16 november 2006

Ännu en Morgon...

...som började med att jag inte ens kom upp till löpbandet, eftersom jag satt uppe till två i natt och försökte fixa min dator. Det gick inte. Så nu kan jag inte komma ut på nätet hemma och har ingen aning om hur jag ska lösa det (kan bli en riktigt skoj Stockholmshelg utan någon som helst kontakt med omvärden eller någon form av nedladdad TV). Har dessutom alla backup-grejer i Göteborg...

Gav ändå upp strax efter åtta i morse och kastade mig iväg till bussen...som jag såklart missade. Tio minuter senare kom nästa...och då märkte jag att jag inte hade med mig mitt busskort (låg i andra jackan)...så jag fick lunka hem igen. Nu var jag sen.

Väl hemma så var ju klockan efter åtta och då förlorar vi som bor i mitt hus kontrollen över det till människorna som ska spränga bort trappan. En mur av saker gjorde att jag helt enkelt inte kom upp till min lägenhet och busskort förrän efter ett långt försök till förklaring för byggjobbarna - som svarade med att muttra och svära på typ ryska/finksa/estniska/whatever och tillslut släppa upp mig så jag kunde hämta kortet...

...men givetvis inte kopplade att jag skulle komma tillbaka cirka en minut senare då samma procedur upprepade sig igen. Nu var jag förödande sen och tog därför den något längre (men garanterat fungerande) vägen via Fridhemsplan/Blå Linje/Kista centrum.

Väl där kände jag mig rätt värd en Latte...men insåg precis innan att jag fortfarande hade minus 200kr på kontot (något jag upptäckte på restaurangen innan musikalen igår...men inte kunde åtgärda utan internet) och ett kredikort som sprängt 10.000kr-vallen i London...så jag fick vackert klara mig utan Latte (jag hade 16kr i i mynt i fickan...en Latte kostade 18. Varför tappar aldrig folk mynt där man behöver dem?) och vandra i regnet upp till mitt hjärndöda jobb. Med hyfsat sen ankomst kan jag meddela.

Göteborg var verkligen inte perfekt heller...men just nu saknar jag verkligen att ha support på plats. Typ alla datorprylar och alla polare man kan ringa (datorkunniga eller inte) som kunde komma över...eller typ bara någon som vet vad "att lufta elementen" innebär rent konkret så det kunde bli lite varmt. Eller någon som bara kunde komma hem på en glögg och dela min frustration och försöka få en annan infallsvinkel på datorproblemet...eller värmeproblemet...eller svära tillbaka åt de finskurgiska byggnissarna. Eller nåt.

För just nu är jag mest bara så innihelvete trött och uppgiven på allt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Uuuuuuusch. :(
Hoppas dator-, kreditkorts- & trapproblemen löser sig.

Oswald sa...

Tack! :)
Jag tror jag skulle klara mig med datorstrulet...till en brjan i alla fall. Det känns som om det är det som jag har minst koll på hur jag ska lösa...och det som stör mitt liv mest.

Anonym sa...

Tack och lov så finns ju alltid telefoner gubben.
Du vet var vi finns. Det är bara att ringa...

Puss.

Oswald sa...

Tack gubben!
Det vet jag ju...men det är inte riktigt samma sak som att ha er där man är.

Hemma kunde jag ju åkt till dig och FF och fått se all TV jag vill se...eller bett om hjälp att fixa det.

Nu känner jag mig mest handfallen av att det är så mycket strul att jag inte vet vad jag ska börja:
Lägg på en jäkla massa tvätt, en lägenhet som börjar gränsa till äcklig för den inte städats ordentligt på länge och att jag BORDE träna och jag BORDE laga mat och jag BORDE köpa julklappar med min syster...och det blir liksom bara blockerat. :(

Anonym sa...

Elementluftningsfakta kan man hitta här (förvånande nog): http://www.flashback.info/showthread.php?t=291635