälla.
Özz Nujen
För att jag aldrig förstått vad grejen med honom är egentligen…och han är överallt.
Vinter vs Vår-vela
Ska man ha mössa...eller handskar...eller ska vårjackan fram...men det är ju kallt på morgonen?
Semlor på Lindqvists
Av någon outgrundlig anledning köpte jag en till där denna veckan…och den var lika trist och tråkig. Vad har hänt?
Melodifestivalfest på Stadshuset
Ett typexempel på att det inte räcker med att trycka in massa kändisar i en flådig lokal och servera fin mat för att det ska bli en kul fest. Jag hade det roligare och mer givande på promenaden hem därifrån.
Killen som Delar Ut StockholmCity i Västermalmsgallerian
Innan stod här världens bäste tidningssnubbe. Han var som ett levande tidningsställ (dvs inte påflugen, men ville man ha en tidning kunde man alltid ta en) och hanterade ungefär 5 personer samtidigt...alltid med ett leende. Nu står där en snubbe som pratar i mobils, pillar sig i näsan, pratar med nån kompis eller bara ser allmänt loj ut, och det är omöjligt att få en tidning om man inte hämtar ur den stora hög (ingen ställ här inte) som han byggt i en hörna vid soporna. Ge mig en Metro!

Ungefär så just nu.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ser på bilden att du lyckades hitta mumsmums :)

Oswald sa...

Japp.
Extra roligt är ju att se hur nöjd jag ser ut.
*hahaha*

CissIsa sa...

Fin bild.
Jag såg ingen som såg ut så på Bengans igår. Däremot såg jag Alexander Bard. Och jag fick tre skivor signerade av söte MIKA!

Anonym sa...

Oj en sån söööt bild på dig och Måns!
Nästan så man blir avundsjuk.
Yummy guys!