06 november 2006

TV-recension: Böglobbyn

Böglobbyn
SVT2, 20.30

Bögatan och parken vid Redbergsplatsen…jag blir ju helt hemma-nostalgisk. Eternal Flame och Scissor Sisters…musiken var det inget fel på heller. Och de gamla arkivinslagen var ju också hur roliga som helst…men samtidigt…hm…samtidigt blev jag faktiskt inte riktigt klok på programmet.
För även om jag på ett sätt gillade inslaget om cruisare vs frisbeegolfare i Slottsskogen, så kände jag att jag fortfarande inte blir klok på fenomenet…och det förklarades liksom inte alls. Som en bög som är helt ointresserad av att hångla med okända i skogen – men med ett latent intresse för frisbeegolf – så fick jag verkligen inte kläm på varför jag skulle tycka det var jobbigt att folk inte fick sätta på varandra på offentlig plats under lunchtid längre. Jag tyckte mest det såg ut som en kul frisbeebana (med chans att få se porr, typ). Hela "cruisingkulturen" framstod mest som ett suspekt skämt för kåta farbröder…och well…det kanske är det det är då? Eller? Men borde vi inte få lite mera kött på benen i ett program som vill få oss att bli av med våra fördomar om bögar. Nu känner jag bara att jag har kvar mina…
Dessutom kunde jag inte riktigt skaka av mig känslan av att Olle Palmlöv mest vallade runt Sverker som någon form av alibi eller skämt…men det är kanske bara jag? Och det var säkert kul för redaktionen att Fredrik Belfrage och Curt-Eric Holmqvist (agerar de fortfarande alltid i par?) dök upp spontant…men ärligt – vad tillförde det att visa?
Sammantaget en ganska tveksam start som får högt betyg för initiativet (och jag tror och hoppas det kan bli bra) men som får ganska mycket avdrag för utförandet.

.

1 kommentar:

Anonym sa...

I think the show was sad and stereotypical. The only highpoint was when Olle left Sverker to lock up the car and Sverker just kept on going at 1 mph on the sidewalk. That was funny.