18 mars 2007

Daniel Craig i all ära...

...och även Sean Connery såklart...

Men varje gång jag ser Goldeneye med Pierce Brosnan så inser jag att i min värld finns det ingen Bondfilm som slår Martin Campbells mästerverk från 1995.

Jag kan inte sluta titta...fast jag sett den otaliga gånger sedan premiären. Förutom att musiken suger så har den verkligen allt jag vill ha av en Bondfilm: Handling (som fungerar), coola karismatiska skurkar (där en har dubbeltydigt namn), snygga Bondbrudar (där en är svensk), häftig action som är orimlig (men ändå inte overklig), en ständigt stilig Bond med bett i replikerna och ett snyggt ledmotiv till schyssta förtexter.

3 kommentarer:

kazarnowicz sa...

Jag kan inte se Pierce Brosnan som Bond utan att tänka på slutrepliken i "The world is not enough" (för övrigt en fantastisk Bond-låt med Garbage): "I always wanted to have Christmas in Turkey".

Raden levereras till Denise Richards karaktär, Christmas, när de just ska ha slut-sex. Denise Richards spelar en av världens främsta experter på kärnkraft, och ser ut att vara ungefär 12 år gammal.

Jag hatar Denise Richards, och jag hatar Pierce-som-Bond efter den repliken :-)

Oswald sa...

Jag väljer att ignorera alla Pierce-Bondfilmer efter GoldeEye.

Har sett dem allihopa såklart, och speciellt den sista med Halle Berry kan vara det absolut sämsta jag sett. Jag avskyr den filmen.

Det enda jag gillar med The World is Not Enough är att de är i det där fyrtornet i Bosporen i Istanbul där jag var magsjuk en gång.

Men just GoldenEye är helt perfekt...och just där är (i mitt tycke) just Pierce Brosnan den bäste Bond som spelats på film.

Anonym sa...

Hi, I do believe this is an excellent blog.
I stumbledupon it ;) I may return once again since i have book-marked it.
Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide other people.


Visit my web blog semen volume enhancement